Nusikaltėlių santykių aiškinimosi epicentre atsidūrusi paauglė tapo didvyre

Siaubingame eismo įvykyje Škotijoje stuburą susilaužiusi paauglė – tikra didvyrė. Paaiškėjo, jog ji nuo baisios nelaimės išgelbėjo savo draugus.

 Greitai mąstanti mergaitė nuo rimtesnių sužalojimų išgelbėjo savo draugus.<br> Facebook nuotr.
 Greitai mąstanti mergaitė nuo rimtesnių sužalojimų išgelbėjo savo draugus.<br> Facebook nuotr.
 Greitai mąstanti mergaitė nuo rimtesnių sužalojimų išgelbėjo savo draugus.<br> Facebook nuotr.
 Greitai mąstanti mergaitė nuo rimtesnių sužalojimų išgelbėjo savo draugus.<br> Facebook nuotr.
 Greitai mąstanti mergaitė nuo rimtesnių sužalojimų išgelbėjo savo draugus.<br> Facebook nuotr.
 Greitai mąstanti mergaitė nuo rimtesnių sužalojimų išgelbėjo savo draugus.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 2, 2018, 9:09 PM, atnaujinta Apr 3, 2018, 8:06 AM

Roisin Walker (14 m.) kartu su būreliu draugų ėjo šaligatviu, kai jų link dideliu greičiu ėmė artėti automobilis. Greitai mąstanti mergaitė nuo rimtesnių sužalojimų išgelbėjo savo draugus.

Pasirodo, kad automobilio vairuotojas transporto priemonę į vaikus nukreipė siekdamas keršto. Škotijos policija atskleidė, kad buvo bandoma nužudyti priešais vaikus gatve ėjusį 21-erių metų vaikiną. Deja, bet sunkiausiai nukentėjo vaikai, kurie visiškai atsitiktinai atsidūrė žiaurių ir pavojingų gatvių gaujų santykių aiškinimosi epicentre.

4 vaikai, kurių amžius 12-14 metų, šeštadienio popietę, maždaug 15.30 val., ėjo šaligatviu, kai juos partrenkė sidabrinės spalvos „Vauxhall Astra“ automobilis.

Vienos iš sužeistų mergaičių mama sakė: „Roisin yra tikra didvyrė ir dėl to abejonių tikrai neturėtų kilti. Kiti tėvai turėtų jai dėkoti už jos drąsą. Policijos pareigūnai peržiūrėjo gatvėse vaizdą fiksuojančių kamerų įrašus ir išsiaiškino, jog Roisin, prieš automobiliui įvažiuojant į vaikų būrį, kelis savo draugus spėjo pastumti į šoną. Būtent dėl to jai teko didžiausias smūgis.

Tikrai manau, kad jei ne ji, turėtume laidoti daugiau nei vieną žuvusįjį. Noriu padėkoti Roisin ir viliuosi, jog ji greitai pasveiks. Suprantu, kad jos patirti sužeidimai yra be galo sunkūs.“

Gali tekti daryti operaciją

Iš pradžių išprotėjęs automobilio vairuotojas trenkėsi į pirminį taikinį. Po to automobilis apsisuko ir užkabino vargšę mergaitę.

Nusikaltimo įrankis – automobilis – vėliau buvo rastas sudegintas. Pareigūnai mano, kad tai vietinės nusikaltėlių gaujos darbas. Taip jie neva aiškinosi santykius.

21-erių metų vaikinas ir dar 4 vaikai gydosi nestiprius sužalojimus, tik viena 14-metė paauglė yra stabilios, bet sunkios būklės.

Roisin tėvai pasakojo, jog mergaitei lūžo stuburas ir, kad jį sutvarkytų, gali prireikti operacijos. Jie taip pat paprašė, kad šis išprotėjęs automobilio vairuotojas, taip žiauriai sužalojęs jų vaiką, pats prisiduotų policijai.

„Roisin nežino, kas iš tikrųjų nutiko, kadangi jos nugara buvo atsukta į atvažiuojantį automobilį. Kad ir kas taip pasielgė, privalo save įduoti. Tikiuosi, jog už tai jiems bus atlyginta“, – sakė paauglės mama.

Yra ir daugiau sužalotų žmonių

Pareigūnai atskleidė, jog vis dar nežinomo asmens vairuojamas automobilis sužalojo ir daugiau žmonių.

„Automobilis rėžėsi į vaikų būrį, trenkėsi į kitą transporto priemonę, po to atbula pavara paliko gatvę. Kaip supratome, važiuodamas atbulas vairuotojas pervažiavo dar vieną moterį. Iš mieste esančių vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotos medžiagos matėme, jog vairuotojas sužalojo ir daugiau asmenų, kurių prašome netylėti ir apie viską mums papasakoti“, – sakė detektyvas Craigas Willisonas.

Stipriausiai nukentėjusios Roisin jaunesnioji sesuo Jamieleigh prašo visų prisidėti prie šio pašėlusio vairuotojo sugavimo.

„Jis nuvažiavo nė nepasiteiravęs, ar mano seseriai viskas gerai. Tai bjauru. Jis privalo būti sugautas, jam negalima vaikščioti gatvėmis“, – teigė ji.

Jamieleigh pridūrė, jog jos sesuo kenčia labai stiprų skausmą, tačiau ji yra be galo drąsi ir viską ištvers.

„Eismo įvykyje dalyvavusiems žmonėms teko patirti tikrą siaubą. Būtina surasti už tai atsakingą asmenį. Kreipiuosi į visus žmones ir prašau visų, ką nors žinančių apie šį įvykį, mus informuoti. Net jei manote, kad jūsų žinoma informacija nėra svarbi, ji gali padėti išsiaiškinti nusikaltimą įvykdžiusio asmens tapatybę. Esu įsitikinęs, kad suvieniję jėgas mes surasime kaltininką ir jį nubausime“, – pridūrė detektyvas Peteris Sharpas.

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.