Pagyvenusios moters meilė svetimšaliui baigėsi skaudžia pamoka

Gerai pažįstama situacija: brandaus amžiaus europietė atostogaudama egzotiškoje šalyje susipažįsta su laisvai angliškai kalbančiu patraukliu vietos gyventoju, apsidžiaugia pagaliau sutikusi savo gyvenimo meilę, o viskas baigiasi tuo, kad praranda viso gyvenimo santaupas.

Išduota moteris nudegė labai skaudžiai: savo vyro išlaidoms ji atidavė apie 25 tūkst. svarų sterlingų (33,7 tūkst. eurų).<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Išduota moteris nudegė labai skaudžiai: savo vyro išlaidoms ji atidavė apie 25 tūkst. svarų sterlingų (33,7 tūkst. eurų).<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2015, 2:30 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 2:25 PM

Tuo tarpu 61 metų britei Judith Stillwell, anksčiau dirbusiai mokytoja, net neprireikė vykti į užsienį, kad sutiktų ir įsimylėtų tokį pašlemėką iš Kenijos.

Išsiskyrusi moteris su Ovi Eliasu susipažino per pažinčių puslapį – vyras teigė gyvenantis Londone. Susirašinėdama su juo J.Stillwell manė, kad sutiko tikrą sielos draugą.

Pora nusprendė susitikti, užsimezgė nebe virtualūs, o realūs romantiški santykiai. Po trejų metų juodu susituokė, juodaodis vyras atsikraustė į britės namus Ašingtone, Vakarų Sasekse.

Tačiau vėliau moteris sužinojo siaubingą tiesą: jos vyrelis, dažnai keliaujantis „skubiais verslo reikalais“, įvairiuose pasaulio kampeliuose turėjo net 47 meilužes.

Išduota moteris nudegė labai skaudžiai: savo vyro išlaidoms ji atidavė apie 25 tūkst. svarų sterlingų (33,7 tūkst. eurų). Dabar ji mano tapusi patyrusio sukčiaus auka.

Brandaus amžiaus britei sukčius prisistatė esąs 62 metų amžiaus, tuo tarpu flirtuodamas internetu su moterimi iš Australijos teigė esąs 47 metų ir prisistatė Steve'o vardu.

„Aš tikėjau, kad jis skrenda į Dubajų nekilnojamojo turto reikalais, bet sužinojau, kad iš tiesų jis skraidė po visą pasaulį susitikti su moterimis, kurios finansavo jo gyvenimo būdą taip pat, kaip aš“, – prisipažino Judith.

„Aš galvojau, kad sutikau tikrą sielos draugą. Bet iš tiesų Ovi – ar Steve'as, kaip jis dar žinomas, – tiesiog gerai gyveno tokių moterų, kaip aš, sąskaita. Jis susipažindavo su jomis internetiniuose pažinčių puslapiuose, sakydavo, kad jas įsimylėjo, o tada atvykęs su įvairiomis graudžiomis istorijomis iškaulydavo, kad šios užmokėtų už jo kelionę, nakvynę ar skrydį“, – pasakojo nuvilta moteris.

J.Stillwell, turinti du suaugusius vaikus ir vieną anūką, su O.Eliasu susipažino per Jungrtinės Karalystės pažinčių puslapį.

„Jis buvo visiškai kitoks, nei visi iki tol mano sutikti vyrai, aš labai susidomėjau“, – prisipažino ji.

Vyras pasakojo, kad į Jungtinę Karalystę atvyko prieš 20 metų studijuoti ir šiuo metu turi butą Londone. Jis sakė, kad dabar yra pensininkas, o prieš tai dirbo buhalteriu, ir šiuo metu perka nekilnojamąjį turtą Dubajuje.

Jiedu pirmąkart susitiko 2009 metais, o netrukus jis persikėlė į moters trijų kambarių namelį. Pora susituokė 2012 m. rugpjūtį, Judith pakeitė savo pavardę į Elias.

„Po vestuvių aš apmokėjau už mūsų kelionę į Keniją pas giminaičius palaiminimo, mes apsistojome viename ankštame kambaryje su kitais giminaičiais. Mane taip sujaudino apgailėtina namo, kuriame gyveno jo tėvas, būklė, jog sumokėjau tūkstančius, kad jiems būtų įvestas vanduo ir elektra, o taip pat už būtiną remontą“, – pasakojo moteris.

Grįžusi į Jungtinę Karalystę, Judith savo vyrui davė 10 tūkst. svarų sterlingų (beveik 13,5 tūkst, eurų) sumokėti jo nekilnojamojo turto įmonės Dubajuje teisiniams mokesčiams.

„Turėjau suprasti, kad kažkas ne taip, kai jis sakė, kad išvyksta ten savaitei, o užsibuvo tris mėnesius. Bet jis visada rasdavo priežasčių – pavyzdžiui, nenumatytos biurokratinės kliūtys“, – pasakojo Judith.

Šių metų vasarį vyras vėl išvyko – žmona manę, kad tai dar viena kelionė į Dubajų.

„Bet po dviejų dienų atnaujinau savo kompiuterį ir radau elektroninį bilietą, – sakė ji. – Buvau šokiruota – nes tai buvo bilietas į Australiją. Jis gynėsi, kad vyko į Dubajų per Australiją kartu su verslo partneriu“.

Bet po trijų savaičių Judith gavo žinutę iš moters, gyvenančios Australijoje.

„Ji sakė, kad Steve'as naudojo jos nešiojamąjį kompiuterį, bet tinkamai neišjungdavo savo elektroninio pašto dėžučių. Ir ji rado 47 moterų iš viso pasaulio sąrašą, kuriame buvom ir mes abi. Su kai kuriomis iš jų ji susisiekė – moterimi iš JAV, „Roz“ iš Tasmanijos, dar viena moterimi iš Filipinų ir taip toliau.

Panašu, kad su visomis jomis jis susipažino per pažinčių puslapius, ir naudodamasis istorija apie nekilnojamąjį turtą Dubajuje priversdavo jas sumokėti už jo pasiskraidymus po visą pasaulį.

Ten jis pasilikdavo po keletą savaičių, pagyvendamas su kiekviena moterimi ir pasakodamas jai tą pačią pasaką“, – dėstė Judith.

Balandį O.Eliasas trumpam sugrįžo į Vakarų Saseksą.

„Tuo metu jau žinojau, kad tapau sumanaus sukčiaus auka, ir liepiau jam dingti. Iš viso aš jam sukišau apie 25 tūkst, svarų. Nuo to laiko jo nebemačiau“, – sakė moteris.

Ji kreipėsi ir į policiją, bet šie nieko negalėjo padaryti – jos vyras nepažeidė jokių įstatymų. „Manau, kad papasakojusi savo istoriją padėsiu kitoms moterims, kad būtų atsargesnė“, – sakė Judith.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.