Dalį Kanados užklojo rekordinis kiekis sniego: pusnys siekia daugiau nei metrą, paskelbta nepaprastoji padėtis

Naujosios Škotijos provincijos (Kanada) gyventojai pirmadienį gelbėjosi nuo istorinio snygio. Per savaitgalį pusnys išaugo iki daugiau nei metro, o dėl pavojingų oro sąlygų paskelbta ir nepaprastoji padėtis.

Snygis Kanadoje. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Snygis Kanadoje. <br>ZP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 1:59 PM, atnaujinta Feb 6, 2024, 2:00 PM

Gausiai krentantį sniegą lydėjo galingi vėjo gūsiai. Buvo fiksuojami eismo sutrikimai, o daugelis įmonių, valstybinių įstaigų ir mokyklų buvo priverstos laikinai užsidaryti, praneša „News18“

„Labai tikėtina, kad pietrytinėje Keip Bretono salos dalyje iškrito daugiau kaip 100 cm kritulių“, – agentūrai AFP sakė „Environment Canada“ meteorologas Bobas Robichaudas, apibūdindamas audrą kaip istorinę.

„Jei vertinsime visą reiškinį nuo penktadienio iki šio ryto, tai yra rekordiniai kiekiai“, – sakė jis.

Sekmadienio popietę Cape Breton saloje, esančioje Šv. Lauryno įlankoje, valdžia paskelbė nepaprastąją padėtį ir paragino gyventojus keliauti tik esant absoliučiai būtinybei.

„Esant tokiam sniego kiekiui ir tokiam sniego tipui – jis sunkus ir klampus – tai yra iššūkis, todėl mums prireiks laiko su tuo susitvarkyti“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Naujosios Škotijos premjeras Timas Hiustonas.

Jis sakė paprašęs Otavos atsiųsti į pagalbą kariuomenę ir kitas pajėgas.

Socialiniuose tinkluose gyventojai dalijosi audros padarinių vaizdais, kai kuriuose iš jų matyti, kad sniegas siekia durų viršų ar net namų stogus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.