Orai: bus drėgna ir vidutiniškai šilta

Anticikloniniai orai sudaro palankiausias sąlygas formuotis tirštam rūkui. Nurimus vėjui, esant gana drėgnam orui ir iš pietvakarių atkeliavus šilumai matomumas didesnėje šalies dalyje gali mažėti iki 100–300 m, kartais nesiekti ir 50 metrų.

Rūkas dienomis neskubės trauktis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Rūkas dienomis neskubės trauktis.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 5, 2015, 5:46 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 6:18 PM

Tačiau šį rudenį rūkas formavosi šiek tiek rečiau, nei įprasta šiam metų laikui, nes iki šiol Lietuvą lankę anticiklonai dažniausiai atkeliaudavo iš šiaurinių platumų, atnešdami sausas ir šaltas oro mases.

Pastarosiomis paromis sinoptinė situacija kiek pakito, į mūsų kraštus patenkanti drėgmė ir šiluma šalyje įtvirtino būtent paskutiniam rudens mėnesiui būdingus orus.

Naktimis ir rytais tvyrantis tirštas rūkas ar rūkana sklaidosi beveik iki vidurdienio. Ištisinis pilkų debesų šydas net išnykus miglai prieblandą išlaiko visą dieną, kol vakare vėl pradeda formuotis rūkas.

Ketvirtadienį ryto valandomis rūko skraistė turėtų gaubti dar daugelį rajonų. Pamažu ji sklaidysis ir apie pietus išnyks, bet žemi debesys ir toliau karaliaus mūsų šalies padangėje, saulės spinduliams jų praskleisti greičiausiai taip ir nepavyks.

Kai kuriuose šalies regionuose iš niūrių debesų gali iškristi keli lietaus lašai. Pūs nestiprus ir gana šiltas pietvakarių, pietų vėjas. Temperatūra pakils iki 7–11 laipsnių šilumos. Vakare vėl vietomis suskubs formuotis rūkas.

Penktadienio naktį negausiai palis vakariniuose ir pietiniuose rajonuose, šiaurės rytinėje šalies pusėje tvyros tirštas rūkas. Vėjas daugiausia pūs iš pietų ir sieks vos 3–8 m/sek.

Temperatūra tamsiuoju paros metu pažemės iki 2–6 laipsnių šilumos, prie jūros išsilaikys maždaug 8 laipsnių šiluma. Penktadienio dieną dangus bus niūrus, lynos daugelyje rajonų. Oras šils iki 6–10 laipsnių.

Šeštadienį nedidelis lietus pasirodys tik vietomis, dieną daugiausia vakariniuose rajonuose.

Naktį kai kur matomumą mažins rūkas, bet stiprėjantis pietų, pietvakarių vėjas jį greitai išsklaidys. Naktį termometrai rodys nuo 1 iki 7 laipsnių šilumos, dieną temperatūra svyruos tarp 6 ir 11 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.