Savaitgalio orai: sinoptikai prognozuoja lijundrą

Lapkričio pabaigai būdingas platus orų spektras – nuo švelniai rudeniškų iki labai žiemiškų. Daugiametis paros temperatūros vidurkis nuo antrojo lapkričio dešimtadienio nuslūgsta žemiau nulio laipsnių. Bet kai kuriais metais temperatūros svyravimai gali būti neįprastai dideli. Mėnesio pabaigoje esame patyrę ir žemesnį nei 20 laipsnių šaltį, ir per 10 laipsnių šilumą.

Pernai mėnesio pabaigoje net ir dienomis daug kur laikėsi 5–7 laipsnių šaltukas. O sniego danga, susidariusi lapkričio 21 d., rytiniuose rajonuose išgulėjo iki gruodžio pradžios.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pernai mėnesio pabaigoje net ir dienomis daug kur laikėsi 5–7 laipsnių šaltukas. O sniego danga, susidariusi lapkričio 21 d., rytiniuose rajonuose išgulėjo iki gruodžio pradžios.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Penktadienį debesys vėl truputį atsitrauks, ypač iš pietinių šalies rajonų, ir pasistūmės labiau į šiaurę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Penktadienį debesys vėl truputį atsitrauks, ypač iš pietinių šalies rajonų, ir pasistūmės labiau į šiaurę.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Nov 27, 2015, 6:28 AM, atnaujinta Oct 2, 2017, 3:33 PM

Viena paskutinių šalčio bangų lapkričio pabaigoje buvo 2010 m., kai temperatūra krito iki 15 laipsnių šalčio, o gruodžio 1 d. Varėnoje termometrai rodė jau 22 laipsnius žemiau nulio. Tais metais gruodžio mėnesį turėjome rekordinę sniego dangą Žemaitijoje – jos storis viršijo 50 cm.

2006 m. lapkričio pabaiga pasižymėjo 9–11 laipsnių šilumos rekordais. Pernai mėnesio pabaigoje net ir dienomis daug kur laikėsi 5–7 laipsnių šaltukas. O sniego danga, susidariusi lapkričio 21 d., rytiniuose rajonuose išgulėjo iki gruodžio pradžios.

Šiemet savaitės pradžioje pasirodęs vėlyvas pirmasis sniegas jau daug kur sunyko nepalikdamas ženklų, bet Vidurio Lietuvoje, kur prisnigo storiau, dar baltuoja.

Artinasi savaitgalis – poilsio ir išvykų metas. Daugeliui rūpi, ar nepablogės važiavimo sąlygos, nes artėjant žiemai galimi ir gana netikėti orų pokyčiai, pasunkinantys susisiekimą.

Penktadienį ir šeštadienį Lietuvos orus dar lems aukšto slėgio laukas, susikoncentravęs virš europinės Rusijos centrinių sričių.

Penktadienį debesys vėl truputį atsitrauks, ypač iš pietinių šalies rajonų, ir pasistūmės labiau į šiaurę. Tad diena vėl bus labiau saulėta, tiktai šiaurės vakariniuose rajonuose drieksis tankesni debesys, vietomis gali iškristi nedideli krituliai. Pūs vidutinis pietvakarių vėjas. Temperatūra, kaip ir ankstesnėmis dienomis, svyruos tarp 1 laipsnio šalčio ir 2 laipsnių šilumos, pajūryje šils iki 5 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį mūsų šalyje vyraus mažai debesuoti, be kritulių orai. Temperatūra kris iki 2–7 laipsnių šalčio, pajūryje bus apie 2 laipsnius šilumos. Pirmoji dienos pusė irgi bus šviesi, saulėta, vėliau pasirodys debesys, bet kritulių nesitikima. Temperatūra bus artima nuliui laipsnių. Sekmadienį numatomos orų permainas – tikimasi kritulių, netgi lijundros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.