Princesė be karūnos seka savo garsiosios močiutės pėdomis

Būdama maža ji dažnai vartydavo nuotraukas, kuriose įamžinta Grace Kelly – tragiško likimo Monako kunigaikštienė. „Tada, būdama maža, nesupratau, kad ji buvo stilingiausia to meto moteris“, – pasakojo Jazmin Grace Grimaldi (23 m.).

J.G.Grimaldi nuo mažens jautė scenos trauką – dabar ji vaidina kabarete.
J.G.Grimaldi nuo mažens jautė scenos trauką – dabar ji vaidina kabarete.
J.G.Grimaldi nuo mažens jautė scenos trauką – dabar ji vaidina kabarete.<br>„ViDA Press“ nuotr.
J.G.Grimaldi nuo mažens jautė scenos trauką – dabar ji vaidina kabarete.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Gegužės mėnesį Monake vyko Albert’o II ir Charlene dvynių krikštynos – jose dalyvavo ir Jazmin.
Gegužės mėnesį Monake vyko Albert’o II ir Charlene dvynių krikštynos – jose dalyvavo ir Jazmin.
Aktorė G.Kelly, ištekėjusi už Monako kunigaikščio Rainier III, turėjo atsisakyti karjeros.
Aktorė G.Kelly, ištekėjusi už Monako kunigaikščio Rainier III, turėjo atsisakyti karjeros.
J.G.Grimaldi nuo mažens jautė scenos trauką – dabar ji vaidina kabarete.
J.G.Grimaldi nuo mažens jautė scenos trauką – dabar ji vaidina kabarete.
Daugiau nuotraukų (5)

lrytas.lt

2015-08-20 17:07, atnaujinta 2017-10-19 18:04

Jungtinėse Valstijose gyvenanti mergina – nesantuokinė Monako kunigaikščio Albert’o II duktė, G.Kelly anūkė.

Bandydama geriau pažinti ir suprasti niekada nematytą močiutę Jazmin stengiasi sustiprinti santykius su savo tėvu, kuris ją pripažino ne iš karto.

Vyriausioji nesantuokinė Albert’o II dukra Jazmin gyvena Niujorke – ji mokėsi Fordhamo universitete, o dabar siekia dainininkės ir aktorės karjeros.

Interviu žurnalui „Harper’s Bazaar“ ji davė gegužės mėnesį viešėdama savo tėvo pilyje Monake – į Europą Jazmin atvyko norėdama dalyvauti savo netikrų brolio ir sesers krikštynose, kurių tėvas susilaukė su žmona Charlene.

Mergina sėdėjo kambaryje, kuriame ant pastelinių spalvų sienų kabojo G.Kelly nuotraukos – ne menančios Holivudo laikus, kai Grace buvo aktorė, bet tos, kuriose ji – elegantiška Monako kunigaikščio Rainier III žmona ir tokių mados namų kaip „Hermes“ ar „Christian Dior“ mūza.

Tokia ji išliko iki pat 1982 metų, kai būdama 52 metų žuvo autokatastrofoje.

Kitas Jazmin mėgstamas kampelis 235 kambarius turinčiuose Monako rūmuose – jos močiutės persirengimo kambarys. Jame išsaugota daugybė jos daiktų.

Jazmin iš savo močiutės paveldėjo kreminę veido spalvą, o jos šviesių plaukų šukuosena panaši į tą, pagal kurią atpažįstama G.Kelly.

Mergina prisimena akimirką, kai suprato esanti panaši į savo garsiąją močiutę – ji žiūrėjo 1956 metais sukurtą miuziklą, kuriame G.Kelly vaidino su Bingu Crosby ir Franku Sinatra.

„Tai buvo pirmas kartas, kai supratau, kad aš turiu kai ką paveldėjusi iš jos. Aš labai mėgstu vaidinti, dainuoti ir šokti. Tą patį regėjau joje – kai tai supratau, man pašiurpo oda“, – pasakojo Jazmin.

Bandydama geriau pažinti ir suprasti niekada nematytą močiutę Jazmin stengiasi sustiprinti santykius su savo tėvu.

Albert’as II, kuris kažkada buvo laikomas vienu geidžiamiausių pasaulio viengungių, garsėjo savo meilės žygiais. Jazmin motina Tamara Rotolo su juo susipažino 1991 metais atostogaudama Žydrajame Krante.

Pora turėjo trumpą meilės romaną, bet taip ir nesusituokė. Po to, kai T.Rotolo pasijuto besilaukianti, ji nutarė vaiką auginti toliau nuo intensyviai stebimo karališko gyvenimo.

Kaip ir Grace, Jazmin augo JAV. Ji gimė Palm Springse, o augo Palm Dezerte bei Orindžo apygardoje, Kalifornijoje (JAV).

Jos vaikystė buvo įprasta: ji mokėsi tik geriausiais pažymiais katalikiškojoje mokykloje, žaidė krepšinį ir, taip pat kaip jos močiutė, nuo mažens jautė trauką scenai, tad dainavo bažnytiniame chore ir vaidino mokyklos spektakliuose.

Su tėvu kurį laiką ji nepalaikė ryšio. Daug metų Albert’as II neigė esąs tėvas, bet DNR testai, atlikti, kai mergina buvo paauglė, įrodė ką kita.

Daugiau nei prieš dešimtmetį Jazmin pirmą kartą nuvyko į Monaką. Ši kelionė pakeitė tėvo ir dukters santykius.

„Tėvo man visada trūko, – prisipažino mergina. – O po šios kelionės iki dabar mes mėgaujamės puikiais santykiais.“

Kad yra kunigaikščio dukra, Jazmin niekada nebuvo paslaptis. Jos motina niekada neslėpė jos kilmės.

Tačiau privatumą mėgstanti kunigaikščio duktė tuo nesigyrė draugams – ji buvo paprasta mergaitė, niekuo nesiskirianti nuo savo bendraamžių.

Bet po to, kai Albert’as II 2006 metais Jazmin oficialiai pripažino savo dukra, jos gyvenime atsirado ne tokių patrauklių karališkų pinklių – tada dar tik pradėjusią bręsti paauglę ėmė persekioti paparacai.

„Man buvo 14 metų, kai visi sužinojo, kad mano tėvas turi dukrą, ir ta dukra buvau aš, – prisimena Jazmin. – Tai būtų sunkus laikas bet kokiam jaunam žmogui. Man teko priprasti prie viso to dėmesio.“

Nuo to laiko merginą visuomet mielai priima tėvas ir jo žmona Charlene, su kuria Albert’as II susituokė prieš 4 metus. Monake Jazmin lankėsi daugybę kartų, kartais ją lydi motina T.Rotolo.

Pastarąjį kartą nuvykusi į Monaką Jazmin ketino dalyvauti viename ekstravagantiškiausių kunigaikštystėje renginių – Didžiojo prizo lenktynėse. Tačiau dabar jai svarbiausia leisti laiką su mažaisiais dvyniais – seserimi Gabriella ir broliu Jacques’u – Monako sosto įpėdiniu.

„Aš džiaugiuosi galėdama matyti, kaip jie auga, – nuoširdžiai kalbėjo Jazmin. – Jų tokios nuostabios didelės mėlynos akys ir jie abu tokie geri vaikai!“

Pagaliau ji jaučiasi turinti tikrą šeimą, su kuria kartu pietauja, kepa kepsnius, eina į paplūdimį kaip visos įprastos šeimos.

Jazmin bendrauja ir su kitu savo netikru broliu – 11 metų Alexandre’u Coste’u – Albert’o II sūnumi, kurį pagimdė buvusi „Air France“ stiuardesė Nicole Coste iš Togo. Kadangi pagal Monako paveldėjimo įstatymus įpėdinių tėvai privalo būti susituokę, nė vienas iš jų negali pretenduoti į karališkuosius titulus, bet abu jie gali tikėtis tėvo palikimo dalies.

Asmeninį kunigaikščio Albert’o II turtą „Forbes“ vertina daugiau kaip milijardu dolerių.

Dabar daugiausia laiko Jazmin skiria menui – nesvarbu, ar tai būtų filmų peržiūros, ar muzikiniai renginiai.

Šypsodamasi mergina pasakojo, kad vaidinti pradėjo anksti. Viskas prasidėjo nuo jos vaidmenų mokyklos spektaklyje, kur ji suvaidino nesantuokinę karališkojo laivyno kapitono dukterį Belę ir Pelenę.

Dabar ji stengiasi lavinti savitą balso tembrą – lanko operinio dainavimo pamokas.

Koledže Jazmin dainavo savo draugo grupėje, o vasarį Manhatano „Duplex“ teatre pradėjo solinę karjerą kabareto stiliaus pasirodymuose, kur atlieka jausmingus muzikinius kūrinius.

Pasirodymuose merginai pritarė kvartetas, o įkvėpimo ji sėmėsi iš dainininkų Sios ir Freddie Mercury. Rudenį ji ketina tęsti pasirodymus.

Tačiau mergina susitelkusi ir į mokslus – ruošiasi gauti tarptautinių santykių magistro diplomą.

Būdama vos 14 metų Jazmin įkūrė fondą, kurio tikslas – aprūpinti Fidžio kaimus mokykliniais ir medicinos reikmenimis.

Jazmin svajoja fondo lėšas naudoti bendruomenės centro Fidžyje statyboms, kur vietos vaikai galėtų lavinti ne tik muzikinius, bet ir kitų meno sričių gebėjimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.