Žinių vedėją Guodą Pečiulytę pasitempti verčia ir vyras

„Mano profesija man patinka, o gyvenimas su žurnalistu – dar labiau“, – patikino „Lietuvos ryto“ televizijos žinių ir informacinės laidos „Reporteris“ vedėja Guoda Pečiulytė (30 m.). Jos sutuoktinis Edvardas Špokas (37 m.) rengia reportažus LRT televizijai. Apie tai rašė „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

„Mano profesija man patinka, o gyvenimas su žurnalistu – dar labiau“, – patikino „Lietuvos ryto“ televizijos žinių ir informacinės laidos „Reporteris“ vedėja G. Pečiulytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Mano profesija man patinka, o gyvenimas su žurnalistu – dar labiau“, – patikino „Lietuvos ryto“ televizijos žinių ir informacinės laidos „Reporteris“ vedėja G. Pečiulytė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Edvardas Špokas (37 m.) rengia reportažus LRT televizijai.<br>LRT televizijos nuotr.
Edvardas Špokas (37 m.) rengia reportažus LRT televizijai.<br>LRT televizijos nuotr.
G.Pečiulytė praėjusiais metais vyko į ekspediciją „Misija Sibiras“. E.Špokas pritarė žmonos pasirinkimui.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
G.Pečiulytė praėjusiais metais vyko į ekspediciją „Misija Sibiras“. E.Špokas pritarė žmonos pasirinkimui.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Skirtingose televizijose žinias skaitantys Renata Šakalytė-Jakovleva (31 m.) ir Viktoras Jakovlevas (30 m.) namie vengia kalbėti apie darbą.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Skirtingose televizijose žinias skaitantys Renata Šakalytė-Jakovleva (31 m.) ir Viktoras Jakovlevas (30 m.) namie vengia kalbėti apie darbą.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (4)

Ligita Valonytė ( „Lietuvos rytas“)

Aug 25, 2015, 3:26 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 12:14 AM

Šeimą sukūrė prieš dvejus metus

Kiekviena diena televizijoje nestokoja staigmenų, todėl žurnalistų pora ir namie dažnai kalbasi apie darbą.

„Darbas televizijos Žinių tarnyboje nenuspėjamas: iš ryto sunku prognozuoti, kas per dieną nutiks, todėl apie tos dienos staigmenas, neįprastus filmavimus ar įdomius pašnekovus visuomet pasikalbame“, – neslėpė skirtingose televizijose dirbantys sutuoktiniai.

Ir jų pažintis užsimezgė darbe. Keletą metų Guoda ir Edvardas dirbo LRT televizijos laidoje „Labas rytas“. Abu šioje laidoje skirtingu metu yra išbandę laidos vedėjo kėdę. Pastaruoju metu E.Špokas rengia reportažus ne tik „Labam rytui“, bet ir kitoms informacinėms laidoms.

Nors jie susipažino ne kur nors kitur, o darbe, abejoja, ar ta pati profesija galėjo turėti didelės reikšmės kuriant šeimą.

„Tau arba gera su žmogumi, kad ir koks jo darbas būtų, arba ne. Žinoma, dėl panašios veiklos, bendrų interesų bendrų draugų ar pažįstamų ratas nemažas, tačiau esu įsitikinusi, kad ir skirtingų profesijų atstovai kartu nenuobodžiauja“, – šypsodamasi laimingos šeimos receptą atskleidė G.Pečiulytė, už E.Špoko ištekėjusi prieš dvejus metus.

Žmona mokosi ir iš vyro

Nors Guoda ir Edvardas labiausiai vertina vienas kito asmenines savybes, stebi vienas kito darbą, išsako pastabas, kartais pakritikuoja. Sveika kritika jųdviejų santykiams nepakenkė, nes jie nesijaučia esą konkurentai.

„Jei nespėju pamatyti vyro reportažų, grįžusi namo atsisuku juos peržiūrėti. Jis irgi žiūri mano vedamas žinias ir laidą „Reporteris“, todėl pasako, kas buvo gerai, kur galima pasitempti.

Žinoma, kartais nuomonės nesutampa – diskutuojame, bet dėl to pykčių nekyla. Vertinu vyro pastabas ir mokausi iš jo darbo su vaizdu – televizijoje svarbu ne vien tekstas, vaizdai turi irgi pataikyti į temą, ne mažiau sudominti ir pasakoti.

Man atrodo, Edvardas tam skiria pakankamai dėmesio“, – apie dalijimąsi darbo patirtimi šeimoje pasakojo G.Pečiulytė.

Poros darbo grafikas ne visada sutampa, tačiau dėl laisvalaikio šeimoje triukšmo dar nekilo. Nors G.Pečiulytės laisvalaikį kiek apriboja darbas savaitgaliais, ji iš anksto žino, kada turės laisvą dieną, o kada dirbs. Pagal tai ir dėliojamas žurnalistų šeimos laisvalaikis.

Pomėgiai – kelionės, važinėjimas dviračiais ir romantiškos vakarienės

„Kokių turite bendrų pomėgių po darbo ar per atostogas?“ – pasiteiravau poros.

G.Pečiulytė nedvejodama su šypsena patikino: „Kartu gyventi! Tai didžiausias bendras pomėgis. O važinėjimas dviračiais, kelionės, vakarienės dviese ar su draugais yra to bendro gyvenimo detalės.“ Žurnalistas E.Špokas žmonai tik pritarė.

Nei Guodai, nei Edvardui po vedybų nekilo klausimų, ar daugiau privalumų ar trūkumų, kai šeimoje vyras ir moteris yra tos pačios profesijos atstovai.

Svarbiausia, kad namie būtų jauku, vyrautų gera nuotaika!

„Tikiu, kad jei žmogui nuo jo darbo bloga ir apie jį nenori nė galvoti, tos pačios profesijos atstovas namuose gali būti beveik galvos skausmas. O mums profesija patinka.

Tikrai nėra taip, kad kalbamės tik apie darbą, bet profesijos išugdytas smalsumas, domėjimasis įvairiausiais dalykais abiem praplečia akiratį.

Tačiau stalius ir buhalterė gali ir nenutuokti, ką kuris veikia darbe, bet po jo kartu rinkdami vaistažoles ar mokydamiesi šokti jaustis laimingi“, – įsitikinusi G.Pečiulytė.

Žinių laidų vedėjai namie neprataria nė žodžio apie darbą

Skirtingose televizijose žinias skaitantys Renata Šakalytė-Jakovleva (31 m.) ir Viktoras Jakovlevas (30 m.) namie vengia kalbėti apie darbą. Juk čia jie – ne konkurentai, o bendrų pomėgių ir šeiminių pareigų turintys sutuoktiniai.

Pokalbius apie darbą TV3 žinių vedėjos R.Šakalytės-Jakovlevos ir „Info TV“ žinių vedėjo V.Jakovlevo namuose užgožia pusantrų metų dukters Elzės krykštavimas. Mažylės priežiūra priderinta prie tėvų darbo grafiko, o kai nė vienas jų negali pasilikti su dukra, ją prižiūri auklė.

Konkuruojančiose televizijose dirbančių sutuoktinių bendravimo darbo temomis neriboja sutartys su darbdaviais, tačiau to jiems ir neprireiktų.

„Kiekvienas juk turime savo vidinį etikos kodeksą. Lojalumas darbovietei – vienas svarbiausių jo punktų. Todėl visiškai nesvarbu, ar mano vyras dirba kitoje televizijoje, ar ne, tai nekeičia mano požiūrio į vertybes. Šeiminiai ryšiai šiuo atveju jokios įtakos tam neturi“, – „Lietuvos rytui“ yra sakiusi R.Šakalytė-Jakovleva.

Kulinarija, kelionės motociklu – pomėgiai, kurie stipriai susiejo Renatą ir Viktorą. Tačiau jų pažinties kaltininkė – ta pati profesija. V.Jakovlevas būsimąją žmoną sutiko studijuodamas žurnalistiką.

„Ne tik studijos, bet ir gyvenimas viename studentiškame bute mus suvedė. Nuomojamame dviejų kambarių bute gyveno ir merginos, ir vaikinai. Gyventojai dažnai keisdavosi – nuomojosi būsimieji aktoriai, architektai, žurnalistai. Iš pradžių su Renata gyvenome atskiruose kambariuose, po to persikraustėme į vieną“, – yra pasakojęs V.Jakovlevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.