Ant verslo centro iškelti inkilai pelėsakaliams

[[ge:lrytas:lrytas:1540124]]

 Tokie du inkilai paruošti gana retiems paukščiams – pelėsakaliams.
 Tokie du inkilai paruošti gana retiems paukščiams – pelėsakaliams.
DariusStončius, biomedicinos mokslų daktaras.
DariusStončius, biomedicinos mokslų daktaras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-06-02 16:20, atnaujinta 2017-06-05 09:55


„Šį pavasarį kartu su „Green Hall“ verslo slėnį kuriančio koncerno SBA komanda Neries pakrantėje iškėlėme aštuonis inkilus – šešiuose jų jau peri paukščiai. Tai rodo, kad sukūrus tinkamas sąlygas net ir miesto centre galima džiaugtis gamtos įvairove“, – sakė biomedicinos mokslų daktaras, biologas Darius Stončius.


Apžiūrėjęs šalia „Green Hall“ iškeltus inkilus biologas suskaičiavo, kad juose įsikūrė 4 skirtingų rūšių sparnuočiai.


„Pirmieji į naujuosius būstus įsikėlė varnėnai, karklažvirbliai, margasparnės musinukės ir didžiosios zylės. 


Labai tikiuosi, kad ateityje ši įvairovė dar didės, – gyventojų laukia didžiajam dančiasnapiui skirtas inkilas, o ant verslo centro stogo iškilo du inkilai pelėsakaliams.


Manau, kad ateityje inkilų šalia „Green Hall“ verslo slėnio daugės, nes čia kuriamos itin palankios sąlygos sparnuočiams“, – vardijo D.Stončius.


Inkilai Neries krantinės medžiuose – tik vienas žingsnių, kurių ėmėsi koncernas SBA, kad pačiame Vilniaus centre būtų sukurta oazė paukščiams.


Balandį Žvėryne dirbantys ir gyvenantys žmonės Neries pakrantėje šalia „Green Hall“ verslo centro pasodino beveik 60 specialiai parinktų, uogas nokinančių medžių, kurie suteiks prieglobstį Lietuvoje žiemojantiems paukščiams.


Pavasarį pasodinti jau ūgtelėję medžiai, anot teritoriją prižiūrinčių Vilniaus miesto apželdinimo specialistų, puikiai prigijo, tad jau šį rudenį žiemoti į Lietuvą atskridusių paukščių čia lauks pirmasis vaišių stalas.


„Džiaugiamės, kad ši iniciatyva sulaukė didelio „Green Hall“ verslo slėnyje dirbančių žmonių palaikymo. Jie nuoširdžiai ir entuziastingai dalyvavo kuriant šią gamtos oazę, o dabar dažnai leidžia laiką joje – ne tik ilsėdamiesi per pietų pertraukas, bet ir persikeldami dirbti į Neries pakrantę“, – pasakojo „Green Hall“ verslo centrą plėtojančios SBA įmonės „Urban Inventors“ direktorius Lionginas Šepetys. (LR) 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.