Dėl potvynio ugniagesiams teko neeilinė užduotis: gelbėjo 17 vandenyje besiblaškančių avių

Vakarų Lietuvą užklupęs potvynis nepatogumų sukėlė ne tik gyventojams. Trečiadienį alpakų perkėlimo darbai vyko pramogų komplekse „Vienkiemis“, o ketvirtadienį Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba jau dalinasi vaizdais iš Klaipėdos rajono, Vėžaičių seniūnijos, kur gelbėti teko avis.

Ugniagesiams teko gelbėti 17 vandenyje besiblaškančių avių.<br>Stop kadras iš ugniagesių vaizdo įrašo.
Ugniagesiams teko gelbėti 17 vandenyje besiblaškančių avių.<br>Stop kadras iš ugniagesių vaizdo įrašo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2023, 4:36 PM, atnaujinta Nov 9, 2023, 4:37 PM

„Šiandien ugniagesiams teko gelbėti 17 vandenyje besiblaškančių avių. Keletą jų ugniagesiams teko nešti net ant rankų.

Šį rytą Klaipėdos rajone, Vėžaičių seniūnijoje, Tilvikų kaimo ūkininkė patyrė daug nerimo. Besiganančių avių banda atsidūrė patvinusioje pievoje ir susispietė dar neužlietoje salelėje. Avių bandai grėsė pavojus – jos galėjo nukęsti. Tai ne juokais išgąsdino ūkininkę.

Neramiai besižvalgančių avelių gelbėti atskubėjo Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Gargždų PGT ugniagesiai. Trys gelbėtojai, plaukdami gelbėjimo valtimi vandeniu užlieta pieva, suvarė pakrikusias ir pasimetusias avis į sausumą.

„Jos pradėjo pačios bėgti, net šiek tiek paplaukė ir išlipo į krantą“, – pasakoja pamainos vadas Dovydas Narvilas. Bėgdamos per vandenį, avys sušlapo ir pavargo – šlapia jų vilna buvo sunkiai pakeliama. Kelios net pristigo jėgų eiti toliau, krito ant žemės ir nesikėlė.

„Todėl jas paėmėm ant rankų ir nešėme“, – pasakoja pamainos vadas. Beje, atsidūrusios saugiame krante avys greitai atkuto“, – dalinasi Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.