Rusijoje – viską stingdantis speigas: temperatūra krito iki beveik 60 laipsnių šalčio

Antradienį Rusijos teritoriją apėmė arktiniai orai, o temperatūra Sibire nukrito iki -58 laipsnių. Jakutską, vieną šalčiausių pasaulio miestų, antradienį gaubė debesys ir rūkas, o nuo šalčio kai kurie termometrai tiesiog sprogo.

Šaltis Jakutske. <br>RS/Scanpix nuotr. 
Šaltis Jakutske. <br>RS/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 9:32 AM

„Specialiai atvažiavau čia, į Jakutską, kad patirčiau tokį orą. Man pasisekė, nes gruodį paprastai tokio oro nebūna“, – sakė Danila, kurio barzda, kepurė ir šalikas nuo šalčio tiesiog pasidengė ledu.

„Iš tikrųjų man nėra taip šalta, nes tinkamai pasiruošiau. Jei nebūčiau turėjęs tinkamų drabužių, būčiau sušalęs per kelias minutes“, – sakė jis.

Jis teigė, kad dėl ekstremalios temperatūros sušalo net paltas, o telefonas išsikrovė per kelias minutes. Dvi poros pirštinių buvo būtinos, taip pat kaip ir keli sluoksniai drabužių.

Tokia temperatūra gruodį išties neįprasta. Institucijos buvo išplatinusios pranešimus apie avarines situacijas energetikos įmonėse dėl padidėjusių apkrovų ir perspėjo dėl padidėjusio gaisrų pavojaus šildant patalpas.

Kai kuriose Jakutijos dalyse temperatūra naktį nukrito žemiau -55 laipsnių, o Oimiakone antradienį temperatūra siekė net -58 laipsnius.

Jakutsko turguje buvo parduodama giliai užšaldyta žuvis, supakuota į dešimtis dėžių turguje. Jokio šaldiklio nereikėjo. Pardavėjos dėvėjo dideles kailines kepures.

„Šalta, tačiau reikia turėti tinkamos kokybės drabužius ir tada viskas bus gerai. Svarbiausia nuolat judėti, kad kraujas cirkuliuotų“, – sakė vienas gyventojas Piotras.

Meteorologai teigė, kad dėl drėgmės ir vėjo jutiminė temperatūra yra -63 laipsniai, o panašaus šalčio tikimasi iki pat mėnesio galo.

Parengta pagal „Reuters“ ir „ABCNews“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.