Vasariškas ruduo: kaip išnaudoti paskutines gražias dienas?

Ruduo įsibėgėjo, tačiau vasariški karščiai dar nesitraukia – jei ir pasitaiko žvarbesnių dienų, saulė dar neskuba slėptis ir džiugina šiltais spinduliais bei geru oru. Galbūt kam nors jau norisi susisukti į minkštą megztinį ir įsitaisyti ant sofos su kakavos puodeliu, bet norinčius kuo ilgiau pasimėgauti gražiu oru, kviečiame keliauti ir užsiimti įvairiomis veiklomis! Pateikiame keletą užsiėmimų, leisiančių išnaudoti paskutinius dosnius saulės spindulius.

Vaizdingoje Baltijos jūros pakrantėje įsikūrusi visiems puikiai pažįstama Palanga vilioja keliautojus gamtos grožiu, turtinga istorija ir kultūra.
Vaizdingoje Baltijos jūros pakrantėje įsikūrusi visiems puikiai pažįstama Palanga vilioja keliautojus gamtos grožiu, turtinga istorija ir kultūra.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 12:07 PM, atnaujinta Sep 27, 2023, 1:42 PM

Visada svečių laukiantis pajūris

Vaizdingoje Baltijos jūros pakrantėje įsikūrusi visiems puikiai pažįstama Palanga vilioja keliautojus gamtos grožiu, turtinga istorija ir kultūra. Į šį žavingą miestą atkeliavus rudeniui, Palanga pražysta naujomis spalvomis ir kviečia patirti nepakartojamą žavesį be vasariškos žmonių minios.

Šis Lietuvos miestas išties gali pasigirti nesenstančia įtaiga, kurią verta patirti net rudenį – besidriekiantys paplūdimiai siūlo ramų pabėgimą ieškantiems paguodos, o į krantą besidaužančios bangos kuria raminančią simfoniją.

Kaip bebūtų, Palanga nėra tiesiog rojus prie jūros. Turtinga jos istorija atsispindi elegantiškoje architektūroje – nuo istorinių Tiškevičių rūmų iki žavių medinių namelių, puoštų įmantriais raižiniais.

Nepamirškite pasivaikščioti populiariąja Basanavičiaus gatve, kur rasite daugybę nuostabių kavinių, restoranų ir butikų – čia šviežiai ruošiamos kavos aromatas susimaišo su sūriu jūros oru ir puikiai atspindi pakrantės gyvenimo esmę.

Poilsis Palangoje dar labiau džiugintų, jei į tokį paskutinių saulės spindulių gaudymą įeitų ir SPA elementai. Viena didžiausių viešbučių paslaugų Baltijos šalyse tiekėjų Noriu Noriu Noriu siūlo nepamirštamą laiką Palangoje – atraskite įvairius pasiūlymus dviem ar šeimai bei mėgaukitės gardžiais patiekalais, kvapą gniaužiančiais vaizdais bei atpalaiduojančiomis SPA procedūromis!

Rudens šiluma – žygeivių rojus

Rudens šiltesnės dienos yra tikra žygeivių svajonė, kviečianti tyrinėti nuostabią gamtą visu jos ryškumu. Kadangi lapai nusidažo ryškiausiomis spalvomis, o ore sklinda miško dvelksmas, žygiai pėsčiomis šiuo sezonu yra vienas malonumas. Takai, kažkada uždengti tankia lapija, atskleidžia paslėptus lobius, kiekvienas žingsnis tampa traškančių lapų simfonija, o orą užpildo žemiškas gamtos aromatas.

Žygeiviai gali grožėtis ryškiomis spalvomis ir kraštovaizdžiu vyraujant sodrioms raudonoms, ugningoms oranžinėms ir aukso geltonumo spalvoms. Saulės šiluma ant jūsų odos maloniai kontrastuoja su žvarbumu ore ir kuria puikias sąlygas ilgesniam žygiui į gamtą. Nesvarbu, ar kylate į kvapą gniaužiančias kalvas, vingiuojate ramiais miškais, ar einate paskui vingiuojančias upes, šiltesnės rudens dienos kviečia leistis į atradimų kelionę ir pasinerti į gamtos grožį.

Gimtasis miestas ar sodyba

Grįžti į savo gimtojo miesto ramybę ar sodybą pasinerti į švelnų sodo glėbį arba pasimėgauti ramia atmosfera prie tyro tvenkinio yra tikras džiaugsmas, pranokstantis bet kokius metų laikų pančius. Dienoms trumpėjant, o orams nenoriai paleidžiant šilumą, šios brangios erdvės tampa atokvėpio ir apmąstymų prieglobsčiu. Sodas tampa jūsų kūrybiškumo terpe, kurioje galite prižiūrėti savo augalus ir leisti žemiškam dirvožemio kvapui jus nuraminti.

Prie tvenkinio laikas tarsi lėtėja, suteikia galimybę stebėti vandens paviršiaus raibuliavimą ir išgirsti švelnų gamtos ošimą. Šios akimirkos yra brangus priminimas, kad gyvenimo šurmulyje visada galime rasti paguodą pažįstamame gimtojo miesto ar užmiesčio glėbyje. Rudens malonė slypi ne tik ryškiuose kraštovaizdžiuose, bet ir tyliose akimirkose, praleistose bendraujant su žeme, šeima ir draugais bei mėgaujantis tvyrančia ramybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.