Ką reiškia būti kino žvaigždės atžala? M. Streep dukros istorija

Jiedvi panašios kaip du vandens lašai. Panašios lūpos, nosis, išsišovę skruostikauliai. Net manieros. Nors jas skiria 34 metai, vieną geriausių šių laikų aktorių Meryl Streep (66 m.) ir jos vyriausią dukterį Mamie Gummer (32 m.) sieja ta pati aistra – vaidyba.

Mamie (dešinėje) yra suvaidinusi savo motiną M.Streep jaunystėje. Ji visuomet atrodė kaip maža motinos kopija.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Mamie (dešinėje) yra suvaidinusi savo motiną M.Streep jaunystėje. Ji visuomet atrodė kaip maža motinos kopija.<br>„ViDA Press“ nuotr.
M.Streep su sutuoktiniu skulptoriumi D.Gummeriu – viena iš nedaugelio Holivudo porų, kuri gali pasigirti kartu gyvenanti jau 37 metus.
M.Streep su sutuoktiniu skulptoriumi D.Gummeriu – viena iš nedaugelio Holivudo porų, kuri gali pasigirti kartu gyvenanti jau 37 metus.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 4, 2015, 2:37 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 12:14 AM

Trijų „Oskarų“ laimėtoja amerikiečių aktorė M.Streep su dukterimi Mamie neseniai tarsi pačias save suvaidino kino juostoje „Roko karalienė“ („Ricki and The Flash“).

Kritikų puikiai įvertintame šmaikščiame ir muzikaliame Holivudo filme Meryl ir Mamie suvaidino suartėti bandančias motiną ir dukterį.

Tvirtas ryšys

M.Streep prie liaupsių jau seniai pripratusi. Ji jau seniai laikoma viena geriausių ir žiūrovų mėgstamiausių pasaulio aktorių, nors pirmojoje kino juostoje suvaidino tik būdama 28-erių.

Panašaus amžiaus dabar yra jos vyriausia duktė. Nors jai dar toli iki motinos superžvaigždės laimėjimų, žinantys Mamie užsispyrimą ir ryžtą neabejoja, kad ji pasieks daug.

„Jei mama ir turi paslaptį, kaip pasiekti šlovę ir sėkmę, man jos neperdavė. Tačiau kaip ji elgiasi, bendrauja su pasauliu, matau nuo mažumės. Stebiu ją visą savo gyvenimą“, – sakė M.Gummer.

Žiūrėdama į tolį Mamie, kaip ir jos motina, stipriai sučiaupia lūpas, o po to droviai nuleidžia akis ir žvelgia į grindis. Ji – paprasta, nuoširdi, savikritiška. Suklysti neįmanoma – motiną su dukterimi sieja išskirtinis panašumas. Ir, beje, tvirtas ryšys.

Priešingai nei jų herojės naujojoje juostoje „Roko karalienė“, Meryl ir Mamie niekada nebuvo nutolusios ir niekuomet viena ant kitos nėra taip šaukusios. Motina su dukterimi ypač artimos.

„Jai patiko rėkti ant manęs“, – juokavo Meryl, prisiminusi filmavimąsi vienoje juostoje su dukterimi.

Mamie tikino, kad net vaidindama ant jokio kito žmogaus taip pykti ir rėkti kažin ar būtų galėjusi. Būtų didžiulė gėda ir nemalonu.

„Baiminausi, kad mama mano riksmų nepriimtų asmeniškai. Bet ji – profesionalė ir gerai pažįsta mane. Po kelių bandymų žiūrėjau klausiamu žvilgsniu į mamą, ar jai viskas gerai. O ji tik plačiai šypsojosi. Jai buvo malonu, kad aš puikiai atlikau savo vaidmenį.“

Žiūri ne visus mamos filmus

Mamie dėl baisių scenų iki šiol atsisako žiūrėti kai kuriuos filmus, kuriuose vaidino jos motina. Pavyzdžiui, duktė nematė juostos „Tai, kas svarbiausia“ („One True Thing“), kuriame Meryl kurtas personažas kenčia nuo vėžio.

Dukteriai nemalonu žiūrėti į savo motiną ir romantiškuose epizoduose. Tarp Mamie mėgstamiausių – „Mama Mia“ ir „Geležinė Ledi“, kurioje jos motina suvaidino buvusią Didžiosios Britanijos ministrę pirmininkę Margaret Thatcher.

Holivude žino visi – M.Streep sau ir kitiems kino aikštelėje kelia didelius reikalavimus.

Meryl niekada darbo neatliks bet kaip. Kiekvienam vaidmeniui ji ruošiasi labai atsakingai ir kruopščiai.

Štai dėl vaidmens „Roko karalienėje“ kadaise operos soliste svajojusi tapti M.Streep išmoko groti gitara. Muzikantai tvirtina, kad labai neblogai.

Priešingai nei filmo personažei, Meryl labiau nei karjera visuomet rūpėjo šeima. Nei Mamie, nei kitos trys M.Streep atžalos – muzikantu tapęs sūnus Henry (35 m.), aktorės keliu einanti Grace (29 m.) ir jauniausia Louisa (24 m.) niekuomet nejautė motinos dėmesio stokos.

Beje, jauniausia M.Streep atžala – vienintelė pasirinkusi ne menininkės kelią. Louisa dirba rinkodaros srityje.

Ilgametė pora

M.Streep su trejais metais vyresniu sutuoktiniu skulptoriumi Donaldu Gummeriu (69 m.) – viena iš nedaugelio Holivudo porų, kuri gali pasigirti kartu nugyvenusi ilgą ir laimingą gyvenimą.

Praėjusią savaitę pora atšventė 37-ąsias vedybų metines.

Juodu iki šiol teigia neįsivaizduojantys gyvenimo vienas be kito. Ir, regis, tai nėra vien gražios kalbos.

„Ji – mano šviesulys, mano žvaigždė“, – taip apie savo žmoną iki šiol atsiliepia Donaldas.

O Meryl juokauja: „Negali išpuikti, kai pati lyginiesi savo drabužius.“

Sutuoktiniai visada darė viską, kad gausi šeima gyventų kuo normalesnį ir įprastesnį gyvenimą. Bet pabėgti nuo Meryl šlovės nebuvo įmanoma net gyvenant atokiausiame šalies kampelyje Naujosios Anglijos valstijoje.

„Svetimi žmonės pas mus pasirodydavo nuolat. Mane, kai buvau vaikas, tai erzindavo. Labiausiai dėl to, kad aš labai jiems pavydėdavau mamos. Ji juk tokia maloni ir gera visiems.

Jos draugai, šeima, visi nori būti šalia. Kai buvau labai maža, buvau labai garsi jos sargybinė“, – vaikystę prisimena Mamie, kurios tikrasis vardas yra Mary Willa.

Pasirodo, Mary vardas suteikiamas visoms pirmoms šeimoje gimusioms mergaitėms. M.Streep tikrasis vardas yra Mary.

Kadangi giminėje daug moterų, vardu Mary, visos jos turi pravardes. Štai todėl nuo pat mažumės Mamie yra šaukiama vardu, suteiktu prosenelės garbei.

Stebintys M.Gummer karjerą tvirtina, kad aktorystė – jos pašaukimas. Todėl ir be motinos įsikišimo aktorytės mokslus baigusios ir daugiausia Brodvėjuje vaidinančios Mamie laukia puiki ateitis.

Antroji M.Streep atžala Mamie, gimusi trejais metais vėliau po brolio Henry, nuo pat vaikystės svajojo tapti aktore. Kai kas gali sakyti, kad šis troškimas buvo užprogramuotas jos kraujyje.

Atlikdama jau legenda tapusį vaidmenį juostoje „Sofi pasirinkimas“ („Sophie’s Choice“) M.Streep savyje jau nešiojo Mamie.

Už puikiai atliktą lenkų imigrantės vaidmenį aktorė pelnė antrąją „Oskaro“ statulėlę. Todėl Mamie juokauja, kad „Oskaro“ apdovanojimas iš tiesų yra jos.

M.Streep priklauso daugiausia kartų „Oskaro“ apdovanojimui pristatytos aktorės titulas. Šiam apdovanojimui ji nominuota net 19 kartų.

Turėti garsią mamą – naudinga

Kai Mamie buvo pusantrų metų, ji drauge su motina pasirodė kino juostoje „Heartburn“. Tiesa, kad išvengtų per didelio spaudos dėmesio, mergaitė buvo pristatyta ne savo vardu.

Prieš aštuonerius metus Mamie ir vėl pasirodė filme su savo garsiąja motina. Filme „Paslaptis iš praeities“ („Evening“) Mamie suvaidino savo motiną jaunystėje. Ji visuomet atrodė kaip maža motinos kopija.

M.Gummer neslepia – turėti tokią garsią motiną kartais naudinga.

„Pagrindinė filmo aktorė mane rekomendavo“, – juokėsi Mamie pasakodama, kaip jai buvo patikėtas vienas svarbiausių „Roko karalienės“ vaidmenų. M.Streep neabejojo, kad šis vaidmuo dukteriai ypač tinkamas.

Filmo scenarijų M.Gummer į rankas Meryl įbruko kaip tik tuomet, kai po pusantrų metų santuokos ji skyrėsi su aktoriumi Benjaminu Walkeriu. Iki šiol Mamie nenori kalbėti apie savo skyrybas.

Tik santūriai prasitaria: „Tai tamsus gilus dugnas.“

Skausmas, kurį patyrė tuomet, jai padėjo puikiai suvaidinti vyro paliktą jauną moterį, sergančią depresija. M.Streep, pasiūlydama vaidmenį savo dukteriai, neapsigavo.

Holivude niekas neabejoja, kad po filmo „Roko karalienės“ sėkmės M.Gummer sulauks daugiau įdomių vaidmenų. Bet Mamie niekur neskuba ir dėl šlovės nenori verstis per galvą. Ji iš motinos patirties žino, kad milžiniška sėkmė gali užklupti ir kai tau per trisdešimt.

Juolab kad Mamie, kaip ir jos motina, renkasi tik stiprius personažus. Tokį sprendimą diktuoja ir jos netipiška, Holivudo standartus nevisiškai atitinkanti išvaizda.

„Mano veidas nėra simetriškas. Neatrodau kaip gražuolė Megan Fox“, – savikritiška M.Gummer.

Ji garsėja feministinėmis pažiūromis ir kova už lygias teises. Ypač kine ir televizijoje. Feminizmu visuomet domėjosi ir už moterų teises kovojo ir jos motina M.Streep.

„Šis obuolys nuriedėjo netoli medžio“, – lygiai kaip ir motina plačiai šypsosi Mamie.

Netoli medžio nuriedėjo ir kitas M.Streep obuolys – gražuolė duktė Grace, taip pat pasirinkusi aktorystės kelią. Ji, beje, kaip ir sesuo, jau yra suvaidinusi savo motiną jaunystėje – juostoje „Dvasių namai“ („The House of the Spirits“).

Kino kritikų geriausia šių laikų aktore laikoma M.Streep pritaria dukterų pasirinkimui ir pajuokauja: „Man smagu, kad dukterys yra aktorės ir galės mane paremti senatvėje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.