Gelbėtojai dėl grėsmingų orų prašo pasirūpinti savo artimaisiais

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad trečiadienį vakare ir naktį iš sausio 4 į sausio 5 dieną daugelyje šalies rajonų vėjo gūsiai sieks 15-20 m/s. Šiaurės Vakarų Lietuvoje kai kur vėjo gūsiai sustiprės ir iki 22 m/s.

Į Lietuvą atkeliauja šalčiai.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Į Lietuvą atkeliauja šalčiai.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 4:37 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:32 PM

Trečiadienį vakare daugelyje šalies rajonų kils stiprios pūgos, sausio 5 dieną vėjas išliks stiprus, pustys. „Prašome gyventojų pasirūpinti savo šeimos ir artimųjų saugumu“, – rašoma PAGD pranešime.

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos, ketvirtadienį pasnigs, pustys, daug kur kils trumpos pūgos, kai kur susidarys plikledis. Temperatūra naktį nukris iki 11–16, pajūryje – 8–10 laipsnių šalčio. Dieną bus 10–15, vakariniame šalies pakraštyje – 7–9 laipsniai šalčio.

Penktadienį vėjas nurims, naktį vietomis trumpai pasnigs, dieną be žymesnio sniego. Temperatūra naktį nukris iki 16–21, vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, 12–14 laipsnių šalčio, dieną bus 12–17, vakariniuose rajonuose vietomis 9–11 laipsniai šalčio.

Šalčiai laikysis ir savaitgalį, daug kur pasnigs. Ateinančią savaitę taip pat išliks šalta.

Ugniagesiai rekomenduoja tokiu oru stengtis likti patalpose, esant būtinybei išeiti į lauką, tinkamai apsirengti.

Jei pūga užklupo kelyje, rekomenduojama sustoti ir palaukti, kol ji aprims. Automobilį reikia pasukti prieš vėją, retkarčiais išlipti iš jo ir nukasti sniegą, kad neužpustytų. Negalima laikyti nuolatos įjungto automobilio variklio, reikia stebėti, kad išmetamojo dujų vamzdžio neužverstų sniegas. Nereikėtų palikti automobilio ir eiti pėščiomis.

Ugniagesiai taip pat įspėja nesinaudoti savos gamybos elektros šildymo prietaisais, nejungti kelių elektros prietaisų į vieną elektros lizdą ir nepalikti jų įjungtų į tinklą be priežiūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.