Tornadas rytų Kinijoje nusinešė 10 gyvybių, sugriauti 137 namai

Tornadas rytų Kinijoje pražudė 10 žmonių ir kelis sunkiai sužeidė, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, – tai naujausias iš virtinės ekstremalių oro reiškinių šalyje.

Tornadas Kinijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Tornadas Kinijoje. <br>AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2023, 11:45 AM

„Vakar po pietų Sučiane, Dziangsu provincijoje, kilo stiprus tornadas... dėl jo kai kuriose vietovėse nukentėjo žmonės ir buvo padaryta materialinių nuostolių“, – sakė valstybinis transliuotojas CCTV.

Nuo tornado nukentėjo daugiau kaip 5 500 žmonių, sugriuvo 137 namai, pranešė transliuotojas, remdamasis „preliminaria statistika“. Daugiau kaip 400 žmonių dėl viesulo buvo laikinai perkelti kitur.

Šią vasarą Kinijoje buvo užfiksuotos rekordinės liūtys ir savaites trukę karščiai, o mokslininkai teigia, kad tokius ekstremalius orų reiškinius sustiprina klimato kaita.

2016 metais, kai regioną užklupo audra su uraganiniais vėjais ir didžiausias per pusę amžiaus tornadas, buvo sulyginti su žeme ištisi Dziangsu kaimai ir žuvo mažiausiai 98 žmonės.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.