Kad rastų tobulą vyrą, moteris visiškai atsisakė sekso ir net bučinių

Viena du vaikus auginanti mama atskleidė, kodėl nusprendė metus susilaikyti nuo sekso ir taip ieškoti to vienintelio vyro.

 JAV gyvenanti Jess Daya (44 m.) nusprendė, kad sau tinkantį vyrą sutiks tik tuomet, jei metus laikysis celibato.<br> Facebook nuotr.
 JAV gyvenanti Jess Daya (44 m.) nusprendė, kad sau tinkantį vyrą sutiks tik tuomet, jei metus laikysis celibato.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2017, 10:21 PM

Majamyje, JAV gyvenanti Jess Daya (44 m.) nusprendė, kad sau tinkantį vyrą sutiks tik tuomet, jei metus laikysis celibato. Šis sprendimas pasiteisino, o gyvenimo trenere dirbanti moteris ketina šį sau duotą pažadą dar pratęsti.

Praėjus 12 mėnesių po to, kai paskutinį kartą mylėjosi, Jess šį nematomą skaistybės diržą planuoja segėti dar ilgiau. Taipogi ji išsiskyrė su dviem vyrais vien todėl, kad jie ją pabučiavo.

„Jaučiau, kad taip nesilaikau sau duoto pažado“, – sakė moteris.

Metams atsisakyti intymumo Jess nusprendė 2016-ųjų liepos 13 dieną  tikėdamasi, kad tai jai padės geriau išsirinkti gyvenimo partnerį.

„Permiegojusi su vaikinu, jį iškart įsimyliu. Kad viskas būtų dar oficialiau, apie šį celibatą pranešiau ir savo „Facebook“ paskyroje, – pasakojo ji. – 2015-ųjų gruodį nuo kasos vėžio mirė mano mama. Vietoj to, kad verkčiau, minėdama jos gimtadienį su draugėmis nusprendžiau atšvęsti gyvenimą. Netgi pagaminau mažą mamai skirtą altorių. Kad pakeisčiau tai, kaip elgiuosi su vyrais, nusprendžiau laikytis celibato. Žinojau, kad tokiu mano poelgiu mama didžiuotųsi.“

Reikia paminėti, kad šis pažadas sau ir mamai nesukliudė Jess eiti į pasimatymus. Pasimatymo pradžioje moteris papasakodavo, kad neužsiims seksu, ir vyrai, su kuriais ji susipažindavo, gerbdavo šį sprendimą. 

Vieniša moteris suprato, kad po to, kai nutrūko jos 11 metų santuoka, ji jaučia silpnybę santykiams, kuriuose dėl visko stengiasi vienas asmuo. Įskaudintai po skyrybų jau į akį krito buvęs draugas, bet su juo draugystė truko tik 6 savaites. Praėjus dviem dienoms, moteris nusprendė laikytis celibato.

„Santuokos iširimas ir nepasisekusi draugystė privertė suprasti, kad seksas mane padaro pažeidžiamą. Esu labai jautri ir jei permiegu su vaikinu, jį įsimyliu ir viena pradedu kurti santykius bei juos puoselėti. Tikiuosi, kad susilaikiusi nuo sekso išmoksiu labiau save mylėti ir priimti geresnius su santykiais susijusius sprendimus. Kol kas, nors ilgiuosi intymumo, viskas veikia kuo puikiausiai. Esu labiau savimi pasitikinti“, – teigė Jess.

Pažadas tapo oficialus

2016-ųjų rugpjūčio 1 dieną moteris apie sau duotą pažadą viešai papasakojo „Facebook“ paskyroje ir sulaukė gerų atsiliepimų.

„Reakcijos buvo neįtikėtinos. Kai kurie žmonės teigė, jog įkvėpiau juos ryžtis pasielgti taip pat. Nuo tada apie savo pasirinkimą kalbu garsiai, ir tai tikrai puiki patirtis mano gyvenime“, – sakė ji.

Nepaisant be sekso praleistų metų, Jess sugebėjo net 2 kartus įsimylėti. Praėjus savaitei po sau duoto įžado ją parke užkalbino 29-erių metų vyriškis ir paprašė telefono numerio.

„Jis atrodė kaip iš Lotynų Amerikos kilęs ir su manimi tik permiegoti norintis Romeo, tad atsisakiau, – juokėsi moteris. – Tačiau dar porą kartų susitikę tapome draugais „Facebook“ tinkle. Papasakojau jam apie savo celibatą. Mano sprendimą jis gerbė, ir tik iš pokalbių bei mūsų bendravimo sugebėjau jį pamilti.“

2016-ųjų spalį Jess prisipažino jam kažką jaučianti. Pasirodo, simpatiškas kompanionas jautė tą patį.

„Kitas dvi savaites praleidome bučiuodamiesi. Jis manęs nelietė ir niekada neliko nakvoti, tačiau jaučiausi nuo jo priklausoma ir negavusi atsakymo į žinutes nervindavausi. Jutau, kad vėl klimpstu, – teigė ji. – Netgi bučiuodamasi galvojau esanti sau neištikima, tad, nors jo ilgėjausi ir vis dar mylėjau, santykius teko nutraukti.“

Tada, praėjus 6 mėnesiams, Jess pajuto stiprų ryšį paplūdimyje sutiktam vyrui.

„Jis pradėjo pasakoti apie savo asmeninį gyvenimą ir, nors ką tik vienas sutikome, jutau, kad jis mano gyvenime atsirado ne be reikalo“, – sakė ji.

Ilgai pabendravusi žinutėmis moteris papasakojo ir apie savo celibatą. Paaiškėjo, kad jis elgėsi taip pat. Nepaisant noro išvengti rimtesnių santykių, naktis juodu leido kartu ir gana dažnai bučiuodavosi.

„Jis celibato laikėsi po nepavykusių santykių, tad bendru sutarimu nesimylėjome, bet, jam peržengus ribą, turėjau viską nutraukti. Jis teigė norintis mane vesti. Mylėjau jį, bet, kadangi kartu buvome tik mėnesį ir viskas rutuliojosi per greitai, pastebėjau, kad elgiuosi taip pat, tad išsiskyrėme“, – pasakojo Jess.

Įsitikinusi, kad sau skirtas draudimas mylėtis padėjo geriau kontroliuoti gyvenimą, moteris šią patirtį nusprendė sudėti į knygos puslapius.

„Esu nustebusi, kad vyrai, su kuriais susitikinėjau, nebandė manęs priversti mylėtis. Tikiu, jog šis sprendimas padeda priimti geresnius sprendimus ir apsaugo nuo širdies sudaužymo. Jei tai man padės surasti tą vienintelį, gali būti, kad celibato laikysiuos iki metų pabaigos ar net ilgiau. Laukiu tos dienos, kad su man skirtuoju patirsime intymią akimirką, – sakė ji. – Siūlau visiems tai pabandyti.“

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.