Po išpuolio – sukrečianti žuvusios žmonos gedinčio vyro žinutė

Antoine'as Leirisas, Paryžiaus išpuolių metu nužudytos moters vyras, „Facebook“ parašė jaudinančią žinutę, kurioje žada sūnų auginti laisvą ir laimingą, ir teroristams neatiduoti savo neapykantos, nors ir jie atėmė brangiausią žmogų. A.Leirisas su žmona susipažino prieš 12 metų. Ji buvo viena iš 89 nužudytųjų „Bataclan“ koncertų rūmuose.

Paryžietis žada, kad sūnų augins be neapykantos.<br>AP ir Facebook nuotr.
Paryžietis žada, kad sūnų augins be neapykantos.<br>AP ir Facebook nuotr.
Antoine'as Leirisas, Paryžiaus išpuolių metu nužudytos moters vyras, „Facebook“ parašė jaudinančią žinutę.<br>Facebook nuotr.
Antoine'as Leirisas, Paryžiaus išpuolių metu nužudytos moters vyras, „Facebook“ parašė jaudinančią žinutę.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 18, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Oct 4, 2017, 12:58 AM

Pasak vyro, jei jis į neapykantą atsakytų tokiu pat pykčiu, jis būtų ne ką geresnis, nei tie, kurie iš jo atėmė gyvenimo meilę, rašo independent.co.uk.

Žemiau – visa žinutė.

„Penktadienio naktį atėmėte gyvybę išskirtiniam žmogui – mano gyvenimo meilei, mano sūnaus mamai – tačiau negausite mano pykčio, – rašė A.Leirisas. – Nežinau, kas jūs esate, tačiau ir nenoriu žinoti, jūs esate mirusios sielos. Jei šis Dievas, dėl kurio jūs aklai žudote, iš tikrųjų sukūrė mus pagal savo paveikslą, kiekviena kulka mano žmonos kūne jo širdyje atvėrė po žaizdą.

Ne, neduosiu jums savo pykčio dovanos. Jūs to norėtumėte, bet jei į neapykantą atsakyčiau pykčiu, tapčiau to paties abejingumo auka, kaip ir jūs. Norite, kad bijočiau, nepasitikėčiau tautiečiais, o laisvę paaukočiau dėl saugumo. Jūs pralaimėjote.

Pamačiau ją šiandien ryte. Po ilgų dienų ir naktų laukimo. Ji buvo tokia pat graži, kaip ir tada, kai ji penktadienio naktį išėjo iš namų, tokia pati, kaip tada, kai prieš 12 metų beviltiškai įsimylėjau. Aišku, šis skausmas mane gniuždo, galite tai laikyti nedidele pergale, tačiau skausmas netrukus praeis. Žinau, kad ji su mumis bus kasdien, ir mes grįšime į savo meilės rojų, kur negalite patekti.

Esame tik du – mano sūnus ir aš – tačiau esame stipresni, nei visos pasaulio kariuomenės. Nebeskirsiu jums daugiau savo laiko, turiu eiti pas Melvilį, kuris ėmė prabudinėti. Jam vos 17 mėnesių. Jis valgys įprastinį maistą, o tada žaisime taip, kaip visada. Šis berniukas per visą savo gyvenimą jums kels grėsmę, nes bus laimingas ir laisvas. Ne, jūs ir iš jo negausite neapykantos.“

Penktadienį Paryžiuje įvyko 6 teroristų išpuoliai, per kuriuos žuvo 129 žmonės. Prancūzijoje paskelbta nepaprastoji padėtis.

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.