Valstybinių miškų valdyme parlamentaras V. Rinkevičius pasigedo viešumo

Po miškų valdymo reformos Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos narys Viktoras Rinkevičius pasigedo aiškumo ir viešumo Valstybinės miškų įmonės, ypač jos valdybos, veikloje.

Miškas.<br>D.Umbraso nuotr.
Miškas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-12 16:31

„Sprendimai yra priimami dažnai už uždarų durų, svarstomi klausimai ir priimami nutarimai viešinami retai arba neviešinami apskritai. Naujosios valstybinės įmonės tinklapyje ypač pasigendu informacijos apie regionuose vykstančią Valstybinių miškų urėdijos padalinių veiklą – skelbiami vos keli pranešimai“, – sako Seimo narys V. Rinkevičius.

Jis pastebi, kad prieš centralizuojant urėdijas buvo galima rasti visą aktualią ir gyventojams reikalingą informaciją, o dabar tokios informacijos nebėra.

„Regioniniai padaliniai tarsi išnyko, apie jų veiklą nieko negirdėti. Naujoji Valstybinių miškų urėdijos centrinė administracija savo įsakymu net uždraudė regioninių padalinių darbuotojams teikti informaciją žiniasklaidai.

Gal būtų galima regioniniams padaliniams taip pat sukurti jų atskiras interneto svetaines, kuriose būtų pateikiama visa reikalinga informacija?“, – svarsto parlamentaras. Jo teigimu, taip palengvintume bendravimą tarp privačių miškų savininkų, vietinės bendruomenės ir Valstybinių miškų urėdijos padaliniuose dirbančių specialistų.

V. Rinkevičiaus nuomone, didesnis įmonės ir jos padalinių veiklos viešinimas leistų pasiekti dar geresnių veiklos rezultatų, o Valstybinių miškų urėdijos pagrindinis tikslas – tapti skaidriai valdoma, šiuolaikiška įmone – būtų pasiektas kur kas greičiau.

Pasak V. Rinkevičiaus, iki valstybinių miškų valdymo reformos visos 42 urėdijos turėjo savo interneto svetaines.

„Žmonėms labiausiai rūpi informacija apie jų gyvenamoje teritorijoje esančius miškus: kaip jie tvarkomi, kokios naujovės juose. Daug ką jie galėjo sužinoti buvusių miško urėdijų interneto svetainėse, deja, panaikinus urėdijas daugumoje jų nebeliko. Informacija apie savo krašto miškus svarbi ne tik ūkiniu, bet ir socialiniu, edukaciniu požiūriu. Svetainėse gyventojams buvo galima dalintis savo nuomone, gauti informacijos, rašyti savo pastabas, bendrauti su miškininkais. Vietos mokyklos organizuodavo išvažiuojamąsias pamokas, ekskursijas į šalia esančią urėdiją, jų miškus, urėdijos turėjo medelynus, net muziejus“, – sako viešumo pasigedęs Seimo narys V. Rinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.