Potvyniai Malaizijoje pareikalavo 14 gyvybių, daugiau nei 70 tūkst. žmonių teko palikti namus

Malaizijos kariuomenė antradienį valtimis plukdė maisto atsargas žmonėms, įstrigusiems savo namuose dėl didžiulių potvynių, pareikalavusių mažiausiai 14 gyvybių ir privertusių palikti savo namus per 70 tūkst. gyventojų.

Potvyniai Malaizijoje.<br>ZP/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Malaizijoje.<br>ZP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 10:41 AM

Daugelį dienų pliaupusios smarkios liūtys praėjusį savaitgalį šalyje sukėlė vienus didžiausių pastarųjų metų potvynių. Didžiuliai vandens srautai užtvindė miestus bei kaimus ir atkirto pagrindinius kelius.

Selangoras, turtingiausia ir tankiausiai apgyvendinta Malaizijos valstija, supanti sostinę Kvala Lumpūrą, yra viena smarkiausiai paveiktų teritorijų.

Kai kurie valstijos sostinės Šah Alamo rajonai antradienį dar buvo užtvindyti, todėl kariškiai valtimis plukdė maisto produktus savo namuose ir laikinose prieglaudose įstrigusiems žmonėms.

Prasidėjus potvyniui Kartikas Subramany paliko savo namus ir su šeima prisiglaudė vietos mokykloje. Po dviejų parų jie buvo evakuoti į vyriausybės prieglaudą.

„Mano namas visiškai nuniokotas, du mano automobiliai sudaužyti“, – sakė 29 metų vyras naujienų agentūrai AFP.

„Tai baisiausi mano matyti potvyniai. Federalinė vyriausybė pavedė žmones, ji neatliko savo pagrindinės funkcijos – saugoti gyvybes“, – kalbėjo jis.

Valdžia vis garsiau kritikuojama dėl lėto ir netinkamo atsako į stichinę nelaimę.

Buvo mobilizuoti tūkstančiai pagalbos tarnybų darbuotojų ir karių, tačiau kritikai tvirtina, kad jų per mažai, todėl prireikė savanorių pagalbos aprūpinant maistu savo namuose įstrigusius gyventojus.

Taip pat gauta pranešimų apie parduotuvių plėšimą viename smarkiai nukentėjusiame Šah Alamo rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.