Nevykę bandymai susilaukti vaikų dvi žvaigždes vedė į depresiją

Dvi „Oskaro“ nominacijos, vienas prestižiškiausių kino apdovanojimų, kino gerbėjų pripažinimas ir režisierių pagarba. Bergždžios pastangos pastoti ir laimė, kurią suteikia vaikai. Holivudo aktores Grace Kelly (1929–1982) ir Nicole Kidman (47 m.) sieja ne tik tai, bet ir daugybė kitų panašumų. Ne veltui šviesiaplaukei australei buvo patikėta kino juostoje įkūnyti G.Kelly, iš aktorės tapusią Monako kunigaikštiene. Bet filmo pasirodymas ekranuose, kaip ir Monako monarchų šeimos gyvenimas, neapsiėjo be skandalų.

Monako kunigaikštis Rainier III pareikalavo iš būsimosios žmonos Grace atsisakyti aktorės profesijos, ir ji sutiko. Negana to, savo valdose jis įsakė neberodyti nė vieno filmo, kuriame ji vaidino.
Monako kunigaikštis Rainier III pareikalavo iš būsimosios žmonos Grace atsisakyti aktorės profesijos, ir ji sutiko. Negana to, savo valdose jis įsakė neberodyti nė vieno filmo, kuriame ji vaidino.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:36 AM

Viena mažiausių pasaulio valstybių Monakas jau seniai garsėja skandalais, į kuriuos patenka jos valdovai. Į skandalų sūkurį ne kartą buvo patekęs kunigaikštis Albert’as II, jo seserys kunigaikštytės Caroline ir Stephanie.

Šiųmetis Kanų kino festivalis taip pat neapsiėjo be skandalo, su kuriuo ir vėl susijęs Monakas. Jo valdovas kunigaikštis Albert’as II ir jo seserys kunigaikštytės Caroline ir Stephanie pasipiktino per festivalio atidarymą parodytu biografiniu filmu „Monako princesė“, pasakojančiu apie jų motiną buvusią Holivudo žvaigždę G.Kelly. Vaikai pasipiktino, kad, anot jų, kino juosta visiškai neatspindi tikrovės, yra pagrįsta klaidinančiais ir abejotinais istoriniais šaltiniais.

Perkelti į ekraną garsių asmenybių biografijas ir madinga, ir pelninga, ypač tuomet, kai filmo personažu tampa Holivudo legenda, Europos valstybės kunigaikštienė, gražuolė, išgyvenusi didžiulę dramą – dėl šeimos atsisakiusi kino aktorės karjeros.

Todėl lieka tik stebėtis, kodėl Holivudo prodiuseriams prireikė tiek daug laiko filmui apie G.Kelly.

Garbė susukti juostą apie legendinę aktorę buvo patikėta režisieriui Olivier Dahanui, o Monako kunigaikštienės vaidmeniui buvo pasirinkta šviesiaplaukė N.Kidman.

Filmas į ekranus turėjo atkeliauti dar praėjusį rudenį, tačiau planus sujaukė filmavimo aikštelėje tarp režisieriaus ir prodiuserio įsiplieskę konfliktai, visiškai įprasti Holivudui. Bet prancūzas O.Dahanas prie to pripratęs: prodiuseriai nuolat kišosi į kūrybos procesą, kibo tai prie vieno, tai prie kito epizodo.

Kai režisierius ir prodiuseriai rado bendrą kalbą, filmas buvo baigtas. Bet po premjeros šių metų Kanų kino festivalyje netikėtai pasišiaušė Monako karališkoji šeima.

Kunigaikštienės vaikai – sūnus monarchas Albert’as II ir dukterys kunigaikštytės Caroline ir Stephanie mano, kad daugelis kino juostoje pateiktų faktų neteisingi, iškraipyti ar pateikti nekorektiškai.

Jie buvo ypač nepatenkinti pernelyg spindinčiu, prabanga tviskančiu jų motinos personažu ir jos gyvenimo aplinkybėmis. Tiesa, išreiškusi nepasitenkinimą, Monako karališkoji šeima jokių teisinių žingsnių nežengė.

Amerikietė G.Kelly – išskirtinė moteris. Pasaulio istorija žino ne vieną talentingą aktorę ar elegantišką karališkosios šeimos atstovę, o G.Kelly įkūnijo ir viena, ir kita. Tai padarė ją išskirtinę.

Ji nebuvo vidutinybė, palikusi kino pasaulį dėl šeimos laimės. G.Kelly pasitraukė, kai sėkmingai kilo į kino aukštumas.

Nebuvo nei gausybės meilės romanų, nei bandymų ištekėti. G.Kelly šeima buvo pasiturinti, griežta ir neturėjo tikslo ištekinti dukterį už bet ko.

Monako kunigaikštis, su kuriuo susipažino 1955-aisiais per Kanų kino festivalį, Holivudo aktorei patiko iš karto. Jie buvo trumpai susitikę per fotosesiją, o po to susirašinėjo pusę metų.

Tuomet Grace buvo tapusi legendinio Holivudo režisieriaus Alfredo Hitchcocko mylimiausia aktore, du kartus nominuota ir kartą gavusi „Oskarą“, taip pat du Auksinius gaublius, gyveno linksmai, turėjo daug gerbėjų.

Jai buvo 26-eri. Praėjusio amžiaus viduryje merginai tai buvo nemažai. Ir ji labai norėjo sukurti šeimą, o tas statusas, kurį jai turėjo suteikti vedybos su Monako kunigaikščiu, buvo tarsi maloni premija, apdovanojimas, kuriam Grace negalėjo atsispirti.

Monako kunigaikštis Rainier III pareikalavo iš būsimosios žmonos atsisakyti aktorės profesijos, ir ji sutiko. Negana to, savo valdose jis įsakė neberodyti nė vieno filmo, kuriame ji vaidino.

Svaiginamos karjeros atsisakiusi Holivudo žvaigždė pajuto naują laisvę.

Nykštukinės Europos kunigaikštystės monarcho žmona pirmuosius šeiminio gyvenimo metus mėgavosi gyvenimu: gimdė vaikus, įsitraukė į aktyvią labdaringą veiklą.

Bet netrukus Grace suvokė, kad būdama pirmąja Monako Kunigaikštystės ponia ji negali atsiskleisti kaip asmenybė. Ji buvo įkalinta puikioje vietoje, bet čia negalėjo kvėpuoti, nes oras buvo pernelyg išretėjęs.

Monako kunigaikštienei visą laiką kažko trūko – trūko aktoriaus darbo, ji norėjo grįžti į Holivudą. Kaip tik tai juostoje „Monako princesė“ norėjo atskleisti N.Kidman.

Australų aktorė, su muzikantu Keithu Urbanu susilaukusi dviejų vaikų, o iš santuokos su Tomu Cruise’u turinti du įvaikius, puikiai žino, ką turi paaukoti moteris, sukūrusi šeimą.

N.Kidman išties labai artima G.Kelly. Abi jaunystėje žavėjosi teatru, australų aktorė taip pat du kartus buvo nominuota ir kartą gavo „Oskarą“. G.Kelly jį gavo filme „Kaimo mergina“ suvaidinusi moterį, išgelbėjusią savo vyrą muzikantą nuo alkoholizmo.

Panašiai susiklostė ir N.Kidman gyvenimas. Ištekėjusi už K.Urbano, ji traukė vyrą iš alkoholizmo.

Dabar Nicole, kaip ir kitados Grace, daug laiko ir jėgų skiria labdaringai veiklai.

Australų aktorės ir Monako kunigaikštienės gyvenime yra ir daugiau panašumų – jos abi patyrė, ką reiškia norėti vaikų ir negalėti jų susilaukti.

Pagimdžiusi du vaikus — dukterį Caroline ir sūnų Albert’ą — Monako kunigaikštienė, ilgėdamasi aktorės darbo, pradėjo nuobodžiauti. Ji nusprendė, kad jai bus lengviau, jei turės dar daugiau vaikų. Bet jų nepavykdavo išnešioti – ji patyrė du persileidimus.

Pagaliau susilaukusi jaunėlės Stephanie, kunigaikštienė patyrė dar vieną nelaimę – jos įsčiose mirė vaisius. Gydytojai paskelbė negailestingą sprendimą: Monako kunigaikštienė daugiau negalės susilaukti vaikų.

Tuščios pastangos pagimdyti vaiką privertė ašaras lieti ir aktorę N.Kidman. Per 10 santuokos metų su T.Cruise’u ji taip ir netapo motina.

Australė patyrė ne gimdoje besivystantį nėštumą, persileidimų, ji gydėsi dėl nevaisingumo.

„Kiekvienai moteriai, kuriai teko patirti nesėkmingų bandymų susilaukti vaikų, gerai žinoma ši išskirtinė depresija“, – sakė N.Kidman.

Amerikietė G.Kelly labai mylėjo vaikus – tik jie padėdavo užmiršti savo problemas. Taip mano ir N.Kidman: „Vaikai svarbiausi mano gyvenime, didžiausias džiaugsmas.“

Kad jai buvo patikėtas legendinės G.Kelly vaidmuo – kone stebuklas. Juk ne viena Holivudo aktorė svajojo suvaidinti Monako kunigaikštienę – pripažintą stiliaus dievaitę, moterį, kurią mėgdžiojo daugybė kitų – darėsi tokias pat šukuosenas, siuvosi tokius pat kostiumėlius ir sukneles.

Stengdamasi nenuvilti režisieriaus ir kino žiūrovų N.Kidman peržiūrėjo visus filmus, kuriuose vaidino G.Kelly, perskaitė dešimtis biografijų.

Bet aktorė greitai suprato, kad gausybė knygų ir faktų vieni kitiems prieštarauja. Apie Monako kunigaikštienę žinoma daug, bet kas tiesa – iki šiol neaišku.

N.Kidman stengėsi pajusti, ką jos herojei reiškė atsisakyti karjeros, išvykti iš savo šalies ir ištekėti už žmogaus, kurio kaip reikiant nepažinojo, gyventi gyvenimą, visiškai skirtingą nuo ankstesnio.

Heroję padėjo suvokti G.Kelly vaikystė, jos santykiai su tėvu. Būsimoji Monako kunigaikštienė žavėjosi savo tėvu – paprastu mūrininku, kuris tapo vienu turtingiausių žmonių Filadelfijoje.

Ji visuomet tikėjosi tėvo pritarimo, o jo sulaukdavo itin retai. Tėvas laikė ją išlepinta panele, verksne, kuriai, jei ir pasiseka, tai tik atsitiktinai.

Tad nieko nuostabaus, kad tądien, kai Grace gavo „Oskarą“, jis mestelėjo: „Tai turėjo būti tavo sesuo Peggy. Visuomet maniau, kad ji geriausia.“

G.Kelly visada įsimylėdavo už save vyresnius vyrus, pavyzdžiui, Clarką Gable’ą, Bingą Crosby.

Jos gyvenimo vyras Monako kunigaikštis Rainier III taip pat buvo vyresnis, tiesa, tik 6 metais. Bet jis atrodė labai solidus, o ji šalia jo – jauna ir nepatyrusi.

Atskleisti G.Kelly eleganciją australei N.Kidman buvo nelengva. Kunigaikščio Rainier III sutuoktinė skleidė ypatingą moteriškumą ir švelnumą, o kartu – aistrą, slepiamą po subtilumu.

„Ugnikalnis po sniegu“, – taip režisierius A.Hitchcockas vadino savo mylimiausią aktorę G.Kelly.

Jos skonis buvo rafinuotas – nuo skrybėlaitės iki batelių.

Atrodė santūri, bet viduje buvo ugninga. Bet to niekada neišduodavo drabužiai – jokio vulgarumo, atvirumo, provokuojamų modelių.

N.Kidman reikėtų pagirti už drąsą: toli gražu ne kiekviena Holivudo žvaigždė, sulaukusi 45 metų (tiek buvo australų aktorei „Monako princesės“ filmavimo metu), pasiryžtų suvaidinti 30-metę.

Bet dėl savo amžiaus australė nesijaudina, skirtingai nei jos herojė.

„40 metų moteriai – kančia, jos gyvenimo pabaiga“, – tvirtino buvusi Holivudo žvaigždė, tapusi Monako kunigaikštiene.

Ji žuvo automobilio avarijoje būdama 52 metų.

Monako kunigaikštienės vairuojamas automobilis rėžėsi į medį. Kartu su ja važiavusi 17-metė duktė Stephanie beveik nenukentėjo.

Po žmonos mirties Monako kunigaikštis Rainier III dar kartą nevedė, visada fotografuodavosi rūmų didžiojoje salėje kunigaikštienės portreto fone.

Amžinojo poilsio kunigaikštis atgulė šalia savo mylimos žmonos Monako katedroje, kurioje 1956-aisiais įvyko jų vestuvės.

Parengė Ona KACĖNAITĖ

Audringas Monaką valdančios šeimos gyvenimas

Holivudo žvaigždė Grace Patricia Kelly, ištekėjusi už Monako kunigaikščio Rainier III, tapo Monako kunigaikštiene Gracia Patricia (nuotr.). Su juo susilaukė trijų vaikų.

Pirmagimė – kunigaikštytė Caroline. Audringos jaunystės rezultatas – santuoka su 17 metų vyresniu finansų konsultantu, garsiu mergišiumi Philippe’u Junot. Ji truko vos dvejus metus.

Iš antrosios santuokos su Italijos verslininko sūnumi Stefano Casiraghi susilaukė trijų vaikų: sūnaus Andreos, dukters Charlotte ir sūnaus Pierre’o. Caroline vyras žuvo per greitaeigių katerių varžybas.

Iš trečiosios santuokos su ekscentriško būdo Hanoverio princu Ernstu Augustu turi dukterį Alexandrą. Caroline vyras yra ne kartą sukėlęs skandalų būdamas girtas, yra paleidęs kumščius į fotografą, o labiausiai aukštuomenės atstovui netinkamas poelgis – nusišlapinimas prie pasaulinės parodos paviljono.

Kunigaikštytė Stephanie – jauniausias Monako kunigaikščio Rainier III ir Monako kunigaikštienės vaikas. Žurnalistai dar priduria – ir skandalingiausias.

Iš pradžių bendravo su kino žvaigždžių sūnumis – Pauliu Belmondo ir Anthony Delonu.

Pirmoji santuoka su asmens sargybiniu Danieliu Ducruet truko vienus metus. Su juo susilaukė sūnaus ir dukters. Skyrybų priežastis: paparacai jį užtiko besiglamonėjantį su belge striptizo šokėja.

Antros dukters susilaukė nuo asmens sargybinio Jeano Raymond’o Gottliebo. Po to bendravo su Šveicarijos cirko direktoriumi Franco Knie, Monako karališkųjų rūmų padavėju ir sodininku.

Antroji santuoka su artistu Adansu Lopezu Peresu truko vienus metus.

Monako kunigaikštis Albert’as II monarchu tapo 2005-aisiais, po tėvo kunigaikščio Rainier III mirties. Garsėjo gausybe nesantuokinių ryšių, turi nesantuokinius dukterį ir sūnų.

Beveik prieš trejus metus Monako kunigaikštis Albert’as II vedė buvusią plaukikę iš Pietų Afrikos Respublikos, 20 metų jaunesnę Charlene Wittstock. Pora dabar laukiasi pirmagimio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.