Kovodama su masiniu turizmu, Venecija uždraudžia didesnes turistų grupes

Kovodama su neigiamais masinio turizmo padariniais, Venecija uždraudžia gidų lydimas turistų grupes, kurias sudaro daugiau kaip 25 asmenys. Tokį sprendimą paskutiniame šiais metais savo posėdyje šeštadienį priėmė miesto taryba. Ši priemonė bus taikoma miesto centrui bei Murano, Burano ir Torčelo saloms. Ekskursijų metu taip pat bus draudžiama naudotis garsiakalbiais.

Kovodama su masiniu turizmu, Venecija uždraudžia didesnes turistų grupes.<br> ZumaPress/Scanpix nuotr.
Kovodama su masiniu turizmu, Venecija uždraudžia didesnes turistų grupes.<br> ZumaPress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2023, 10:22 PM

Ribojimai įsigalios 2024 m. birželio 1 d. Taip norima skatinti tvarų turizmą bei užtikrinti miesto apsaugą ir saugumą, sakė miesto tarybos narė Elisabetta Pesce.

Masinis turizmas jau kurį laiką kelia problemų Venecijai – vienai žinomiausių turistų traukos vietų pasaulyje. Venecijos senamiestyje su garsiąja Šv. Morkaus aikšte, Rialto tiltu bei daugybe kanalų nėra nė 50 000 nuolatinių gyventojų. Tačiau per sezoną piką kai kuriomis dienomis čia suplūsta dvigubai daugiau turistų.

Sausakimšos gatvelės ir žmonių minios yra įprastas vaizdas Venecijoje. Dėl to miestas rugsėjį priėmė sprendimą įvesti 5 eurų mokestį vienadieniams turistams, kurį reikės mokėti jau nuo balandžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.