Lietuvis meilę surado Švedijoje, bet širdis tebesiveržia į JAV

Lietuvos ledo ritulio rinktinės vartininkas Mantas Armalis (25 m.) kur kas dažniau už daugelį komandos draugų mirga spaudos puslapiuose. „Gražuolis sportininkas“, „modelis“, „mados pasaulį užkariavęs lietuvis“ – jis jau įprato, kad neretai yra apibūdinamas epitetais, nesusijusiais su pasiekimais ant ledo.

 Kas galėtų atsispirti tokiam sužadėtuvių žiedui? Pagamintas iš paplūdimyje rastų žolių, perlo bei siūlo.<br> Socialinių tinklų nuotr.
 Kas galėtų atsispirti tokiam sužadėtuvių žiedui? Pagamintas iš paplūdimyje rastų žolių, perlo bei siūlo.<br> Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2018, 8:21 PM

Vien tiktai mintimis apie karjerą sporte gyvenantis ledo ritulininkas šyptelėjo: „Tiesiog nebekreipiu į tuos dalykus dėmesio.“

Šiuo metu M.Armalis trumpam atvyko į Lietuvą, kur prisidėjo prie pasaulio čempionato 1B grupės turnyrui Kaune besirengiančios nacionalinės rinktinės.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis tai ne vienintelis svarbus įvykis iš Plungės kilusio sportininko gyvenime – malonios permainos palietė ir jo asmeninį gyvenimą.

Šį sezoną Rygos „Dinamo“ klube praleidęs M.Armalis į Europą sugrįžo po nesėkmingo bandymo įsitvirtinti už Atlanto.

Ten lietuvis atsidūrė prieš pusantrų metų, kai pasirašė sutartį su Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NHL) besivaržančiu „San Jose Sharks“ klubu.

Nepavykus užsitikrinti vietos pirmojoje komandoje jis netrukus buvo išsiųstas tobulintis su klubo dubleriais, tačiau ir čia aplinkybės nesiklostė sėkmingai.

„Kai atvykau į Ameriką, nežinojau, ko tikėtis. Gal nebuvau visiškai pasirengęs. Be to, „Sharks“ mano pagrindinis konkurentas žaidė geriausią sezoną per savo karjerą.

Nebuvo taip, kad pats rungtyniavau prastai, tiesiog tų pastangų nepakako.

Kai esi vartininkas, negali kaip paprastas žaidėjas įšokti į aikštę kelioms minutėms. Dėl įvairių priežasčių tie du sezonai JAV man nebuvo sėkmingi. Bet taip jau nutinka“, – nedaugžodžiavo M.Armalis.

Ateityje dar kartą išbandyti laimę stipriausioje pasaulio lygoje svajojantis vartininkas pridūrė, kad sudėtinga patirtis jį užgrūdino.

„Kartais, ypač Amerikoje, norėdamas gauti vietą turi nustumti kitus. Kai karjeros pradžioje žaidžiau Švedijoje, ten viskas buvo paprasta – pasirašai sutartį ir komandoje būni visą sezoną.

Tai kitoks saugumas nei JAV. Manau, užaugau pernelyg draugiškoje kultūroje ir išvykus į Ameriką pritrūko ryžto stumdytis“, – svarstė M.Armalis.

Nors Kalifornijos saulę iškeisti į neretai lietingą ir žvarbų Latvijos klimatą sportininkui nebuvo labai smagu, jis įžvelgė ir gerąją pusę.

„Ryga kur kas arčiau namų ir gauti daugiau žaidimo laiko yra smagu“, – šyptelėjo jis.

Kalbėdamas apie namus M.Armalis omenyje turi Švediją. Nors ledo ritulininkas ir gimė Plungėje, jį, sulaukusį vos kelių mėnesių, geresnio gyvenimo ieškoję tėvai išsivežė į Stokholmą.

Šiame mieste Mantas su širdies drauge Stina Rosengren (24 m.) butą turi ir dabar. „Po čempionato Lietuvoje iškart ten grįšiu.

Galbūt kitą sezoną sutiksiu Švedijoje, bet dar nesu tuo tikras. Reikės pamėginti iš naujo viską statyti ir, jei pavyks, vėl važiuoti rungtyniauti į Ameriką“, – svajojo M.Armalis.

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio  „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.