S. Gentvilas, apsilankęs Šimonių girioje, inicijuoja miško kirtimo schemos auditą

Penktadienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas, apsilankęs Šimonių girioje, inicijuoja miško kirtimo schemos auditą, nurodo Aplinkos ministerija.

Simonas Gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
Simonas Gentvilas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2023, 5:16 PM

AM duomenimis, aplinkos ministras su viceministru Šimonių girioje apžiūrėjo galimai neteisėtai iškirstą mišką ir susitiko su vietos bendruomenės atstovais.

S. Gentvilas užtikrino susirinkusius gyventojus, kad jau sustabdyti du leidimai kirsti mišką. Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, gavę pranešimą, sureagavo į situaciją per mažiau nei 24 val.

Ministras pripažino, kad buvo padaryta klaida išduodant leidimus kirsti mišką. Jo reikalavimu bus atliekamas Utenos regiono miško kirtimo schemos auditas, siekiant užkardyti tokius atvejus ateityje. Taip pat bus atliekamas vidinis tyrimas Valstybinėje miškų tarnyboje, kuri išdavė minėtus leidimus.

Ateinančią savaitę, ketvirtadienį, ministras kviečia Valstybinės miškų tarnybos direktorių Saulių Vasiliauską, Aplinkos apsaugos departamento, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atstovus ir minėto miško savininkus bendrovę „Silvestika green forest Lithuania“ aptarti situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.