Sinoptikai prognozuoja: naktimis numatomos šalnos, dienomis šiluma taip pat nelepins

Šiandien mūsų šalies orus lems žemesnio slėgio laukas. Dangumi plauks tankūs debesys, tačiau ir saulė bent retkarčiais pasirodys. Tai vienose, tai kitose vietovėse slinks lietaus debesys, iš kurių daugiausia trumpai ir negausiai palis, intensyviau ir ilgiau lyti gali pietvakariniuose rajonuose.

Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalna<br>lrytas.lt koliažas.
Šalna<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 18, 2024, 5:54 AM, atnaujinta Apr 18, 2024, 7:01 AM

Iki vakaro palis didesnėje šalies dalyje. Vėjas daugiausia pūs iš šiaurės, 6–11 m/sek. greičiu. Temperatūra įdienojus kils iki 7–12 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį didesnėje šalies dalyje bus debesuota su pragiedruliais, tik pietvakariniuose rajonuose dangus gali likti apniukęs.

Didesnėje šalies dalyje palis, bet daugiausia trumpai ir negausiai, tik kai kur gali lyti ilgiau ir intensyviau. Pūs šiaurės, šiaurės vakarų, vietomis ir šiaurės rytų vėjas, 5–10 m/sek. greičiu. Iš šiaurės atplūs dar šaltesnis oras, todėl net ir esant tankesniems debesims temperatūra kris iki 0–4 laipsnių šilumos, ore vietomis, dirvos paviršiuje daug kur numatomos šalnos iki 1–6 laipsnių šalčio.

Penktadienio dieną bus ir tankių debesų, ir giedro dangaus plotų, trumpai ir negausiai palis tik vietomis. Vėjas papūs iš šiaurės vakarų, vakarų ir sustiprės iki 7–12 m/sek. Iš šiaurės plūstant šaltam orui sušils vos iki 5–10 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį orus turėtų lemti tarp dviejų ciklonų įsiterpusi santykinai aukštesnio slėgio juosta. Todėl debesys prasisklaidys, kritulių tikimybė sumažės iki minimumo, tik paryčiais debesys vėl tankės, kai kur iškris negausūs krituliai. Kai kur susidarys rūkas. Vėjas nurims iki 5–10 m/sek. ir taps besikeičiančios krypties.

Pragiedrėjus temperatūra sparčiai kris, todėl daug kur numatomos stiprios šalnos: ore, 2 metrų aukštyje, iki 0–5 laipsnių šalčio, o dirvos paviršiuje net iki 4–9 laipsnių šalčio, ir tik vietomis išsilaikys teigiama temperatūra.

Šeštadienio dieną iš pietvakarių priartės žemo slėgio sūkurys. Dangumi ims plaukti tankūs debesys, saulė rodysis vis rečiau. Vietomis, daugiausia pietiniuose rajonuose, palis. Temperatūra nekils aukščiau 5–10 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.