Vokietijos prokurorai po pražūtingų potvynių pradėjo tyrimą pareigūno atžvilgiu: kaltina aplaidumu

Vokietijos prokurorai penktadienį pranešė pradėję tyrimą potvynių nusiaubto Arveilerio rajono vadovo atžvilgiu dėl įtariamo aplaidumo, dėl kurio žuvo dešimtys žmonių.

Potvynių padariniai Vokietijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Potvynių padariniai Vokietijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2021, 2:31 PM

Maždaug 189 žmonės žuvo per smarkius potvynius Vokietijos vakaruose liepos viduryje. Po šios stichinės nelaimės imta kelti klausimus, ar buvo padaryta viskas gyventojams įspėti.

Anot Koblenco prokurorų, pradinis tyrimas patvirtino pirminius įtarimus dėl aplaidumo, dėl kurio žuvo ir buvo sužalota žmonių, todėl buvo pradėtas oficialus ikiteisminis tyrimas.

Tyrimas pradėtas Arveilerio rajono vadovo Juergeno Pfoehlerio atžvilgiu, nes tik jis turėjo įgaliojimus priimti sprendimus ir pagal dabartinę tvarką turėjo vadovauti operacijai.

Tyrimas atliekamas ir dėl dar vieno krizės valdymo grupės nario, kuris tam tikrą laiką buvo perėmęs vadovavimą reagavimui į nelaimę, nurodė prokurorai, tačiau to asmens neįvardijo.

Anot prokurorų, dėl prognozių apie gresiančius potvynius pareigūnai turėjo paskelbti pavojų ir iki liepos 14-osios 20 val. 30 min. vietos (21 val. 30 min. Lietuvos) laiku evakuoti žmones, gyvenančius šalia patvinusios Aro upės.

„Tai, kaip rodo pirminiai įtarimai, akivaizdžiai arba nebuvo padaryta, arba padaryta nepakankamai aiškiai, arba padaryta pavėluotai, o tai prilygsta aplaidumui“, – nurodė prokurorai.

Po regioną nusiaubusių didžiausių potvynių pastarojo meto istorijoje 16 žmonių tebelaikomi dingusiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.