Grybų mėgėjus ragina skubėti į miškus: klaipėdiečiai pasidalijo ir grybavimo vietomis

Vasaros sausrai atsitraukus ir lietui palaisčius ištroškusią žemę, miškuose pradėjo dygti grybai. Socialiniuose tinkluose jau galime pastebėti grybautojų asmenukes su nuostabaus grožio baravykais ir jų kupinais krepšeliais.

Grybų mėgėjus ragina skubėti į miškus: pasidalijo ir grybavimo vietomis.<br>V.Balkūno nuotr.
Grybų mėgėjus ragina skubėti į miškus: pasidalijo ir grybavimo vietomis.<br>V.Balkūno nuotr.
Grybų mėgėjus ragina skubėti į miškus: pasidalijo ir grybavimo vietomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Grybų mėgėjus ragina skubėti į miškus: pasidalijo ir grybavimo vietomis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Emilija Strelkauskytė, ve.lt

Aug 18, 2021, 9:26 AM

Prieš kelias savaites miškuose grybų dar net nebuvo matyti, o jų mėgėjai liūdėjo, kad greičiausiai šiais metais teks pasitenkinti tik keliais pūpsančiais grybukais.

Pasirodo, liūdėta be pagrindo. Savaitgalį socialinius tinklus užplūdo baravykų nuotraukos, vaizdo įrašai iš miškų, kuriuose buvo galima grožėtis šeimomis sudygusiais grybais.

Žmonės kėlė nuotraukas vienas už kitas gražesnes. Komentaruose grybautojai dalijosi patarimais, į kuriuos miškus verta važiuoti, o į kuriuos – ne.

„Nuvykome į Grūšlaukės mišką. Patys nesitikėjome, kad rasime tiek baravykų. Tikrai maniau, kad dėl sausros jų bus mažiau, bet klydau. Radome nupjautų grybų, bet taip pat buvo daug mažiukų grybukų, kuriuos palikome augti.

Grybavimo sezoną jau tikrai galiu skelbti atidarytą, nes dabar smalsumas mane vis ves į miškus“, – pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė Alina Velykienė.

Pašnekovė pasakojo, kad važiuojant į Plungę prie miškų jau stovi daug mašinų su prekystaliais, nuklotais baravykais.

„Žinau, kad ketvirtadienį orų prognozė žada stiprų lietų, todėl penktadienį būtinai važiuosime grybauti į Grūšlaukės mišką. Man grybų niekada nebūna per daug. Aš juos dažniausiai šaldau, bet patarčiau šaldyti rudeninius, vėlyvesnius baravykus, nes jų skonis išsilaiko ilgiau“, – tikino Tarybos narė.

Taip pat A.Velykienė pasakojo, kad dabar daug sukirmijusių baravykų, nes iš jos surinkto laimikio pusę grybų teko išmesti.

Klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose dalijosi patarimais, į kurias vietas verta vykti grybauti, o kuriose dar tuščia. „Atvykę į Priekulės miškus nelįskite į jų gilumą, eikite grybauti pamiškėse, kur daug saulės ir lietaus – rasite raudonviršių“, – patarimais dalijosi Klaipėdos grybautojas.

Taip pat baravykų vaizdais dalijosi kiti Klaipėdos grybų mėgėjai ir kvietė vykti grybauti į Vėžaičių, Mikoliškių, Kalnalio, Darbėnų miškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.