Vilnietės radinys prie namų: žali gyviai skleidė keistus garsus

Portalo lrytas.lt redakcija iš skaitytojos Miglės gavo videosiužetą, kuriame užfiksuoti du egzotinės išvaizdos vabzdžiai. „Prie namu, Vilniuje, kartais randame maldininkų. Pora pagavome, galvojome pažiūrėsime, ką veiks, kaip musę suvalgys. Po pusės valandos išgirdome garsų šnypštimą. Pasirodo, tarp maldininkų užvirė arši kova. Teko paleisti, kol dar abu gyvi.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2016, 1:51 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:28 PM

Pasiteiravome gamtininkų ir jie paaiškino, kad tai buvo dvi patelės“, – laiške rašė Miglė.

Pasinaudodami šilto oro srovėmis, krovininiu transportu ar dėl natūralaus plitimo į Lietuvą plūsta keistos išvaizdos vabzdžiai. Tai europiniai maldininkai (lot. – Mantis religiosa), kurie arčiausiai aptinkami Lenkijoje, tad didelė tikimybė, kad į pietinius Lietuvos rajonus pateko būtent iš kaimyninės šalies.

Kaip portalui lrytas.lt yra sakiusi Gamtos tyrimų centro vyresnioji mokslo darbuotoja Jolanta Rimšaitė, šie vabzdžiai kartais aptinkami Lietuvoje, tačiau dažniau – rugpjūčio mėnesį. „Jie neblogai skraido ir, pasinaudodami šilto oro srovėmis, gali patekti į mūsų šalį. Čia jie pastebimi jau kelinti metai iš eilės“, – aiškino ji.

Šis vaizdelis pretenduoja laimėti 100 eurų prizą.

Jeigu ir jūs esate nufilmavę ką nors intriguojančio ir norite tuo pasidalinti bei galbūt laimėti 100 eurų, įkelkite savo padarytus vaizdo įrašus į rubriką videobumas.lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.