Buvusi gimnastė D. Kutkaitė pas pirmąją meilę sugrįžo po 33 metų

Ant piršto – sužadėtuvių žiedas. Kitų metų planuose – vestuvės. Praeityje garsi Lietuvos gimnastė Dalia Kutkaitė (49 m.), daugiau kaip dvidešimt metų praleidusi Ispanijoje, prieš pusmetį grįžo į gimtinę kurti savo gyvenimo iš naujo.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė „Lietuvos rytas"

2014-12-26 13:42, atnaujinta 2018-01-18 05:55

Šios Kalėdos Daliai buvo ypatingos. Tai pirmosios Kalėdos gimtajame Vilniuje po daugybės metų. Pusmetį su mylimuoju statybų projektų vadovu Ričardu Laniausku (51 m.) po vienu stogu gyvenanti moteris neslėpė, kad su jauduliu laukė didžiųjų metų švenčių.

„Dėkoju likimui už mylimąjį, kurį jis sugrąžino po trisdešimt trejų metų išsiskyrimo. Kažkada dėl sportinės karjeros buvau priversta atsisakyti meilės. Tada mano širdis verkė iš skausmo. Dabar ji verkia iš laimės“, – kalbėjo Europos meninės gimnastikos čempionė, dabar trenerė ir Lietuvos gimnastikos komiteto prezidentė D.Kutkaitė.

Kalėdų eglutę, šventinį stalą ji puošė ir lietuviškus patiekalus ruošė kartu su Ričardu. „Jis – tikras kulinarijos virtuozas. Man dar reikia daug ko išmokti“, – nusijuokė D.Kutkaitė, jau spėjusi iš naujo priprasti prie lietuviškų orų, tamsos, santūrokų veidų.

Sovietmečiu D.Kutkaitė buvo neprilygstama meninės gimnastikos rungtyse su kaspinu ir kuokelėmis. Savo nuopelnais Europos čempionė prilygo Lietuvos krepšinio legendai Arvydui Saboniui (50 m.).

Tačiau dėl sportinės šlovės D.Kutkaitė buvo priversta užgniaužti meilės jausmą.

Su dvejais metais vyresniu Ričardu, kuris buvo pirmoji jos meilė, gimnastė atsisveikino skausmingai.

Baigusi sportinę karjerą Dalia skubotai ištekėjo už kito vyro ir išvyko dirbti trenere į Ispaniją, Marbelją. Pora susilaukė dviejų dukterų, bet didelės šeiminės laimės nepatyrė.

Lietuvė treniravo ispanes mergaites. Jai netgi buvo patikėta parengti ispanų sportininkes Sidnėjaus olimpinėms žaidynėms. Tačiau sėkminga trenerės karjera nenuslopino jausmų, kuriuos kažkada ji buvo pamynusi.

O kada likimas buvusiai gimnastei pakišo antrą progą susieti gyvenimą su jaunystėje mylėtu Ričardu? Ar Ričardas nelaikė pykčio širdyje po išsiskyrimo?

Kokį radikalų sprendimą turėjo priimti Dalia? Ar dėl Ričardo sugriuvo net 25 metus trukusi jos santuoka, kurioje užaugo dvi dukterys?

„Mums abiem su Ričardu atrodo, kad niekada nebuvome išsiskyrę. Manau, kad pirmoji meilė yra pati tikriausia ir gali įveikti bet kokius sunkumus“, – prisipažino Dalia.

Apie neblėstančią pirmąją meilę, ilgesį, skyrybas ir naujo D.Kutkaitės gyvenimo pradžią skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto" žurnale „Gyvenimo būdas".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.