Per Japoniją vėl slenka taifūnas, atšaukti skrydžiai, pasirengta evakuacijai

Dėl taifūno Khanuno, kuris, atnešdamas smarkias liūtis, slenka pro didžiausią pietinę Japonijos Kiūšiū salą, antradienį buvo atšaukti skrydžiai, iš dalies sustabdyti greitųjų traukinių reisai ir uždarytos gamyklos.

Per pietų Japoniją vėl slenka taifūnas, atšaukti skrydžiai, pasirengta evakuacijai. Evakuacija Pietų Korėjoje iš skautų stovyklos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Per pietų Japoniją vėl slenka taifūnas, atšaukti skrydžiai, pasirengta evakuacijai. Evakuacija Pietų Korėjoje iš skautų stovyklos.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 8, 2023, 9:37 AM

Pranešama, kad praėjusią savaitę taifūnas pražudė mažiausiai du žmones, daugiau kaip 100 buvo sužeista, dėl jo nutrūko elektros energijos tiekimas keliems šimtams tūkstančių žmonių pietiniame Okinavos regione, o paskui jis nuslinko Taivano link.

Pasak sinoptikų, šis orų reiškinys vėl grįžo į Okinavos regioną ir trečiadienį turi praslinkti palei vakarinę Kiūšiū pakrantę link Pietų Korėjos.

Oro bendrovė „Japan Airlines“ antradienį atšaukė 132 skrydžius, dėl to nukentėjo apie 8 390 žmonių, AFP sakė jos atstovė spaudai. Bendrovė ANA taip pat nutraukė skrydžius iš Kagošimos pietiniame Kiūšiū mieste į Tokiją.

Dalyje pietinio maršruto buvo sustabdytas šalies „šinkansen“ traukinių judėjimas, o daugelis kitų vietinių priemiestinių ir greitųjų traukinių buvo atšaukti, sakoma Kiūšiū geležinkelių bendrovės pranešime.

„Prašome būti budrius dėl žemės nuošliaužų, potvynių žemumose, vandens lygio padidėjimo ir išsiliejimo upėse, audrų ir didelių bangų“ jūroje, Japonijos meteorologijos agentūra savo interneto svetainėje perspėjo vietos gyventojus.

Kagošimos prefektūra išleido neprivalomus nurodymus evakuotis maždaug 540 tūkstančiams gyventojų, įrengė 314 prieglobsčio vietų, pranešė pareigūnai.

Kiti regionai į šiaurę nuo Kiūšiū taip pat ruošėsi taifūnui, o automobilių gamintoja „Mazda“ paskelbė, kad trečiadienį ir ketvirtadienį sustabdys savo gamyklų Hirošimoje ir Jamagučyje veiklą.

Audra privertė Nagasakį, vieną iš pagrindinių Kiūšiū miestų, į uždaras patalpas perkelti ir apriboti trečiadienį numatytą kasmetinę 1945 metų atominio bombardavimo minėjimo ceremoniją.

Pietų Korėjoje dėl artėjančio taifūno teko evakuoti dešimtis tūkstančių žmonių, dalyvavusių pasaulinėje skautų stovykloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.