Austros Skujytės svajonių sąraše – ne tiktai kūdikis

Austrai Skujytei (34 m.), praėjusį savaitgalį stebėjusiai auklėtinių startus Lietuvos lengvosios atletikos čempionate Kaune, alinamas karštis buvo nelengvas išbandymas. Netrukus pirmagimio susilauksianti tituluota lengvaatletė nuo kaitros slėpėsi po skėčiu. Tačiau motinystei besiruošianti garsiausia Lietuvos septynkovininkė užjautė ir kolegas – jiems varžytis per karštį buvo dar sunkiau, negu jai sėdėti ant suolo, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

A.Skujytė dar turi vilčių startuoti olimpiadoje.<br>lrytas.lt nuotr.
A.Skujytė dar turi vilčių startuoti olimpiadoje.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2014-08-02 16:07, atnaujinta 2018-02-11 14:03

Viena žinomiausių Lietuvos lengvaatlečių A.Skujytė ir jos sutuoktinis Valdas Grigaliūnas (29 m.) nekantriai laukia, kada ant rankų paims naujagimį. Medikai prognozuoja, kad porai gims sūnus.

Kai Ciuriche rugpjūčio 12–17 dienomis vyks Europos pirmenybės, A.Skujytė jau turėtų sūpuoti atžalą.

Rugpjūčio 12 dieną 35-ąjį gimtadienį švęsianti lengvaatletė neatmetė galimybės, kad ją savo krykštavimu turėtų pasveikinti ir kūdikis. Jis taps pačia didžiausia dovana sportininkei, dalyvavusiai jau ketveriose olimpinėse žaidynėse ir svajojančiai apie penktąsias Rio de Žaneire.

Likus nebedaug laiko iki gimdymo A.Skujytė stengiasi neatitrūkti nuo sporto. Tai įrodė ir prieš savaitę vykęs Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas Kaune.

Slėpdamasi po skėčiu nuo kaitrių saulės spindulių būsima gimdyvė išgyveno tikras sporto aistras – jaudinosi dėl keturių savo auklėtinių startų. Iš jų būsimąją motiną labiausiai pradžiugino šalies čempionėmis tapusios sprinterė Sonata Tamošaitytė ir septynkovininkė Evelina Auželytė.

„Stebėti auklėtinių varžybas ir pačiai jose dalyvauti – nepalyginamas jausmas.

Kai pati dalyvauju varžybose, jaudulys dingsta vos startavus. O kai stebiu rungtyniaujančius savo mokinius, jaudulys išlieka iki pat finišo.

Juk norisi, kad auklėtiniams pasisektų kiekviena rungtis. Tačiau žinau, kad mano galimybės ribotos, nes varžybų metu jų nepakontroliuosiu ir nepriversiu padaryti to, ko norėčiau.

Labai daug kas priklauso tik nuo auklėtinių sprendimų, todėl man juos stebėti ant suolo nėra lengva. Bet dabar jau po truputį rimstu“, – patikino Atėnų olimpinių žaidynių vicečempionė A.Skujytė.

Būsimoji motina įsitikino, kad vasaros kaitra gerokai patikrino auklėtinių ištvermę.

Tad dėl to joms pergalių skonis buvo dar saldesnis: „Jos dalyvavo varžybose plieskiant saulei, o aš galėjau pasislėpti pavėsyje. Tačiau daug kur varžybose būna tokios pat sąlygos, todėl ta patirtis – į naudą.“

Šįmet vasario 15-ąją už savo kraštiečio V.Grigaliūno iš Biržų ištekėjusi A.Skujytė prieš šį svarbų gyvenimo įvykį buvo padariusi pertrauką tarp varžybų.

Bet lengvaatletė be didžiojo sporto ištvėrė tik metus.

Šių metų pradžioje ji neslėpė troškimo startuoti Europos čempionate Ciuriche. Šie norai jau neišsipildys, nes sportininkei likimas pakišo kitą gyvenimo scenarijų – artėja laikas gimdyti.

„Planai dėl Europos čempionato pasisuko kita linkme, bet dėl olimpiados dar turiu vilčių. Žaidynės liko mano svajonių sąraše“, – tvirtino A.Skujytė, šeimos laimę kurianti Kaune.

Ar atletė savo atžalą skatins sportuoti? Londono olimpinėse žaidynėse penktąją vietą užėmusi septynkovininkė tik šyptelėjo: „Ne nuo manęs priklauso. Tai bus paties vaiko sprendimas.

Kadaise mano tėvai (dailininkas Egilas Skuja ir pediatrė Augustina Skujienė. – Red.) nelabai džiaugėsi, kad aš pasukau į sportą. Bet aš visai dėl to nesigailiu. Juk žmogus pats renkasi savo kelią.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.