Jūroje į pietus nuo Stambulo fiksuotas 5,1 balo žemės drebėjimas

Pirmadienį tiesiai į pietus nuo Stambulo įvyko 5,1 balo žemės drebėjimas, sukrėtęs didžiausio Turkijos miesto dalis, tačiau pranešimų apie sužeistuosius ar žalą iš karto nebuvo.

Pirmadienį tiesiai į pietus nuo Stambulo įvyko 5,1 balo žemės drebėjimas, sukrėtęs didžiausio Turkijos miesto dalis, tačiau pranešimų apie sužeistuosius ar žalą iš karto nebuvo.<br>123rf.com nuotr.
Pirmadienį tiesiai į pietus nuo Stambulo įvyko 5,1 balo žemės drebėjimas, sukrėtęs didžiausio Turkijos miesto dalis, tačiau pranešimų apie sužeistuosius ar žalą iš karto nebuvo.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2023, 11:52 AM

Pasak pagalbos tarnybos AFAD, žemės drebėjimo epicentras buvo Marmuro jūros Gemliko įlankoje, esančioje maždaug už 60 kilometrų į pietus nuo Stambulo, netoli Bursos miesto.

AFP žurnalistai pranešė pajutę, kaip drebėjo sienos tiek Azijoje, tiek Europoje esančiose Stambulo dalyse, televizija rodė vaizdus, kaip žmonės išeina į gatves ieškodami saugumo.

Daugiausiai gyventojų turintis Turkijos miestas yra netoli Šiaurės Anatolijos lūžio, vieno seismiškai aktyviausių pasaulyje.

1999 m. per 7,6 balo žemės drebėjimą, kurio epicentras buvo rytiniame miesto pakraštyje, žuvo daugiau nei 17 tūkst. žmonių. Nuo to laiko Stambulo gyventojų padvigubėjo iki 16 milijonų.

Vasarį Pietryčių Turkiją supurtę du dideli žemės drebėjimai pareikalavo daugiau nei 50 tūkst. žmonių gyvybių, keliuose miestuose buvo apgriauti arba sunaikinti dešimtys tūkstančių pastatų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.