Bjaurūs orai trauktis nežada: sniegą keis lietus

Paskutinį vasario trečdalį orų posūkio žiemos link neprognozuojama. Vidutinė paros temperatūra numatoma gerokai aukštesnė nei daugiametis vidurkis ir gali siekti apie 1–2 laipsnius šilumos. Krituliai irgi smarkiai viršys daugiametį vidurkį.

Savaitgalio pradžioje galimas ir sniegas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Savaitgalio pradžioje galimas ir sniegas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alva Nagelytė („Lietuvos rytas“)

Feb 20, 2016, 7:53 AM, atnaujinta Jun 7, 2017, 10:25 AM

Šį savaitgalį ir kitos savaitės pirmąją pusę Šiaurės ir Vidurio Europą apims didžiulis ciklonas, susiformavęs virš Atlanto Islandijos regione. Smarkus oro srautas iš vakarų neš dažnas kritulių ir kartais šiltesnių, o kartais – vėsesnių orų bangas.

Šiandien Rytų Lietuvoje bus debesuota, protarpiais snigs ar kris šlapdriba. Vakariniuose rajonuose krituliai numatomi tik pirmoje dienos pusėje, popiete debesys praretės. Temperatūra įdienojus šalyje svyruos tarp 1–3 laipsnių šilumos. Pūs nestiprus pietvakarių vėjas, dienos pabaigoje vėjas suks iš pietų ir stiprės.

Sekmadienio nakties pirmoje pusėje rytiniuose rajonuose dangus trumpam pragiedrės, o tuo metu per Vakarų Lietuvą į rytus jau keliaus kritulių, daugiausia šlapdribos, banga. Temperatūra didesnėje šalies dalyje bus dar neigiama, apie 1–2 laipsnius šalčio, tik vakariniame šalies pakraštyje bus truputį virš nulio. Dar stipriau pūs pietų vėjas.

Rytą ir dieną krituliai apims visą šalį, vyraus lietus. Vėjas pasisuks iš pietvakarių, pūs truputį ramiau, o temperatūra įdienojus kils iki 2–5 laipsnių šilumos.

Pirmadienio naktį gana intensyviai lis, ypač pietiniuose rajonuose, šiauriniuose pakraščiuose su lietumi maišysis ir sniegas. Temperatūra žemiau nulio laipsnių neturėtų kristi.

Dieną krituliai iš Lietuvos taip pat dar nepasitrauks, tik lietų vakare jau keis šlapdriba, sniegas. Temperatūra Šiaurės Lietuvoje bus žemesnė – apie 2–3 laipsnius šilumos, pietiniuose rajonuose sieks 4–6 laipsnius šilumos.

Antradienį debesų sluoksnis jau nebebus vientisas. Gali trumpam pragiedrėti. Krituliai bus trumpalaikiai, tikėtinas ir lietus, ir šlapdriba. Temperatūra naktį svyruos apie nulį laipsnių, dieną bus apie 1–3 laipsnius šilumos.

Savaitės viduryje tikimasi truputį sausesnių orų. Naktimis truputį pašals, o dienomis prasidės nesmarkus atlydys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.