Legendinė aktorė Joan Collins už savo sutuoktinį vyresnė 32 metais

Ji vis dar spindi jaunatvišku žavesiu ir išsaugojo lieknas kūno linijas, nors skaičiuoja jau devintąją savo gyvenimo dešimtį. Populiaraus amerikiečių televizijos serialo „Dinastija“ žvaigždės Joan Collins (85 m.) gerbėjai juokauja, kad nepasenti jai padeda gerokai jaunesnis penktasis vyras Percy Gibsonas (53 m.).

Tik santuokoje su P.Gibsonu kino žvaigždė J.Collins pagaliau pasijuto laiminga.<br>„Scanpix” nuotr.
Tik santuokoje su P.Gibsonu kino žvaigždė J.Collins pagaliau pasijuto laiminga.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 3, 2018, 10:36 AM

Tačiau iš Didžiosios Britanijos kilusi ir jaunystėje gražiausios šios šalies merginos titulą pelniusi aktorė neslepia – jos išvaizda ir savijauta yra atkaklių pastangų rezultatas.

Jaunos įžymybės supirkinėja būstus prestižiniais laikomuose Beverli Hilso ir Bel Ero (Los Andželas) rajonuose. Vyresnio amžiaus ir solidesnės žvaigždės renkasi Vestvudą.

Nedidelis rajonas „Stebuklinga mylia“, dar vadinamas „Milijonierių mylia“, įsikūręs tarp Santa Monikos bulvaro ir Hailendo aveniu, – naujas Los Andželo miesto kultūrinis ir naktinio gyvenimo centras.

Čia legendinės grupės „The Rolling Stones“ lyderio Micko Jaggerio (74 m.) ir buvusio žymaus pokalbių laidų vedėjo Larry Kingo (84 m.) kaimynystėje namą nusipirko ir vienos populiariausių muilo operų žvaigždė J.Collins.

Net sulaukusi 85-erių ji atrodo taip, tarsi būtų ką tik sugrįžusi iš „Dinastijos“ filmavimo aikštelės. Praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje sukurta 220 serijų muilo opera išgarsino J.Collins visame pasaulyje.

„Dievinu šį rajoną. Los Andžele niekas taip dažnai nerengia kokteilių vakarėlių kaip aš su sutuoktiniu. Tai – geriausia vieta pramogoms“, – sakė aktorė.

Naujasis „Dinastijos“ žvaigždės namas sklidinas natūralios šviesos.

Pro užuolaidas besiskverbiantys saulės spinduliai atsispindi ant baltutėlių baldų.

Naujojo būsto stilių J.Collins vadina į praeitį nugrimzdusia išskirtine Holivudo prabanga. Namas įrengtas pagal jos skonį.

Svetainė – mėgstamiausia jos vieta. Gal dėl to, kad virš elegantiškos sofos kabo didžiulis jos portretas?

Šio portreto autorius – aktorės sūnus Alexanderis Newley (52 m.), kurio ji susilaukė su britų aktoriumi Anthony Newley (1931–1999). Ši – antroji – aktorės santuoka truko septynerius metus.

Bet kai sūnus apkaltino pedofilija savo velionį tėvą, J.Collins stojo ginti buvusio sutuoktinio.

Anot A.Newley, jo tėvas yra turėjęs santykių su nepilnametėmis. Po tokio sūnaus pareiškimo J.Collins prisipažino – buvęs vyras A.Newley mylėjo jaunas moteris, bet ne nepilnametes.

A.Newley pažerti kaltinimai kiek aptemdė aktorės santykius su juo, bet sūnaus tapyto ir jai patinkančio portreto moteris nenukabino.

Mėgstamas P.Gibsono kampelis – nedidelė atvira virtuvė. Čia penktasis aktorės sutuoktinis praleidžia didelę laiko dalį ant virtuvės stalo įsirengęs improvizuotą darbo biurą.

Iš aktorės naujojo namo balkono atsiveria nuostabus vaizdas į garsųjį Santa Monikos bulvarą. Joan ir Percy patinka čia dviese sėdėti vakarais ir gerti vyną.

„Vos pamatę tiesiog įsimylėjome šį namą. Bet Joan nusprendė jį pirkti tiktai supratusi, kiek čia daug bus galima įrengti spintų“, – juokavo P.Gibsonas.

Joan ir Percy susituokę jau 16 metų. Ši „Dinastijos“ žvaigždės santuoka yra ilgiausia iš visų penkių. J.Collins tikino, kad per visus santuokos metus jie beveik nebuvo atskirai.

Jų santuokai jokios reikšmės neturi 32 metų amžiaus skirtumas ir skirtinga kilmė.

Joan tėvas – iš Pietų Afrikos Respublikos kilęs žydas Josephas Williamas Collinsas dirbo vadybininku, rūpinosi tokiomis žvaigždėmis kaip legendinė muzikos grupė „The Beatles“. Percy kilęs iš kuklios perujiečių šeimos.

Kai žurnalistai paklausia aktorės apie jos ir penktojo sutuoktinio solidų amžiaus skirtumą, ji sarkastiškai atsako: „Jei jis mirs, nieko nepadarysi.“

Su teatro vadybininku P.Gibsonu serialo „Dinastija“ aktorė susipažino per spektaklio „Meilės laiškai“ gastroles Amerikoje.

Pora susituokė 2002-aisiais Londono viešbutyje „Claridge’s“ dalyvaujant tik artimiesiems.

Ankstesni aktorės sutuoktiniai nebuvo itin padorūs žmonės.

Kai 17-metę Joan į pasimatymą pakvietė Maxwellas Reedas (1919–1974), ji negalėjo patikėti savo sėkme. Iš Šiaurės Airijos kilęs aktorius buvo panašus į tuos gražuolius, kurių plakatais buvo nukabinėtos merginų kambario sienos.

J.Collins ir M.Reedas susitarė susitikti mieste, nes ji nenorėjo, kad tėvai ir kaimynai pamatytų ją su dvigubai vyresniu gerbėju.

Svajonėse paskendusi mergina įsivaizdavo, kad juos kokiame nors restorane vis tiek užklups ir nufotografuos žurnalistai.

Bet jaunutei aktorei buvo parengtas kitoks pasimatymo scenarijus. Visos J.Collins svajonės ir fantazijos sudužo, kai paaiškėjo nedori M.Reedo tikslai.

Ir net nusivylusi pirmosios meilės žavesiu ir pabėgusi nuo skriaudiko Joan nesiliovė su juo susitikinėti. Po kelių mėnesių J.Collins tapo M.Reedo žmona.

„Toks jau buvo praėjusio amžiaus šeštasis dešimtmetis – praradusi garbę priimdavai siūlymą tekėti“, – prisipažino J.Collins.

Ji nenumanė, kuo pavirs jos gyvenimas. M.Reedas privertė Joan pabandyti narkotikų, mėgino parduoti vienam arabų šeichui į seksualinę vergiją.

M.Reedo kino karjerai žlungant, jis vis dažniau pakeldavo ranką prieš savo gražiąją žmoną. Neapsikentusi tokio košmariško gyvenimo po ketverių metų Joan nuo jo paspruko ir sugrįžo pas tėvus.

Laimė su kukliu vadybininku

Antrasis J.Collins vyras – britų aktorius A.Newley – buvo jai neištikimas. Su juo kino žvaigždė susilaukė dukters ir sūnaus.

Trečiasis sutuoktinis – amerikiečių verslininkas Ronaldas Kassas (1935–1986) – buvo įnikęs į narkotikus. Po vienuolikos metų santuoka, kurioje aktorė susilaukė dukters, žlugo.

Ketvirtasis aktorės sutuoktinis – iš Švedijos kilęs aktorius ir pleibojus Peteris Holmas (71 m.) – iš J.Collins tik traukė pinigus.

Ketvirtoji „Dinastijos“ žvaigždės santuoka buvo trumpiausia – dveji metai.

Ir tik santuokoje su kukliu teatro vadybininku P.Gibsonu kino žvaigždė pagaliau pasijuto laiminga.

„Esame paukščiai keliauninkai. Blaškomės tarp Los Andželo, Londono ir Pietų Prancūzijos, bet vis daugiau laiko praleidžiame naujame name Los Andžele.

Neseniai gavau vaidmenį populiariame amerikiečių televizijos seriale „Amerikietiška siaubo istorija“. Mano vaidmuo nedidelis“, – sakė aktorė.

Žurnalistai atkreipė dėmesį į tai, kad būdamas kartu su Joan jos sutuoktinis švelniai žvelgia į ją, neslepia susižavėjimo jos mimika ir judesiais.

„Sėkmingos ir ilgos santuokos raktas – mūsų rankose. Mes visą laiką esame kartu.

Būna, žinoma, kad ir pykstamės, ypač dėl Percy darboholizmo. Bet svarbiausia – branginame ir vertiname savo sąjungą.

Mano sutuoktinis – nuostabus vyriškis, labai geras ir rūpestingas. Mano vaikai ir anūkai dievina jį. Percy – labai ūkiškas. Jis žino, kaip pataisyti kompiuterį ar atkurti sudužusio telefono duomenis“, – penktąjį sutuoktinį gyrė kino žvaigždė.

Padeda žuvų taukai ir treniruotės

Į naujuosius namus Los Andžele pora persikėlė prieš devynerius metus. Londone gimusi J.Collins ten gyveno beveik visą laiką.

„Mūsų apartamentus Londone praėjusiais metais užliejo vanduo – trūkus vamzdžiams buvo aplieti baldai.

Paskui negalėjome ten būti dėl statybininkų, triukšmo ir dulkių. Pernai sudegė mūsų vasarnamis Prancūzijoje. Tada ir persikėlėme į Ameriką. Esu dėkinga savo čigoniškam mąstymui, kuris leidžia man bet kokioje šalyje jaustis kaip namie.

Los Andžele man viskas primena seserį Jackie (žinoma rašytoja Jackie Collins (1937–2015), kuri čia pragyveno beveik 30 metų“, – pasakojo J.Collins.

Televizijos serialo „Dinastija“ žvaigždei seserį primena ir jos namuose Los Andžele esanti bronzinė Šaolino vienuolio ir Budos statulos. Tai Jackie dovanos Joan. Įžymiosios aktorės sesuo išpažino budizmą.

Žurnalistų paklausta apie amžių, sveikatą ir laiką, kuris niekam nėra gailestingas, keliais dešimtmečiais jaunesnė, nei iš tiesų yra, atrodanti J.Collins atsakė: „Visa tai lemia genai. Mano genai ypatingi – laimės ir energijos genai.

O kalbant rimtai, nieko niekas man neatnešė ant lėkštutės.

Išvaizda ir savijauta – ilgų ir atkaklių pastangų rezultatas. Esu liekna ir sveika.

Valgau daug daržovių, geriu žuvų taukus, niekada nevartoju greitojo maisto, tris kartus per savaitę dirbu su treneriu. Man nepatinka sportas, kur kas didesnį malonumą jaučiu gulėdama ant sofutės ir skaitydama kokį nors žurnalą.

Bet negaliu nuleisti rankų, nes noriu gerai atrodyti. Noriu patikti ne tik sau, bet ir savo vyriškiui. Moterys bet kokio amžiaus privalo būti gražios.“

Pasak žvaigždės, moteriai metų tiek, kiek ji jaučiasi esanti.

„Man turbūt reikia pabelsti į medinį daiktą, nes vis dar esu geros formos. Mėgaujuosi gyvenimu ir neturiu apie ką svajoti. Vis dėlto vieną svajonę turiu – sulaukti 101 metų!“ – viliasi serialo „Dinastija“ žvaigždė.

Praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio pradžioje J.Collins buvo pripažinta gražiausia Didžiosios Britanijos mergina. Metai bėga, o „Dinastijos“ žvaigždė stengiasi nenuleisti kartelės.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.