Su tvirkinimu kaltinamu „skaistuoliu“ bendravusi emigrantė prisiminė klaikią patirtį

Birželio 14-ąją Lietuvoje nuaidėjo žinia apie pedofilija kaltinamą kaunietį, kuris nuo 2012 iki 2015 metų galimai tvirkino arba seksualiai išnaudojo nepilnametes mergaites.  Nieko bloga neįtardamos merginos bendraudavo su šoumenu, kurį pažindavo iš televizijos laidų.

 Asociatyvi ir M.Patašiaus nuotr.
 Asociatyvi ir M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 7:29 PM, atnaujinta Jun 14, 2017, 7:30 PM

Anksčiau naujienų portalas Lrytas.lt yra rašęs, kad tai – niekur nedirbantis, aukštojo mokslo baigimo diplomą turintis keistuolis, kuris 13–16 metų paaugles viliodavo socialiniame tinkle „Facebook“, o vėliau su jomis susitikdavo Kaune prie prekybos centrų.

Apie tvirkinimo atvejus nukentėjusios mergaitės papasakodavo savo tėvams, o pastarieji kreipdavosi į policiją. 

Taip per trejus metus – nuo 2012 iki 2015 metų – aukų sąrašas pasiekė net 27.  

Kavinėje kalbėdavo apie seksą

Po šios publikacijos paskelbimo socialiniuose tinkluose ėmė plūsti moterų prisiminimai apie akistatas su šiuo vyru. 

Moterys tvirtino gerai jį prisimenančios iš dar senesnių laikų. Pasak jų, jau prieš 14 metų vyrukas mėgdavo vaikščioti su atsegtomis kelnėmis ir demonstruoti lytinį organą. 

Savo susitikimus su kauniečiu prisiminė dviejų vaikų mama Judita (30 m.), šiuo metu gyvenanti Jungtinėje Karalystėje, Piterbore. 

Ji iki šių dienų labai gerai mena susitikimus su gerokai vėliau skandalingai pagarsėjusia realybės šou žvaigžde, kuris tada nebuvo nei žinomas, nei garsus. 

„Tuo metu buvo kavinė „Katpėdėlė“ Savanorių prospekte. Mes ten dažnai sėdėdavome su bendraklasėmis ir draugėmis. Ateidavo ir jis. 

Sėdėdavo prie gretimo staliuko. Turėjo kortų su nuogais vyrais, kurias mums rodydavo. 

Klausdavo, ar leidžiam berniukams mus liesti. Buvome jaunos, kvailutės. Viskas atrodė juokinga. 

Jis nebuvo agresyvus, mūsų neliesdavo, tačiau kuo toliau, tuo daugiau kalbėdavo apie seksą. 

Vieną kartą atėjo su išplyšusiomis kelnėmis ir be apatinių, kad matytųsi jo pasididžiavimas. 

Sėdėdavo išsiskėtęs, kad atkreiptume dėmesį, tačiau mes specialiai nieko nesakydavome. Kai ateidavo mūsų draugai, jis iš karto išeidavo iš kavinės“,  – į prisiminimus grįžo Judita. 

Siūlė fotografuoti nuogą 

Ji tikino niekada nekreipusi į jį dėmesio, tačiau tam tikros detalės neprasprūsdavo pro jos ir pro draugių akis. „Jis demonstratyviai skėsdavo kojas, net buvo „išmetęs“ savo lytinį organą per išplyšusią skylę, tačiau jis negaudavo mūsų dėmesio, todėl jam būdavo neįdomu. 

Tiesa, kartą jis siūlė mano draugei fotografuoti jį nuogą jo namuose. Už tai siūlė pinigus, tačiau ji atsisakė“, – kalbėjo Judita ir patikino, kad dabar jai vis dar baisu apie tai kalbėti. 

Vis dėlto tėvams apie galimą iškrypėlį ji niekada nepasakojusi, nes jis neatrodė pavojingas. 

Vėliau merginos liovėsi lankytis kavinėje, kur sutikdavo keistuolį. Prisiminimai Juditos galvoje išniro tik tada, kai jį parodė per televiziją, viename realybės šou. 

„Tada man parašė tų laikų draugė ir paklausė, ar aš jį prisimenu. Tada net parašiau laišką jį reklamavusiai televizijai, kad nerodytų žmogaus, kuris yra iškrypėlis. 

Garsus žmogus visada yra autoritetas, apie jį susidarai gerą įspūdį. Jis buvo pristatomas kaip skaistuolis, labai protingas“, – prisiminė moteris. 

Vaikams skiepija budrumą

Šiuo metu Judita augina du vaikus – šešerių berniuką ir dvejų mergaitę. Ji tikino visuomet kalbanti su vyresnėliu apie galimus pavojus ir apie tai, kad pasaulyje – labai daug blogų žmonių. Ji aiškina jam, kad negalima imti iš svetimų žmonių saldainių ar kur nors su jais eiti. 

„Kai paaugs dukrytė, būtinai jai aiškinsiu, kad man visada viską pasakytų. Gailiuosi, kad savu laiku apie tą keistuolį nieko nepapasakojau savo mamai. 

Tada mums atrodė, kad joks pavojus negresia. Atrodė, kad esame didelės ir labai savarankiškos. Juk jau ir savo vaikinus turėjome, todėl jautėmės saugios“, – karčia patirtimi dalijosi emigrantė. 

Primename, kad ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dovilė Augustauskaitė. 

Jos teigimu, tyrimą vykdę policijos pareigūnai atliko labai didelį ir sudėtingą darbą rinkdami įrodymus. 

Po ilgo ir kruopštaus tyrimo byla, kurios medžiagą sudaro 11 tomų, perduota nagrinėti į teismą. 

Dėl mažamečių asmenų tvirkinimo ir disponavimo pornografinio pobūdžio dalykais Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato laisvės apribojimą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.