Sniego pilni debesys apgaubė ir dalį Vokietijos: įspėja gyventojus likti namuose

Vakarų Vokietijos gyventojams – tarnybų perspėjimai likti namuose. Itin sudėtingos orų sąlygos apsunkino eismą, o po susidūrimo apsnigtame kelyje jau žuvo ir du žmonės.

Pūga Vokietijoje. <br>IM/Scanpix nuotr. 
Pūga Vokietijoje. <br>IM/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 3:35 PM, atnaujinta Nov 28, 2023, 3:36 PM

Dėl kone akimirksniu prasidėjusios žiemos daugelyje Vokietijos vietų pasipylė avarijos, o žmonės liko įkalinti savo automobiliuose dėl stipraus snygio nulaužtų šakų ar sudėtingų eismo sąlygų, praneša „Reuters“.

Pirmadienio vakarą Badeno-Viurtembergo žemėje esančiame Schwaebisch Hall rajone dėl susidūrimo snieguotame kelyje žuvo 71 metų vyras. Pasak Haleno policijos, vairuotojas nesuvaldė automobilio ir išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą.

Dar viena avarija dėl vadinamojo „juodojo ledo“ tapo 54 metų vairuotojo mirties priežastimi netoli Denzerheidės (Reino krašto-Pfalco žemėje).

Heseno vakaruose esančiame Reingau-Taunuso rajone iš automobilių buvo evakuota 100 žmonių, o netoli Linienbado kelyje įstrigo 70 žmonių.

„Skubus kreipimasis: raginame antradienį būtinai likti namuose. Taip pat prašome neiti pasivaikščioti į mišką: dėl lūžtančių šakų ir krentančių medžių kyla didelis pavojus gyvybei“, – sakoma pranešime.

Vokietijos meteorologijos tarnyba (DWD) prognozuoja, kad antradienį daug kur vėl snigs ir pustys, ir priduria, kad tokie orai išliks ir artimiausiomis dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.