Gyvūnai vienas kitam rodė meilę, bet šiepė dantis prieš fotografą

Kiekvienas, turintis naminių gyvūnų, nenustemba pamatęs, kaip jų šunyčiai ar kačiukai vienas su kitu glaustosi, meilinasi. O kaip elgiasi laukiniai gyvūnai? Atrodo, kad artima draugystė nesvetima ir jiems. Tai įrodė gyvūnus iš arti fiksavęs Makedonijoje gyvenantis fotografas Goranas Anastasovskis (47 m.).

G.Anastasovskis Makedonijos sostinėje Skopjėje esančiame zoologijos sode laikomus gyvūnus stebėjo ir fotografavo daugiau nei dešimtmetį.<br>ViDA Press nuotr.
G.Anastasovskis Makedonijos sostinėje Skopjėje esančiame zoologijos sode laikomus gyvūnus stebėjo ir fotografavo daugiau nei dešimtmetį.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 8:40 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:44 PM

Laukinės gamtos kadrų medžioklė – didžiausias jo pomėgis ir gyvenimo pašaukimas.

Vis dėlto tai užfiksuoti ne taip ir paprasta – G.Anastasovskis Makedonijos sostinėje Skopjėje esančiame zoologijos sode laikomus gyvūnus stebėjo ir fotografavo daugiau nei dešimtmetį.

Visą tą laiką jo tikslas buvo pavaizduoti švelniąją laukinių žoliaėdžių ir net nuožmių plėšrūnų charakterio pusę.

Ir, kaip matyti fotografijose, rezultatas puikus – tokių mielų ir švelnių laukinės gyvūnijos atstovų turbūt dar neregėjote!

„Ilgus metus fotografavau gyvūnus zoologijos sode ir nutariau, kad pasidalysiu visais kadrais tuomet, kai bus įamžinti įvairiausių rūšių atstovai – nuo spalvotų papūgų, medžių šakeles rupšnojančių žirafų iki beždžionių, liūtų, tigrų, leopardų ar net lokių.

Šiomis nuotraukomis norėjau parodyti, kad gyvūnai irgi moka elgtis švelniai ir vienas kitam reikšti jausmus, kurie galbūt netgi tikresni negu žmonių“, – sakė fotografas G.Anastasovskis.

Pradėjęs stebėti gyvūnus ir jų elgesį Goranas prisipažino, kad anksčiau nebuvo regėjęs nieko panašaus.

„Tai buvo įspūdingi momentai. Užfiksuoti taip besielgiančius gyvūnus – didžiulis iššūkis, mat jie nuolat juda, niekuomet nesustoja ir specialiai nepozuoja, todėl jaučiuosi laimingas galėjęs įamžinti šiuos nepakartojamus kadrus“, – fotografavimo subtilybes pasakojo vyras.

Kai kurie gyvūnai į fotografą per fotosesijas nekreipdavo dėmesio, o kiti, pavyzdžiui, leopardai, tik ir taikydavosi sumedžioti įsibrovėlį.

„Nors mes su kai kuriais gyvūnais praleidome labai daug laiko ir tarp mūsų buvo atsiradęs gana stiprus draugystės ryšys, pavojus gyvybei buvo išlikęs. Aš juos lankydavau labai dažnai ir manau, kad jie mane jau puikiai pažinojo.

Net ir po šitiek metų, praleistų drauge, jie vis šiepdavo dantis ir ruošdavosi mane suėsti pietums“, – gyvūnų fotografavimą prisiminė G.Anastasovskis.

Lieka tiktai pasigrožėti retais ir išskirtiniais kadrais, dėl kurių fotografas G.Anastasovskis rizikavo gyvybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.