Mormono išpažintis: patenkinti tris žmonas – varginantis darbas

„Aš jas myliu vienodai, todėl vienos jų pasirinkti niekaip negalėčiau“, – prisipažino su dvynėmis ir jų pussesere susituokęs Joe Dargeris (44 m.). Jis – bene garsiausias amerikietis, atvirai kalbantis apie savo poligamišką gyvenimą.

Trys Joe žmonos pasiskirsčiusios ne tik naktis, kurias praleidžia su vyru, bet ir tai, kuri sėdės šalia jo žiūrint filmą ar ant priekinės automobilio sėdynės.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Trys Joe žmonos pasiskirsčiusios ne tik naktis, kurias praleidžia su vyru, bet ir tai, kuri sėdės šalia jo žiūrint filmą ar ant priekinės automobilio sėdynės.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Vos paminėjus poligamiją, visi mano, kad tai yra tik dėl sekso.<br>„123rf.com“ nuotr.
Vos paminėjus poligamiją, visi mano, kad tai yra tik dėl sekso.<br>„123rf.com“ nuotr.
Trys Joe žmonos pasiskirsčiusios ne tik naktis, kurias praleidžia su vyru, bet ir tai, kuri sėdės šalia jo žiūrint filmą ar ant priekinės automobilio sėdynės.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Trys Joe žmonos pasiskirsčiusios ne tik naktis, kurias praleidžia su vyru, bet ir tai, kuri sėdės šalia jo žiūrint filmą ar ant priekinės automobilio sėdynės.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Lorie Peterson Kingston
Lorie Peterson Kingston
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2016-09-22 23:49, atnaujinta 2017-05-12 05:47

Jungtinėse Amerikos Valstijose daugpatystę įteisinti norintis Joe įsitikinęs, kad jo santuoka su trimis moterimis nėra nusikaltimas.

Visos žmonos laimingos

Tokia šeimos forma esą yra seniausia pasaulyje. Joe, kurio net penkios giminės kartos gyveno poligamišką gyvenimą, tvirtino, kad tokioje santuokoje laimingas ne tik vyras, bet ir visos žmonos.

46-erių dvynės Valerie ir Vicky bei jų metais vyresnė pusseserė Alina savo vyrui neprieštarauja. Tačiau moterys neslėpė, kad pavydo kibirkštėlių kyla netgi ir po 26 tokios neįprastos santuokos metų.

„Tik paminėk poligamiją, ir visi mano, kad tai yra tik dėl sekso ir kad ji palankesnė vyrams nei moterims. Tačiau taip nėra“, – tikino trumpiausiai su Joe susituokusi Valerie.

Jie neseniai atšventė šešiolikos metų santuokos sukaktį. Vicky ir Alina su Joe susituokusios gerokai ilgiau – 26 metus.

Visos Joe žmonos draugiškai dalijasi ne tik sutuoktinio dėmesiu, bet ir namų ruošos darbais bei vaikų priežiūra. Dideliuose šeimos namuose Solt Leik Sityje užaugo net 24 vaikai.

Jutos valstijoje, kuri ir yra mormonų, pripažįstančių daugpatystę, centras JAV, užaugusios Valerie ir Vicky nuo mažų dienų matė, kaip jų tėvas, mormonas ortodoksas, savo dėmesį bandė po lygiai padalinti savo trims žmonoms ir 40 vaikų.

Nors trys moterys su savo vaikais gyveno skirtinguose namuose, gausią neįprastą šeimą siejo labai tvirtas ryšys.

Iki dešimties metų mokykloje bendraamžių mėgstamos identiškos dvynės nė nesuprato, kad toks jų šeimos gyvenimas nėra įprastas ir daugeliui žmonių kelia pasipiktinimą.

Replikos ir užrašai „poligamiškos kalės“ mergaitėms buvo sunkiai suprantami – juk jų šeima buvo labai laiminga. Dvynių motina su kitomis tėvo žmonomis buvo geriausios draugės. Mergaitės net ir tas moteris vadino mamomis.

„Augome su dideliu būriu brolių ir seserų, tačiau artimiausia buvau su dvyne seserimi Vicky. Mes visada viskuo dalindavomės ir visada buvome artimos“, – pasakojo Valerie.

Pavydėjo seseriai ir pusseserei

Sulaukusi 18-os ji susituokė su vyru, kuris jau turėjo šešias žmonas. Santuoka nebuvo laiminga, ir Valerie paslapčia pavydėjo savo dvynei seseriai ir pusseserei, laimingai ištekėjusioms už to paties vyro Joe.

Valerie jį pažinojo nuo paauglystės ir net paslapčia buvo įsimylėjusi.

„Jų šeima klestėjo, o maniškė žlugo. Buvau 30-metė su penkiais vaikais ir maniau, kad joks vyras manęs nebenorės“, – pasakojo moteris.

Vicky ir Joe palaikė nelaimingą Valerie, kol ši pajuto atgimusius jausmus sesers vyrui. Todėl kai jis paklausė, ar ji sutiktų tapti jo trečiąja žmona, Valerie nedvejodama atsakė „taip“.

Valerie neslepia, kad romantiškų santykių pradžia nebuvo lengva. Ji pavydėdavo, kai po romantiško pasimatymo mieste Joe naktį skubėdavo į kitos moters guolį.

Vicky taip pat kentėjo supratusi, kad jos vyras pamilo jos dvynę seserį. Kurį laiką Valerie manė, kad jos dvynė sesuo tikrai konkuruoja su ja dėl Joe meilės ir dėmesio.

Dabar, jau seniai praėjus medaus mėnesio laikotarpiui, Valerie tvirtina, kad jokio pavydo nebeliko, o jų neįprastoje šeimoje vyrauja darna.

Trys Joe žmonos yra pasiskirsčiusios ne tik naktis, kurias praleidžia su sutuoktiniu, bet ir tai, kuri sėdės šalia jo ant sofos žiūrint filmą ar ant priekinės automobilio sėdynės.

Jei kuri švenčia gimtadienį, serga ar dėl kitų rimtų priežasčių pageidauja daugiau Joe dėmesio, moterys bendrai sutarusios pakeičia grafiką.

Kad jame nesusipainiotų, padeda išmanieji telefonai. Valerie neslėpė, kad iki tol būdavo painiavos, kuri Joe naktis priklauso vienai iš trijų žmonų.

„Žmonėms visada smalsu, kaip mes miegame. Priešingai, nei daugelis kalba, mes nesidalijame viena milžiniška lova. Turime atskirus miegamuosius.

Mūsų sekso reikalai yra privatūs. Tai vienas dalykų, apie kurį mes niekada tarpusavyje nekalbame. Taip išvengiame palyginimų ir nesaugumo jausmo, kuris galėtų kilti“, – pasakojo Valerie.

Kartais būna nejauku

Visos trys J.Dargerio žmonos tikina gerai sugyvenančios.

Tačiau Valerie pripažino, kad iki pat šiol, praėjus šešiolikai metų nuo tokio poligamiško gyvenimo pradžios, įėjus į kambarį, kuriame glėbesčiuojasi Joe su jos seserimi ar pussesere, būna nejauku ir apima keistas jausmas.

Kad nekiltų nereikalingų barnių ir neliktų nuoskaudų, moterys kartą per savaitę susėda aptarti visų kilusių nesusipratimų ir išsakyti savo lūkesčių bei abejonių. O paklaustos, ar norėtų vyrą pasilikti tik sau, visos trys purtė galvą.

„Visi esame labai laimingi. Bet mums reikėjo sunkiai dėl to dirbti. Tokios santuokos kaip mūsų sėkmė priklauso nuo to, kiek esame sąžiningi ir atviri.

Kai kurie žmonės gali manyti, kad dalintis tuo pačiu vyru labai nepatogu, tačiau aš nematau problemos.

Kitos dvi moterys daug ko išmoko iki man pasirodant jų gyvenime. Jos padėjo Joe tapti vyru, koks jis yra dabar. Todėl aš joms būsiu amžinai dėkinga.

Mūsų visų santykiai pagrįsti meile ir pasitikėjimu.

Be to, aš gyvenu su savo dviem geriausiomis draugėmis. Man atrodo, kad man labai pasisekė“, – postringavo Valerie.

Jai pritarė ir dvynė sesuo. Vicky tvirtino, kad jų santuoka – laiminga ir tvirta.

Trijų žmonų vyras Joe prisipažino, kad savo gyvenimą be vienos jų jau sunkiai įsivaizduotų. Jam kiekviena iš šių moteris – ypatinga ir kiekviena padeda atskleisti kitas jo asmenybės puses.

„Dvynės iš pradžių atrodė panašios, bet vėliau supratau, kad jos kaip tik labai skirtingos.

Vicki analitiškesnė, jai svarbios visos smulkmenos. Ji, kaip ir aš, mėgsta laiką leisti gamtoje. Valerie visai kitokia“, – apie dvynes žmonas pasakojo Joe.

Ar jis norėtų dar vienos žmonos? Joe nesakė „ne“, bet atvirai pripažino, kad jam kartais jau sunku vykdyti įsipareigojimus savo trims žmonoms.

„Kai kurie žmonės mano, kad turėti tris žmonas – svajonė.

Tačiau taip mano tiktai tie, kurie dar neturėjo nė vienos“, – sakė J.Dargeris.

Į poligamišką santuoką įviliojo sesuo

Visai kitokią nuomonę apie poligamišką šeimą turi amerikietė Lorie Peterson Kingston. Ji taip pat dalijasi savo sutuoktinio Verlo meile su keliomis moterimis, tarp jų – ir seserimi. Lorie atvirai prisipažino, kad tai jai sukelia didžiulį širdies skausmą. Tokį gyvenimą ji vadina tikru košmaru.

Lorie tvirtino, kad į poligamišką santuoką buvo įviliota vyresnės sesers Lawinos, pirmosios Verlo žmonos. Lawina, kuri motinai mirus rūpinosi Lorie lyg savo dukra, seserį tikino, kad toks gyvenimas jai suteiks visokeriopą laimę. Septyniolikmetė patikėjo savo vyresnės sesers pažadais. Tačiau kiekvieną kartą, kai Verlas eidavo į miegamąjį pas kitą žmoną, Lorie jausdavosi sužlugdyta.

Vėliau Verlas vedė ir savo įseserę. Mormonams priklausantis Verlas – daugiavaikis tėvas. Su pirmąja žmona jis turi 15 vaikų, su Lorie – 10, o su savo įsesere – šešis. Lorie neabejoja, kad gyvendami poligamiškoje šeimoje visi vaikai labai kenčia.

Tik pirmosios žmonos vaikai turi tėvo pavardę. Kitų dviejų žmonų atžalos Verlo net negali vadinti tėveliu. Į tėvą jie visada kreipiasi tik vardu.

„Toks gyvenimas – tarsi blogas sapnas. Matau savo vyrą kas trečią naktį. Kitas dvi naktis būnu labai vieniša, o tai labai sunku. Aš net negaliu galvoti apie tai, kad jis – su kita moterimi. Man tai per sunku. O žinodama, kad jis su mano seserimi, kenčiu dar labiau“, – neslėpė Lorie.

Parengė Toma Aleksėjūnaitė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.