A. Valujavičius paskelbė apie naują kelionę: įveikti planuoja 8 tūkst. kilometrų

Balandžio pabaigoje irkline valtimi Atlanto vandenyną įveikęs ir savo kelione visos Lietuvos dėmesį prikaustęs Aurimas Valujavičius skelbia apie naujus planus. Šį kartą keliautojas dviračiu naršys Naująją Zelandiją.

Aurimas Valujavičius<br>lrytas.lt koliažas. 
Aurimas Valujavičius<br>lrytas.lt koliažas. 
Aurimas Valujavičius<br>T.Vinicko/ELTA nuotr.
Aurimas Valujavičius<br>T.Vinicko/ELTA nuotr.
Aurimas Valujavičius<br>A.Valujavičiaus vaizdo įrašo stop kadras. 
Aurimas Valujavičius<br>A.Valujavičiaus vaizdo įrašo stop kadras. 
Aurimas Valujavičius<br>T.Vinicko/ELTA nuotr.
Aurimas Valujavičius<br>T.Vinicko/ELTA nuotr.
Aurimas Valujavičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Aurimas Valujavičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 5:46 PM, atnaujinta Dec 8, 2023, 5:58 PM

„Kažkam tai paslaptis, kažkam – ne. Asmeniškai, beveik niekas nežinojo, vos keli žmonės iš mano aplinkos. Kai kam tai siurprizas, kai kam tai visiškas siurprizas, kai kam – ne nuostaba ir to ir tikėjosi“, – sakė A.Valujavičius.

Planavimas, „Youtube“ patalpintame vaizdo įraše sako A.Valujavičius, prasidėjo dar gerokai anksčiau, o vizą keliautojas gavo dar 2019-aisiais. Tiesa, planus sujaukė prasidėjusi pandemija.

„Tada atėjo Dunojaus etapas ir tada mano mintis buvo po Dunojaus vykdyti būtent Zelandijos kelionę dviračiu, bet Zelandija stipriai laikėsi ir ilgai laikėsi užsidariusi. Visą laiką ten buvo raudonos, su griežčiausiom taisyklėm. Kartais viduje buvo okay, bet iš išorės jie nieko neįsileidavo. Supratau, kad vietoje Zelandijos turėsiu keliauti kažkur kitur“, – apie vis besikeitusius kelionės planus pasakojo A.Valujavičius.

Tiesa, laimėta viza galioja tik metus laiko, o terminas greitai praėjo. „Visai netikėtai, prieš Atlantą, gal truputį dar anksčiau, visai netikėtai gavau žinutę iš Zelandijos government'o (liet. vyriausybės, – red.past), kad „sveikiname, jūsų viza yra pratęsiama dėl kovido ir vėl jūs galite per metus atvykti čia ir jūsų viza pradės aktyvaciją ir galėsite būsi Zelandijoje“, – prisiminė keliautojas.

Visgi jau buvo pradėta planuoti kelionė per Atlantą, todėl A.Valujavičius suprato, kad viza pasinaudoti vėl nespės.

„Tada man bičiulis Paulius, kuris ten gyvena, sako, tu nesijaudink. Atkeliausi su turistine viza ir tada galėsime tau ją dar pratęsti. Ir, džentelmenai, aš keliauju kitais metais į Zelandiją“, – kalbėjo A.Valujavičius.

Kelionę kaunietis pavadino „Zelandijos Zigzagu“. Ji, vaizdo įraše kalbėjo keliautojas, truks penkis mėnesius – nuo kovo iki liepos ar net rugpjūčio, o maršrutas yra 8 tūkst. kilometrų, vedantis per kalnas, lygumas, ledynus, ugnikalniai bei daugybę kitų įdomių vietų.

„Tai nėra ilgiausia mano kelionė, bet bus ilgesnė už Atlantą“, – pridūrė A.Valujavičius.

Čilės ugnikalniuose trispalves smeigęs keliautojas sako, kad šią tradiciją tęs ir Naujojoje Zelandijoje. „Šiaurinis taškas, prie Spirit Tree, tada į Taranakio ugnikalnį noriu įsmeigti, nes velnioniškai gražus reikalas, gražus ugnikalnis ir įspūdingas vaizdas.

Ir gražiausias, bet tuo pačiu ir pavojingiausias ugnikalnis Kuko, dar kitaip vadinamas Aoraki kalnu. Jis yra 3717 m., jei neklystu, aukščio. Čia jau reikalinga ir įranga, ir gidai, tu vienas, jei didelės patirties neturi, nelabai ir užkopsi“, – aiškino A.Valujavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.