Musulmonės mūsų universitetuose: ar jos draugauja su lietuviais?

Musulmonai į Lietuvą atvyksta ne tik laimės ir geresnio gyvenimo ieškoti, bet ir mokytis. Universitetai sudarę sutartis su užsienio mokymo įstaigomis kiekvieną pusmetį priima nemažai studentų iš įvairių šalių. Tarp jų pasitaiko ir musulmonų.

Musulmonės studentės linkusios daugiau bendrauti tarpusavyje ir nepažįstamų žmonių į savo ratą neįsileidžia.<br>123rf nuotr.
Musulmonės studentės linkusios daugiau bendrauti tarpusavyje ir nepažįstamų žmonių į savo ratą neįsileidžia.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolina Bobinaitė

Dec 7, 2015, 7:23 PM, atnaujinta Sep 30, 2017, 7:23 PM

Žiniasklaidoje dažnai girdimos laimingos ir nelabai istorijos apie krikščiones susižavėjusias vyrų musulmonų saldžiomis kalbomis, tačiau apie lietuvaičius suviliojusius musulmones žinoma nedaug.

Jaunų žmonių pažintys dažnai prasideda mokymo įstaigose, pavyzdžiui, universitetuose. Pasidomėjus, ar šiuo metu sostinėje yra porų, kur musulmonė mergina, o vaikinas kitatikis – teko nusivilti. Sutiktos merginos, vilkinčios hidžabus, į kalbas apie vaikinus leistis nenorėjo, o kai pamatė diktofoną – sumurmėjo, kad vėluoja į paskaitą ir pasišalino.

Antrakursis Tomas, besimokantis Vilniaus universiteto Medicinos fakultete, pasakojo, kad čia yra keletas merginų, „apsikarsčiusių“ skaromis, tačiau jos linkusios daugiau bendrauti tarpusavyje ir nepažįstamų žmonių į savo ratą neįsileidžia.

„Jos dar ligoninėje visokias praktikas atlieka, kas irgi turėtų įdomiai atrodyti“, – pasakojo vaikinas.

Vilniaus universitete kalbas besimokanti ketvirtakursė Aistė – buvusi „Erasmus“ programos studentų mentorė. Mergina pasakojo, kad musulmonių merginų atvažiuoja labai retai. Dažniausiai jos atkeliauja iš Turkijos ir su lietuviais vaikinais nedraugauja.

„Merginos iš musulmoniškų šalių labai uždaros, jų draugai vaikinai labai jas saugo ir gina, nelabai kur vienų išleidžia. Nors pačios jaučiasi labai laisvai“, – prisiminė mergina.

Informacinio verslo vadybą Vilniaus Gedimino universitete besimokantis Marius pasakojo, kad universitetų ar atskirų grupių rengiamuose vakarėliuose musulmonių merginų nebuvo matyti. „Klubuose irgi nė vienos merginos dėvinčios hidžabą neteko sutikti“, – pasakojo Marius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.