Alytaus centre – stulbinantis vaizdelis

Alytaus miesto centrinėje dalyje vis dar galima pasijausti kaip kaime – greta prieš kelerius metus iškilmingai atidarytos prieplaukos ganosi avys.

Alytaus centre kaimiškas vaizdas – ganosi avys.<br>AlytusPlius.lt nuotr.
Alytaus centre kaimiškas vaizdas – ganosi avys.<br>AlytusPlius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Indrelytė (AlytusPlius.lt)

2016-10-05 06:16, atnaujinta 2017-05-11 11:21

Jų savininkas teigė, kad avis laiko savo reikmėms, miesto savivaldybė tikino, kad gyvulius mieste laikyti leidžiama, tačiau yra reikalingas savivaldybės išduotas leidimas. Mieste pamatyti besiganančius gyvulius tenka ne taip jau dažnai. Beveik pačiame miesto centre ramiai besiganančių trijų avių savininkas plačiau kalbėti apie tai, kodėl nusprendė mieste laikyti avis, nepanoro. Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyrius informavo, kad Alytuje galioja Gyvūnų laikymo taisyklės, todėl gyventojas, norintis laikyti gyvulį, privalo kreiptis į Alytaus miesto savivaldybę. Laikyti ūkinės paskirties gyvūnus, reikalingas savivaldybės leidimas, kurį išduoda Alytaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu sudaryta Leidimų laikyti ūkinės paskirties gyvūnus išdavimo komisija, sudaryta iš savivaldybės administracijos, Visuomenės sveikatos centro ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojų. Šiuo metu miesto savivaldybė yra išdavusi apie dešimt tokių leidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.