Palangoje šventinę nuotaiką kuria renginių gausa

Artėjančių Kalėdų dvasią Palangoje skleidžia kurorte jau tradicija tapę įvairūs edukaciniai renginiai, miesto kolektyvų šventiniai koncertai, nuotaikingos pramogos.

Savo svajones ir pageidavimus galima išsakyti pačiam Kalėdų Seneliui.<br>A.Kazlausko nuotr.
Savo svajones ir pageidavimus galima išsakyti pačiam Kalėdų Seneliui.<br>A.Kazlausko nuotr.
Palangos baseine vaikus ir suaugusiuosius kviečia ten įkurta Kalėdų Senelio rezidencija.<br>A.Kazlausko nuotr.
Palangos baseine vaikus ir suaugusiuosius kviečia ten įkurta Kalėdų Senelio rezidencija.<br>A.Kazlausko nuotr.
Kalėdų tradicija tapęs šokių be batų vakarėlis kartu su ansambliu „Mėguva“.<br>R.Kucevičiūtės nuotr.
Kalėdų tradicija tapęs šokių be batų vakarėlis kartu su ansambliu „Mėguva“.<br>R.Kucevičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 10:24 AM

Tautinius šokius trypti be batų, išmokti pasigaminti puošnią dovanų dėžutę, cukraus mase patiems puošti kalėdinius meduolius, savo svajones ir pageidavimus išsakyti pačiam Kalėdų Seneliui. Visa tai galima įgyvendinti šventiniu laikotarpiu atvykus į Palangą, kurios kultūros erdvėse iki Naujųjų metų numatyta gausybė įvairiausių nemokamų renginių.

Menininkai dalys patarimus

Kurhauze ir Šventosios centrinės aikštės paviljone visai šeimai skirtose edukacinėse programose visiems norintiems menininkai pasiūlys išmėginti savo kūrybinius sugebėjimus.

Gruodžio 10 d. Šventojoje ir gruodžio 11 d. nuo 11 val. Palangos kurhauzo teatro palėpėje visi galės išmėginti kalėdinių meduolių dekoravimą cukrumi. Renginio vedėja atsineš jos iškeptų įvairios formos meduolių ir visus mokys juos dekoruoti įvairiaspalve cukraus mase. Ja bus galima papuošti meduolinio namelio stogą, kuris atrodys lyg apsnigtas, arba ant širdutės formos meduolio suformuoti spalvotą gėlytę.

Po savaitės, gruodžio 17 d., Šventojoje ir gruodžio 18 d. Palangoje tose pačiose erdvėse menininkai patars ir išmokys iš nereikalingų medžiagos skiaučių, dekoratyvinių juostelių, likusių siūlų ar kitų jau išmesti pasmerktų medžiagų sukurti ir originaliai papuošti Kalėdų dovanėlei skirtą dėžutę. Į edukaciją galima atsinešti dovanėlę ir ją supakuoti į savo pagamintą ir papuoštą dėžutę.

Apie meilę dainuos moterys

Šventiniu laikotarpiu kurorte skambės Palangos ir Šventosios moterų atliekamos kalėdinės giesmės ir dainos apie meilę.

Kurorte gyvenančios moterys yra susibūrusios į du vokalinius ansamblius „Guboja“ ir „Eldija“, kurie pradžiugins specialiai paruoštomis šventinėmis programomis.

Gruodžio 14 d. 18 val. kurhauzo koncertų salėje „Gubojos“ moterys pakvies į jausmingą koncertą „Giesmė į tylą“, o gruodžio 17 d. 18 val. Šventosios centrinės aikštės paviljone laukia „Eldijos“ muzikinis vakaras „Žiemos susitikimai“. Jame svečiuosis ir padainuos ir kaimynai – Kartenos (Kretingos r.) moterų vokalinis ansamblis „Rapsodija“.

Gruodžio 19 d. 16 val. į tradicinį koncertą „Kalėdinė klasika“ kviečia ir miesto biblioteka. Renginių salėje, akompanuojant palangiškei Audronei Juozauskaitei, įvairius nuotaikingus kūrinius atliks žinomas operos solistas Eugenijus Chrebtovas.

O antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26 d., jau tradiciškai į kalėdinės muzikos valandą pakvies Palangos Švč.Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia.

Kurhauze bus šokama nusiavus

Bibliotekoje savo darbus pristato ir Palangos kūrybinė grupė „Mostas“. Visą gruodį jau galima pasigrožėti įvairiomis technikomis vietos menininkų atliktų dailės miniatiūrų paroda. Gruodžio 16 d. 17 val. vyks ir „Mosto“ dailės darbų parodos „Dryžuota paletė“ atidarymas.

Gruodžio 15 d. 17 val. bibliotekoje poetė Elena Karnauskaitė visuomenei pristatys savo naujausią knygą „Atvirukai iš kurorto“.

Kalėdinių renginių maratoną vainikuos tradicija tapę smagūs patrepsėjimai šokių be batų vakarėlyje kartu su Palangos kultūros ir jaunimo centro folkloro ansambliu „Mėguva“.

Pasakojama, kad senovėje į kokią nors pirkią suėjęs jaunimas šokdavo iki paryčių, o kad medinės klumpės naktį nekeltų triukšmo, vaikinai ir merginos trypdavo basi. Atgaivinusi šią tradiciją „Mėguva“ jau trečius metus į kurhauzo koncertų salę visus kvies nusiavus patrepsėti gruodžio 28 d. 18 val.

Palangos baseine vaikus ir suaugusiuosius kviečia ten įkurta Kalėdų Senelio rezidencija. Sekmadieniais gruodžio 11 d. ir 18 d. nuo 16 val. jaunatviškas ir dažnai gitara pagrojantis Kalėdų Senelis išklausys atėjusiųjų pageidavimus bei kalėdinius norus. Kai kuriuos jis žada įgyvendinti iš karto. Nepraleiskite progos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.