Moteris numetė 44 kg, kad ištekėtų už vyro, pavadinusio ją stora

Reikia būti pakankamai drąsiam, kad savo merginai pasakytum jog ji per stora. Bet kai 121 kilogramą sverianti Haley Coote išgirdo šiuos žodžius iš savo vaikino Robo, užuot trenkusi jam antausį ji griebėsi dietos.

Trumpas elektroninis laiškas, kurį britė H.Coote gavo iš savo vaikino, privertė ją susiimti ir numesti nemažai svorio.<br>Facebook nuotr.
Trumpas elektroninis laiškas, kurį britė H.Coote gavo iš savo vaikino, privertė ją susiimti ir numesti nemažai svorio.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2015, 5:55 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:14 AM

Trumpas elektroninis laiškas, kurį britė H.Coote gavo iš savo vaikino, privertė ją susiimti ir numesti nemažai svorio. Smarkiai sulieknėjusi trisdešimtmetė Haley, priėmė savo tiesmuko vaikino pasiūlymą tuoktis. Įtilpusi į 40 dydžio nuotakos suknelę ir žengdama prie altoriaus mergina jautėsi kaip princesė.

Svarbiausią savo gyvenimo dieną Haley svėrė 73 kilogramus, o tuo metu, kai susipažino su savo būsimuoju vyru 32 metų Robu ji buvo net 44 kg sunkesnė.

Atvyko aplankyti ir pasiliko

Kaip rašo interneto portalas mirror.co.uk, prieš pasipiršdamas savo merginai Robas turėjo sukaupti pakankamai drąsos, kad Haley tiesiai šviesiai pasakytų, jog jai būtina numesti svorio. Tiesa, jis taip pasakė ne norėdamas mylimąją pažeminti, bet susirūpinęs jos sveikata.

„Robas buvo labai drąsus, tai pasakydamas, bet aš neįsižeidžiau, – dabar šypsosi gerokai sulieknėjusi Haley. – Kai kuriems žmonėms mano sulieknėjimo priežastis sukelia šoką, bet aš žinau, kad Robas iškėlė šį jautrų klausimą vien tik rūpindamasis mano sveikata. Tai buvo labai drąsus jo žingsnis, kuris apvertė mano gyvenimą aukštyn kojom. Džiaugiuosi, kad jis mane paskatino, kai man to reikėjo“.

H.Coote visą savo gyvenimą kentėjo dėl savo antsvorio. 2010 metų rugsėjį su Haley internete susipažinęs Robas žinojo, kaip ji išgyvena dėl savo išvaizdos.

„Aš lankydavau sporto salę, bet to nepakako, kad sulieknėčiau, nes nepaisiau sveikos mitybos taisyklių“, – paaiškino 1,68 m ūgio Haley.

Susipažinę Haley ir Robas 8 mėnesius bendravo tik internetu. Veliau Robas iš Ispanijai priklausančios Lansarotės salos, kurioje gyveno su tėvais, persikėlė pas Haley į Ipsvičą.

„Mes tapome gerais draugais, bet buvau tikra, kad jam nesu patraukli, nes, sverdama 120 kg ir dėvėdama 52 dydžio drabužius buvau didelė mergina. Jo brolio šeima gyveno netoliese, todėl jis pas mane apsistodavo, kai juos lankydavo. Vieną dieną, kai sėdėjome ant sofos, jis mane pabučiavo ir liko gyventi kartu“, – prisiminė Haley.

Laiškas, kuris įskaudino

Persikėlęs pas Haley Robas įsidarbino paštininku.

“Man patiko, ką Robas mane mylėjo tokią, kokia esu, nežiūrint į mano antsvorį. Bet aš vis tiek norėjau suplonėti, nors vis neturėjau valios laikytis dietų. Jis pasiūlė daužiau lankytis sporto salėje, bet vien to nepakako. Aš turėjau būti sveikesnė ir pradėti mažiau valgyti, bet tam vis pritrūkdavo valios“, – sakė Haley.

Viskas pasikeitė, kai 2011 metų rugsėjį, kai Haley būdama darbe gavo Robo elektroninį laišką.

„Mes su juo daug susirašinėdavome, kol aš būdavau darbe. Man patiko iš jo gauti elektroninius laiškus, bet tąkart laiškas buvo kitoks“, – prisiminė mergina.

Laiške buvo parašyta: „Tu tokia rūpestinga, gera, supratinga ir linksma ir kol kas esi vienas ypatingiausių mano sutiktų žmonių. Tačiau aš abejoju dėl ilgalaikės mūsų bendros ateities, jeigu niekas nepasikeis. Aš nenoriu, kad dėl tavo nesveiko gyvenimo būdo tarp mūsų kiltų konfliktai. Aš norėčiau, kad mes būtume kartu visą gyvenimą ir noriu, kad tai truktų ne 20, bet geriau 60 metų.

Tačiau žiauri realybė yra tokia, kad tas gyvenimas gali būti pakankamai trumpas, dėl to man liūdna. Tikiuosi tu suprasi, jog tenoriu, kad tu būtum sveika ir mes vienas kitam tobulai tiktume ir dėl to būtume laimingi“.

Haley prisiminė: „Aš iškart supratau, kad jis mane pavadino stora. Norėjau supykti. Kalbėti apie moters svorį negalima taip pat, kaip ir negalima flirtuoti su mylimojo draugais. Kam Robui rašyti tokį laišką? Jis, be abejo, žinojo, kad tai mane įžeis“.

Bijojo, kad nutrauks santykius

Giliai kvėpuodama Haley prisivertė dar kartą perskaityti elektroninį laišką.

„Tada supratau, kad jis tai padarė rūpindamasis manimi. Per daug gerai jį pažinojau. Už to negalėjo slypėti paviršutiniški jausmai“, – dabar pripažįsta mergina.

Bijodamas, kad jo parašytas elektroninis laiškas nutrauks santykius, Robas jį baigė: „Gali būti, kad tu nenorėsi, jog grįžčiau namo“.

Tačiau tą vakarą Haley, kaip tik labai laukė Robo.

„Gauti tokį laišką buvo komplimentas. Tai, kad jis išdrįso iškelti tokią jautrią temą, parodė, kad aš jam pakankamai rūpiu ir kokie stiprūs yra mūsų santykiai. Aš jam padėkojau už tai, kad buvo pakankamai drąsus apie tai prabildamas. Aš iš tiesų buvau pavojingai nutukusi ir tai kėlė pavojų mano sveikatai“, – prisipažino Haley.

„Kur dingo dalis tavęs?“

Haley kreipėsi į Didžiosios Britanijos organizaciją „Slimming World“, kuri turintiems antsvorio žmonėms padeda parinkti tinkamą mitybos ir sporto režimą, ir kaip niekad ryžtingai pradėjo laikytis jai paskirtos dietos.

„Kaskart, kai laikydamasi nustatyto režimo užsimanydavau sukčiauti, pagalvodavau, kaip trokštu kiek įmanoma ilgiau būti su Robu ir kaip stipriai jis nori būti su manimi“, – pasakojo mergina.

Per pirmąsias 3 savaites Haley numetė 6 kilogramus. Neilgai trukus Robas 3 mėnesiams išvyko į Australiją aplankyti giminių. Po dviejų mėnesių Robas nustebino Haley, nupirkdamas jai lėktuvo bilietą į Australiją. Tuo metu Haley jau svėrė 92 kilogramus ir nešiojo 44 dydžio drabužius.

„Kai Robas pasitiko mane oro uoste, jis net išsižiojo. Jis palietė mano liemenį ir paklausė: „Kur dingo dalis tavęs?“ Tai buvo kaip tik tokia reakcija kurios tikėjausi. Tai buvo nuostabios atostogos vilkėjau maudymosi kostiumėlį ir gražias sukneles, kuriomis visada svajojau puoštis“.

Sulieknėjusiai pasipiršo

Grįžus namo, Haley toliau metė svorį ir 2012 rugsėjį tesvėrė 72 kilogramus ir įtilpo jau į 40 dydžio rūbus.

Tą mėnesį švęsdama savo gimtadienį Haley apsilankė pas tėvus. Kai atvyko, pastebėjo, kad Robas ten jos jau laukia. Jis priklaupė ant vieno kelio šeimos akivaizdoje.

„Aš nustėrau. Ar galėjau ištekėti už vyro kuris mane pavadino stora? Apsiverkiau ir linktelėjau, kad sutinku“, – džiaugėsi Haley.

Susižadėjusi Haley pradėjo 5 kartus per savaitę lankytis sporto salėje, kad iki vestuvių nesustorėtų. Pora susituokė Ipsvičo viešbutyje pernai, liepos 12 dieną.

„Su vestuvių suknele jaučiausi kaip princesė. Apėmė nuostabus jausmas dėl tokio liauno savo liemens, – šypsojosi Haley, kuri šiuo metu laukiasi pirmagimio. – Mano pilvas vėl padidėjo, bet dėl nuostabios priežasties!“

Robas pridūrė: „Man palengvėjo, kad Haley dėl ano mano laiško neįsižeidė. Didžiuojuosi jos pasiekimais ir svajoju apie nuostabią ateitį kartu“.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.