Nykštuko ūgis neužkirto kelio meilei

Britas Jamesas Lustedas (26 m.) – suaugęs vyras. Pakvietęs merginą į restoraną romantiškos vakarienės, jis, suprantama, tikėjosi, kad padavėja jam atneš valgiaraštį. Tačiau vietoj valgiaraščio jam buvo atnešta vaikiška spalvinimo knygutė ir keletas spalvotų pieštukų.

Londono olimpiadoje pozavęs Jamesas – vos didesnis už fakelą.<br>„Facebook“ nuotr.
Londono olimpiadoje pozavęs Jamesas – vos didesnis už fakelą.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-22 17:56, atnaujinta 2021-06-20 11:04

Didžiosios Britanijos Kardifo mieste įsikūrusio restorano „Harvester“ padavėja šį vyrą dėl jo ūgio palaikė vaiku.

Jamesas kenčia nuo dvarfizmo ir yra tik 109 centimetrų ūgio. Jo 20-metės draugės Chloe Roberts ūgis – 170 centimetrų, rašo „Daily Mail“.

Tiktai išgirdusi žemą vyrišką J.Lustedo balsą padavėja suprato padariusi klaidą.

Ji jautėsi labai nesmagiai, tačiau romantiškoji porelė visiškai nesutriko – abu visą vakarą juokėsi iš šio nuotykio.

„Kai padėkojau padavėjai už valgiaraštį, ji išgirdo mano balsą ir suprato, kad aš ne vaikas, – prisimena J.Lustedas. – Ji iškart paslėpė spalvinimo knygutę už nugaros.

Bet aš toks žmogus, kuris visada mato juokingąją reikalo pusę – aš niekada neįsižeidžiu.“

Pora sakė neketinanti skųstis restorano vadovybei ir, pasitaikius progai, apsilankysianti čia vėl be jokių nemalonių emocijų.

Jie abu supranta, kad eidami kartu atrodo neįprastai. Tačiau ūgio skirtumas nesvarbus.

2016 metų vasarą pora ketina susituokti.

Nykštukinio ūgio J.Lustedas yra televizijos laidų vedėjas, o jo išrinktoji – trečiakursė pedagogikos studentė.

„Mano gyvenimas nebuvo lengvas – mažas būdamas iškenčiau daug operacijų, patyriau, ką reiškia, kai iš tavęs tyčiojamasi mokykloje, – prisipažino J.Lustedas. – Anksčiau galvodavau: kas norės tekėti už manęs, nykštuko?

Bet tada sutikau Chloe, ir viskas stojo į vietas.“ J.Lustedui dvarfizmą sukėlė retas genetinis sutrikimas, vadinamas diastrofine displazija. Abu jo tėvai buvo vidutinio ūgio.

Be televizijos laidų vedėjo darbo, Jamesas dar dirba aktoriumi ir veda motyvacines pratybas. J.Lustedas du kartus dalyvavo Pasaulio nykštukų žaidynėse ir žaidė badmintoną nacionalinėje lygoje.

Brito J.Lustedo mylimosios Ch.Roberts negąsdina jo ūgis, tačiau ji prisipažįsta niekada negalvojusi turėti tokio išrinktojo, rašo "Lietuvos ryto" šeštadienio žurnalas "Gyvenimo būdas".

„Visos mažos mergaitės svajoja apie aukštą, tamsiaplaukį ir patrauklų žavųjį princą. Niekada neįsivaizdavau, kad susitikinėsiu su tokiu vyru kaip Jamesas, – sakė ji. – Kartais žmonės jaučiasi sutrikę, kai mato mus pirmąsyk, bet mes visada tik pasijuokiame. Man buvo šiek tiek gaila padavėjos – ji jautėsi labai nepatogiai.“

Ch.Roberts neabejojo nė minutės, kai J.Lustedas priklaupė prieš ją ant kelio ir pasipiršo.

„Tarp mūsų ūgio – daugiau kaip pusės metro skirtumas, bet kai esi įsimylėjęs, tokios smulkmenos atrodo nereikšmingos“, – kalbėjo mergina.

Žemą ūgį nulėmė genai

Diastrofinė displazija yra reta dvarfizmo forma.

Šis įgimtas sutrikimas dažniausiai pasireiškia žemu ūgiu, trumpomis rankomis ir kojomis.

Taip pat su juo gali būti susijęs nenormalus kaulų ir sąnarių vystymasis, stuburo iškrypimas, šleivapėdystė, vilko gomurys ir ausų deformacija.

Tai autosominis recesyvinis sutrikimas – tai reiškia, jog tiek tėvas, tiek motina turi turėti pažeistą geną, kad vaikas paveldėtų šią ligą. Paprastai tėvai šio sutrikimo neturi.

Diastrofinę displaziją lemia geno SLC26A2 mutacija, kuri pakeičia besivystančių kremzlių struktūrą ir neleidžia kaulams tinkamai susiformuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.