Pekine per rekordines liūtis žuvo 33 žmonės, 18 – dingę

Pekine per didžiausias istorijoje liūtis žuvo 33 žmonės, o 18 vis dar laikomi dingusiais be žinios, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Liūtys Kinijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Liūtys Kinijoje. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2023, 11:13 AM

Pastarosiomis savaitėmis Kinijos sostinę užklupo rekordinės liūtys, sugadinusios infrastruktūrą ir užliejusios priemiesčius bei aplinkines teritorijas.

Per liūtis pastaruoju metu Pekine žuvo 33 žmonės, t. y. beveik tris kartus daugiau nei praėjusį antradienį, daugiausia dėl pakilusio vandens ir pastatų griūčių, pranešė pareigūnai.

Per potvynius šiaurės Kinijoje žuvo dešimtys žmonių, o Pekinas penktadienį pareiškė, kad praėjusį mėnesį dėl stichinių nelaimių žuvo arba dingo 147 žmonės. Iš jų 142 žūtys įvyko dėl potvynių arba geologinių nelaimių, pranešė Kinijos nepaprastųjų situacijų valdymo ministerija.

Hebėjaus provincijoje, kuri ribojasi su Pekinu, žuvo 15 žmonių, o 22 dingo be žinios. O šiaurės rytinėje Dzilino provincijoje sekmadienį žuvo 14 žmonių ir vienas buvo paskelbtas dingusiu be žinios.

Šiauriau esančioje Heilongdziango provincijoje valstybinė žiniasklaida pranešė, kad pastarosiomis dienomis vandens lygis dešimtyse upių pakilo virš „įspėjamųjų ženklų“.

Pastarosiomis savaitėmis milijonai žmonių visame pasaulyje nukentėjo nuo ekstremalių oro sąlygų ir užsitęsusių karščio bangų – mokslininkų teigimu, šiuos reiškinius dar labiau sustiprina klimato kaita.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.