Per smarkias liūtis Kalifornijoje žuvo du žmonės

Per smarkias liūtis ir potvynius Vidurio Kalifornijoje, anot amerikiečių žiniasklaidos, žuvo du žmonės. Pirmadienį audra patraukė į rytus, šalies gilumą. 15 mln. žmonių sulaukė perspėjimo dėl audros. Dešimtys tūkstančių namų ūkių Kalifornijoje vis dar neturi elektros.

 Liūtis Kalifornijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Liūtis Kalifornijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 9:40 PM

Sakramento apygardoje už 150 km į šiaurės rytus nuo San Francisko sekmadienį, laikraščio „Sacramento Bee“ duomenimis, apsemtame automobilyje rastas negyvas asmuo. Santa Kruse, esančiame maždaug už 100 km į pietus nuo San Francisko, jau šeštadienį virstantis medis užmušė 72 metų vyrą, pranešė vietos televizijos stotis KRON4.

Ekstremalių orų priežastis yra vadinamosios atmosferos sraujymės, kurios dažnai driekiasi šimtus kilometrų. Naujųjų metų rytą dėl potvynio uždarytas greitkelis, vietos institucijų duomenimis, pirmadienį vėl buvo atidarytas. Pasak JAV meteorologijos tarnybos, San Franciske Naujųjų metų išvakarėse iškrito antras didžiausias kritulių kiekis nuo atitinkamos statistikos fiksavimo pradžios prieš 150 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.