Atnaujinamas Škėvonių gūbrio pažintinis takas

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos iniciatyva Nemuno kilpų regioniniame parke pradėti Škėvonių gūbrio naujojo tako įrengimo darbai. Unikaliam gūbriui ir jo aplinkos išsaugojimui įkurtas Škėvonių geomorfologinis draustinis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Atnaujinamas Škėvonių gūbrio pažintinis takas. <br>VSTT nuotr. 
Atnaujinamas Škėvonių gūbrio pažintinis takas. <br>VSTT nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-06 10:06

Gūbryje slepiasi įspūdingo grožio Škėvonių atodangą, kuri yra tarsi Škėvonių gūbrio pjūvis. Įgaubtame dešiniajame Nemuno krante atodanga tęsiasi daugiau nei pusę kilometro, o jos aukštis siekia 31 metrus. Atodangoje matomi ryškūs dviejų paskutiniųjų ledynmečių ir tarpledynmečių nuogulų sluoksniai.

Unikalus Škėvonių gūbrys driekiasi dešiniajame Nemuno krante, šalia kelio Birštonas-Prienai. Siauriausioje vietoje jo plotis mažesnis nei 100 metrų, o plačiausioje daugiau kaip 400 metrų.

Nuostabaus grožio Nemuno upės panorama, kuri atsiveria palypėjus ant Škėvonių atodangos, traukte traukia lankytojus.

Dar 2001 m. buvo įrengtas pirmasis Škėvonių gūbrio pažintinis takas, kuris skatino lankytojus domėtis Nemuno kilpų regioninio parko vertybėmis. Deja, per laiką takas dėvėjosi ir prieš keletą metų dėl avarinės būklės buvo demontuotas.

Naujasis pažintinis takas Nemuno kilpų regioninio parko lankytojus galės džiuginti jau šių metų vasaros pabaigoje. Darbų pabaiga numatoma rugpjūčio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.