Holivudo maištininkei Shailene Woodley teko ir kalėjimo duonos

Paskambinusi savo agentui Shailene Woodley (27 m.) paprašė: „Prašau nebesiųsti man scenarijų, privalau susirasti kitos veiklos.“ Amerikiečių aktorė pajuto, kad pateko į aklavietę ir atėjo metas nešdintis iš Holivudo. Filmo „Divergentė“ trečiosios dalies filmavimas Shailene išsunkė iki siūlelio.

Aktorė Sh.Woodley stengiasi išvengti šlovės, kuri kėsinasi į jos asmeninę laisvę.<br>„Scanpix” nuotr.
Aktorė Sh.Woodley stengiasi išvengti šlovės, kuri kėsinasi į jos asmeninę laisvę.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 5:12 PM, atnaujinta Aug 16, 2019, 5:15 PM

Vos tiktai baigė filmuotis, Shailene susikrovė kuprinę, nusipirko lėktuvo bilietus ir leidosi į kelionę. Tai nebuvo tik reakcija į nuovargį, o būtinybė pasitraukti iš žaidimo siekiant apmąstyti savo patirtį ir vėl atgauti dvasinę ramybę.

Agentai suprato aktorės prašymą ir beveik metus jai neįkyrėjo. Bet į jų rankas pateko serialo „Nekaltas melas“ scenarijus.

„Ačiū, man vis dar neįdomu“, – atsakė Sh.Woodley, net neįsivaizdavusi, kas jai siūloma. Negana to, kad trečiąją „Divergentės“ dalį ištiko nesėkmė, apie ketvirtąją negalėjo būti ir kalbos.

Neaišku, kaip būtų susiklostęs tolesnis Sh.Woodley gyvenimas, jei agentai nebūtų įvardiję garsių aktorių, pakviestų į „Nekaltą melą“. Kaip galima atsisakyti darbo su Nicole Kidman (52 m.), Lora Dern (52 m.) ir Reese Witherspoon (43 m.)?

Sh.Woodley herojė – vieniša motina Džeinė Čapman. Bėgdama nuo praeities ji su sūnumi persikelia į Kalifornijos miestą Monterėjų.

Čia susipažįsta su keturiomis jo gyventojomis: jų vaikams tenka mokytis vienoje mokykloje. Netrukus per labdaros vakarą įvykdoma žmogžudystė, ir Sh.Woodley herojei pamažu atsiveria žiauri tiesa apie naujųjų draugių gyvenimą.

„Niekada anksčiau neteko dirbti su aktorėmis, kurios nekonkuruoja tarpusavyje. Priešingai – visapusiškai viena kitai padeda“, – nustebo Sh.Woodley.

Jos kelias į Sapnų fabriku vadinamą Holivudą nebuvo toks ilgas ir duobėtas kaip daugelio pradedančiųjų. Net tiesiogine prasme, nes nuo miestelio, kur 1991 metų lapkričio 15-ąją gimė Shailene Diann Woodley, iki Holivudo – vos 65 kilometrai.

Ketverių Shailene jau filmavosi reklaminiuose filmukuose, aštuonerių gavo nedidelį vaidmenį televizijos filme „Be tėčio“.

Labai greitai graži mergaitė stirnaitės akimis pradėta kviesti į detektyvinius serialus ir dramas mergaičių ar herojų vaikystėje vaidmenims atlikti.

13-metė Shailene, suvaidinusi televizijos dramoje „Ten, kur namai“, buvo nominuota „Young Artist Award“. Po metų gavusi pirmąjį pagrindinį vaidmenį filme „Felicitė: jaunos merginos nuotykis“ vėl pateko į nominantų sąrašą.

Shailene patiko filmuotis, bet nei ji, nei jos psichologai tėvai nekūrė planų užkariauti Holivudą. Būdama septynerių mergaitė ryžtingai pareiškė: „Tą dieną, kai pateksiu ant žurnalo viršelio, baigsiu karjerą. Nenoriu, kad darbas įsiterptų į mano gyvenimą.“

Stebėtina, kad būdama tokia jauna Shailene galvojo ir apie atvirkštinę populiarumo pusę, rengėsi įnirtingai ginti savo asmeninės laisvės ribas.

Shailene savarankiškumo, nepriklausomumo siekį, matyt, lėmė genai. Jos tėvai – Lori ir Lonnie Woodley – praeityje buvę hipiai. Jie savo atžaloms Shailene ir jos jaunesniajam broliui Tanneriui nuo mažens kalė į galvą: „Mokykitės gerai, likite savimi ir patirkite malonumą iš to, kuo užsiimate.“

Tėvai išsiskyrė, kai Shailene sukako 15 metų. Tais metais jai buvo diagnozuota skoliozė – stuburo išlinkimas į šoną.

Į tėvų skyrybas ir su liga susijusius apribojimus, – dvejus metus po 18 valandų per parą ji buvo įsprausta į ortopedinį korsetą, – Shailene žvelgė filosofiškai.

Mergina gerai išmoko pamokas, gautas šeimoje: „Nereikia skųstis gyvenimu ir tikėtis užuojautos iš kitų. Jei jos nesulauksi, pagalvok: gal jiems blogiau nei tau?“

Shailene tėvai sugebėjo išsaugoti draugiškus santykius ir padarė viską, kad vaikai jaustųsi mylimi, nestokotų dėmesio.

„Mano šeima kažkuria prasme kvanktelėjusi. Bet tai – mano vienintelis turtas. Tėvai pasirengę dėl manęs viskam, kaip ir aš dėl jų“, – sakė Sh.Woodley.

Po mokyklos baigimo, pasičiupusi kuprinę ir draugą, ji patraukė į Niujorką. Shailene ketino stoti į universitetą ir studijuoti architektūrą bei interjero dizainą.

Įsidarbino drabužių parduotuvėje ir pradėjo ruoštis egzaminams. Bet likimas, matyt, jai jau buvo paruošęs kitus planus. Jai buvo pasiūlytas pagrindinis vaidmuo dramoje „Amerikos paauglio slaptas gyvenimas“.

Perskaičiusi scenarijų savo architektūrines svajones mergina atidėjo ir neprašovė pro šalį.

Pavyzdingos mergaitės Emės Jurgens, slepiančios nėštumą, vaidmuo Sh.Woodley tapo tramplinu į didįjį kiną. Ambicingąja savamoksle pradėjo domėtis garsūs režisieriai.

20-metė aktorė už vaidmenį dramoje „Paveldėtojai“ buvo nominuota Auksiniam gaubliui. Kritikai rašė, kad Sh.Woodley puikiai susidorojo su uždaviniu, užgožusi ekrane net Holivudo žvaigždę George’ą Clooney (58 m.).

Ir nors Auksinis gaublys atsidūrė kitos pretendentės rankose, Kanų kino festivalyje Sh.Woodley buvo įvertinta „Metų atradimo“ apdovanojimu. Ji gavo ir Denverio kino kritikų draugijos prizą ir užėmė 11-ąją vietą perspektyviausių jaunų Holivudo aktorių sąraše.

Netrukus gavo pagrindinius vaidmenis iškart trijuose projektuose. Pirmasis – „Divergentė“, kur Sh.Woodley daugelį triukų atliko pati.

Kino kritikų nesužavėjo režisieriaus Neilo Burgerio mokslinės fantastikos projektas „Divergentė“. Jų manymu, vienintelė gera filmo pusė – Sh.Woodley.

Ilgai lauktos rašytojo Johno Greeno ekranizacijos „Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos“ pagrindinio vaidmens aktorių atrankoje varžėsi 250 kandidačių.

Jau iš pat pradžių J.Greenas pasirinko Sh.Woodley. Ruošdamasi filmavimui jaunoji aktorė lankėsi onkologijos klinikose, kad geriau perprastų savo herojės likimą.

Sh.Woodley nedvejodama nusikirpo gražiuosius plaukus ir paaukojo juos labdaros organizacijai „Children With Hair Loss“.

Netikėtas populiarumas su visais jo atributais – nuotraukomis ant žurnalų viršelių ir pasirodymais ant raudonojo kilimo – neprivertė Shailene ištesėti pažado užbaigti karjerą, duoto, kai jai buvo 7-eri. Bet įkyrus paparacų dėmesys ją labai erzino.

Sh.Woodley nereikia šlovės, kuri kėsinasi į jos asmeninę laisvę. Kodėl ji turi kentėti nepatogumus ir laužyti save? Kodėl turi šypsotis, kai jai blogai ir liūdna?

Nieko nuostabaus, kad jaunosios aktorės gyvenimo būdas neatitinka idealaus įžymybės paveikslėlio, kurį skleidžia spindintys žurnalai.

„Man nereikia dizainerių apdarų ir brangių automobilių, kad pasitikėčiau savimi. Prabanga, mano supratimu, – laikas, kurį galima skirti vakarienei su drauge, tėvams aplankyti ir pagaliau pasipliuškenti vonioje.

Visa tai neišmatuojama pinigais“, – sakė Sh.Woodley.

Jaunoji aktorė nesiveržia į madingus kurortus, o mėgsta su kuprine ant pečių keliauti po nuošalias vietoves ar fermoje rinkti gydomąsias žoleles.

Sh.Woodley – aplinkosaugos aktyvistė ir už tai kartą keletą valandų praleido kalėjime. Čia ji buvo atvežta su savo motina ir kitais mitinguotojais, protestavusiais prieš naftotiekio tiesimą Šiaurės Dakotoje.

„Kodėl dalyvavote riaušėse? Norite pakeisti pasaulį?“ – pasiteiravo policininkas, atpažinęs kino žvaigždę.

„Žinoma, ir jei mano vardas ir veidas gali padėti tai padaryti, aš pasirengusi tęsti kovą“, – atsakė Shailene.

Prieš trejus metus aktorė kartu su motina įkūrė labdaros organizaciją „All It Takes“. Rengiamos akcijos ir organizuojami kursai jaunimui, diegiantys tausojantį požiūrį į gamtą.

„Būtina mąstyti žvelgiant į ateitį. Žinoma, nenumirsiu nuo genetiškai modifikuoto kopūsto, bet kaip gyvens mano anūkai?“ – klausė aktorė.

Kalbėti apie anūkus jai tikriausiai ankstoka. Dar visai neseniai Shailene net minties nekildavo apie šeimos kūrimą. Į klausimus asmeninio gyvenimo tema ji atsakydavo tyla.

Gandai apie jos meilės romanus filmavimo aikštelėje sklido nuolat. Į tai Sh.Woodley juokaudama atsakydavo: „Dar nesutikau tokio, kurį pamačius iš po kojų išslystų žemė. Vyrui nelengva bus įtikinti, kad būtent jis gali tapti vyšnaite ant mano torto.“

Žinoma tik apie vieną aktorės meilės nuotykį su roko muzikantu Nahko Bearu. Jų santykiai rutuliojosi apie dvejus metus. Ir ramiai nutrūko esą dėl darbo grafikų nesutapimo.

Sh.Woodley domina vyrų Zodiako ženklai: „Tikiu astrologija. Pavyzdžiui, Avinai man netinka. Jau turiu liūdnos patirties.“

Bet atrodo, kad dabar žvaigždės sutapo. Atsirado žmogus, dėl kurio aktorė pasirengusi atsisakyti klajokliško gyvenimo ir įleisti šaknis. Jis – Ožiaragis, ji – Skorpionas. Sprendžiant iš visko, šie žmonės idealiai tinka vienas kitam. Su bendraamžiu Australijos regbio žaidėju Benu Volavola, atstovaujančiu Fidžio rinktinei, aktorė susipažino beveik prieš dvejus metus.

Fidžyje aktorė filmavosi įtempto siužeto trileryje „Kol dar neatėjo audra“. Santykiai rutuliojosi audringai. Į savo „Instagram“ paskyrą įdėjusi nuotrauką su komentaru „Įsimylėjusi iki ausų“ vyriškio nuotraukos rodyti ji neskubėjo.

Bet paparacai labai greitai išsiaiškino, kad tai – B.Volavola. Praėjusių metų gegužę Sh.Woodley pirmą kartą parodė savo mylimąjį per filmo premjerą Los Andžele.

Papozavusi fotografams su Benu pasibučiavo. Vėliau pora ne kartą matyta Paryžiuje. Poetų ir įsimylėjėlių mieste jie vaikštinėjo susikibę rankomis, nekreipdami dėmesio į reporterius.

Praėjusį rudenį pabaigusi filmavimus Sh.Woodley vėl padarė pertrauką Holivude. Ir nustebino aistruolius mįslingais pareiškimais: „Ar žinote, kas maloniausia vaidinant ekraninę motiną? Filmavimo dienos pabaigoje vaiką galima atiduoti jo tikriesiems tėvams. Tai – puiku. Bet dabar aš taip pat noriu mažų vaikų.“

Kodėl ne? Juolab kad idealus kandidatas tėvo vaidmeniui jau rastas. Galimas dalykas, kad gavusi dar vieną scenarijų Sh.Woodley jį atidės į šalį ir pasakys: „Holivudas palauks.“ Ir užsirašys į nėščiųjų jogos kursus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.