Demi Moore paslaptys: motina jos nekaltybę pardavė už 500 dolerių

Demi Moore (57 m.) jau seniai neturėjo dėmesio vertų filmų premjerų. Ir štai ji vėl pasirodė ant raudonojo kilimo. Tačiau ne kaip aktorė – ji parašė knygą „Inside Out. Memoir“ – „Išvirkščias. Atsiminimai“. Nepagailėjo nei buvusių vyrų, nei tėvų, nei dukterų.

 Aktorė D.Moore seniai turėjo idėją parašyti knygą apie motinos santykius su vaikais. <br>„Scanpix” nuotr.
 Aktorė D.Moore seniai turėjo idėją parašyti knygą apie motinos santykius su vaikais. <br>„Scanpix” nuotr.
 B.Willisas visada palaikydavo buvusią žmoną, bet šį kartą nusprendė, kad jam gana.<br>„Scanpix” nuotr.
 B.Willisas visada palaikydavo buvusią žmoną, bet šį kartą nusprendė, kad jam gana.<br>„Scanpix” nuotr.
Aktorė D.Moore seniai turėjo idėją parašyti knygą apie motinos santykius su vaikais.<br>„Scanpix” nuotr.
Aktorė D.Moore seniai turėjo idėją parašyti knygą apie motinos santykius su vaikais.<br>„Scanpix” nuotr.
Aktorė dukroms Talulah, Scout ir Rumer davė skaityti būsimosios knygos rankraštį ir leido pašalinti, ką jos manė esant reikalinga, bet nė viena pastraipa nebuvo išbraukta.<br>„Scanpix” nuotr.
Aktorė dukroms Talulah, Scout ir Rumer davė skaityti būsimosios knygos rankraštį ir leido pašalinti, ką jos manė esant reikalinga, bet nė viena pastraipa nebuvo išbraukta.<br>„Scanpix” nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-04-10 13:18

Jau išgyvenusi dvejas skyrybas aktorė 2003-iaisiais dar kartą patikėjo, kad surado savo svajonių vyrą. Patikėjo meile, kuri, atrodo, sugeba padaryti stebuklą – sugrąžinti vidinę ramybę, užgydyti traumas, kurias uždarė savo sieloje kaip džiną butelyje.

Bet lauktas stebuklas virto katastrofa. Kamštis su didžiuliu trenksmu iššovė iš butelio, ir Demi prarado viską: Ashtoną Kutcherį (42 m.), taip ir negimusį kūdikį nuo jo, sveikatą.

Svarbiausia – prarado dukteris ir ištikimą draugą Bruce’ą Willisą (65 m.). Jis visada palaikydavo buvusią žmoną, bet šį kartą nusprendė, kad jam gana.

Paskutiniu kantrybės lašu tapo 2012-ųjų sausį įvykęs vakarėlis, kur Demi buvo su savo vyresniąja dukterimi Rumer. Iš ten aktorė greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežta į ligoninę. Ir jos, visiškai netekusios nuovokos, nuotraukos apkeliavo skandalinguosius pasaulio leidinius.

D.Moore sėdėjo viena didžiuliame tuščiame name Aidaho valstijoje ir bandė suvokti: kaip galėjo pasiekti tokį finalą?

Nei skambučio, nei žinutės Kalėdoms, nei sveikinimų 50-mečio proga. Visi bandymai susisiekti su dukterimis – beviltiški. Kaip ji galėjo nusiristi taip žemai, prisiekusi, kad niekada netaps tokia kaip jos motina alkoholikė?

Trejus metus Demi rinko save po gabalėlį: gydėsi klinikoje bandydama išsiveržti iš savo pragaro. Dukterys iškėlė reikalavimą: jei ji visiškai neišsigydys, – ir nuo priklausomybės A.Kutcheriui, – apie jas gali pamiršti.

D.Moore seniai turėjo idėją remdamasi savo patirtimi parašyti knygą apie motinos santykius su vaikais. Prireikė laiko, kol ji pagaliau pajėgė įgyvendinti savo seną sumanymą.

Aktorė įsitikinusi, kad jos išpažintis galbūt privers susirūpinti ir jos dukteris. Jeigu Rumer (32 m.), Scout (28 m.), Tallulah (26 m.) savo priklausomybes toliau teisins motinos problemomis ir santykiais su ja, joms viskas taip pat baigsis liūdnai.

D.Moore ir B.Williso dukterys 2017-ųjų vasarą pranešė, kad pasveiko. Į socialinius tinklus jos įkėlė informaciją, kiek dienų, savaičių ir mėnesių nevartoja alkoholio ir draudžiamų preparatų.

2018-aisiais jos grįžo pas Demi, kartu praleido Kalėdas – jos mėgstamiausią šventę. Aktorė paprašė dukterų perskaityti būsimos knygos rankraštį, leidusi taisyti ar pašalinti, ką jos mano esant reikalinga. Bet nė viena pastraipa nebuvo išbraukta.

Savo išpažintį aktorė pradėjo nuo vaikystės, papasakojusi apie motiną, kentėjusią nuo bipolinio sutrikimo, kuris buvo diagnozuotas per vėlai. Apie tėvą – moterų mylėtoją, alkoholiką ir nepataisomą aferistą.

Jų romanas įsižiebė mokykloje, bet paskui Danas Guynesas išvyko mokytis į koledžą. Virginia King įsitaisė naują draugelį ir už jo ištekėjo. Porai mėnesių ir vienu tikslu – priversti Daną sugrįžti. Ir tas grįžo. Jie susituokė.

Būdama 18-os Virginia pagimdė dukterį. Sutuoktiniai nuolat keitė gyvenamąsias vietas – dėl to ir Demi, ir jos jaunesnis brolis Morganas nespėjo nei įgyti draugų, nei deramai mokytis.

Demi anksti suprato, kad šeima bėgo ne tik nuo pavojingų tėvo aferų pasekmių. D.Guynesas nevengė apgaudinėti net mafijos, kartais į savo machinacijas įtraukdamas dukterį.

Antroji nuolatinio tėvų kilnojimosi priežastis – Demi motina nežinojo kitokio būdo priversti vyrą mesti eilinę meilužę.

Sulaikyti sutuoktinį darėsi vis sunkiau ir Virginia pradėjo jį šantažuoti savižudybe. Kartą Demi teko iš motinos burnos traukti kažkokias tabletes, ir tai nebuvo vienintelis mėginimas pakelti prieš save ranką.

Tėvai vis dėlto išsiskyrė. Demi su motina įsikūrė Vakarų Holivude. Tėvas su sūnumi Morganu toliau klajojo po šalį, kartkartėmis aplankydamas buvusios žmonos lovą.

Būdama 15-os Demi prarado nekaltybę.

Ne savo valia, bet ir be ypatingų išgyvenimų. Motina nuolat naudojosi dukterimi kaip masalu, tampydama po barus ir restoranus.

Vienos šių įstaigų savininkas tapo pirmuoju Demi vyriškiu.

„Įdomu, ką jausi, jei sužinosi, kad motina tave pardavė už 500 dolerių?“ – paklausė jis.

Tuomet Demi sužinojo, kad jos biologinis tėvas buvo ne D.Guynesas, o vaikinas, už kurio motina buvo ištekėjusi du mėnesius.

Ar D.Moore mano, kad visų jos problemų ištakos nusidriekia į vaikystę? Anaiptol.

Ar ji teisingai pasielgė knygoje prabilusi apie buvusius vyrus? Aktorė įsitikinusi, kad tai – jos teisė.

Iš pradžių jaunasis D.Moore meilužis patiko jos dukterims – A.Kutcheris, išgarsėjęs žaismingu šou, buvo tūkstančių mergaičių dievaitis.

Kai jis atskrido į Aidahą, – vaikinas pirmą kartą atsidūrė privačiame lėktuve, – Tallulah pamanė, jog motina specialiai pakvietė kylančią žvaigždę, kad suteiktų džiaugsmo jai ir jos seserims.

Paskui D.Moore ir A.Kutcheris susituokė, bet šeimos gyvenimas pasirodė ne tokia jau idilė, kokia buvo pateikiama spindinčiuose žurnaluose.

„Kol gyvenome su A.Kutcheriu, siaubingai pykau, nes jaučiau, kad jis iš manęs atima tai, kas man priklausė“, – prisipažino Tallulah. Ji, būdama devynerių metų, pirmą kartą pamatė motiną girtą.

Sutikusi Ashtoną ji norėjusi būti normalia moterimi, su kuria prie romantiškos vakarienės stalo mylimasis galėjo išgerti taurę vyno.

Demi santykiai su dukterimis paaštrėjo, kai pora nusprendė susilaukti vaiko. Dukterys ne kartą pagalvodavo: „Nejau jai nepakanka mūsų?“ Bet to klausti Demi buvo beviltiška.

„Man skambino sunerimę mamos draugai ir prašė įsikišti. Akivaizdu, kad mama nesugebėjo kontroliuoti savęs ir savo gyvenimo. Mėginau pasikalbėti su ja, kaip dėl to mane gėdijo seserys ir kiti giminaičiai“, – prisiminė Rumer.

Bet nei ji, nei jos seserys taip ir nesuvokė, kokį skausmą patiria motina praradusi Ashtono vaiką. Bet juk ji turėjo net tris dukteris, kurioms reikėjo motinos. Ir gal net labiau negu vaikystėje!

„O, Dieve, buvau tokia nejautri. Nė karto nepriėjau, nepaguodžiau ir nepaklausiau: „Kaip tu?“ Augome ir manėme, kad tėvai – nemirtingi dievai, gyvenantys Olimpe. Žinoma, turėjome anksčiau ar vėliau suprasti, kad jie – tik žmonės“, – pasakojo Rumer.

Visuomenė laukė audringos A.Kutcherio reakcijos į knygą, bet skandalas neįsiplieskė.

„Jau norėjau į savo „Twitter“ paskyrą įkelti sarkastišką žinutę, tačiau pažvelgęs į sūnų, dukterį ir žmoną ją ištryniau“, – tai vienintelis buvusio D.Moore sutuoktinio komentaras.

D.Moore nejaudina Holivudo reakcija į memuarus. Jos žodžiais tariant, šis verslas nieko negaili. Tačiau aktorė prasilenkė su tiesa: „sapnų fabrike“ sutiko žmonių, kurių dėka ne tik padarė sėkmingą karjerą, bet ir apskritai liko gyva.

Tai atsitiko, kai D.Moore eilinį kartą „nutrūko“. Apie 21-erių gražuolės šėliones žinojo visas Holivudas.

Bet tai nesutrukdė žinomam režisieriui Joeliui Schumacheriui patvirtinti ją vaidmeniui filme „Šventojo Elmo ugnys“.

Bet jis griežtai įspėjo: „Jei sužinosiu, kad išgėrei nors butelį alaus, nedelsdamas atleisiu.“

Kitą dieną D.Moore paprašė ateiti nurodytu adresu: „Jei to nepadarysi, manysime, kad mirei.“ Pamačiusi lentelę „Alkoholikų reabilitacijos centras“ D.Moore atšoko: „Ne, ne man čia reikia, o mano motinai! Aš narkomanė, o ne alkoholikė!“

Nepaisant aktorės protestų, ten jai liepta pasilikti mėnesiui.

D.Moore suprato, kad specialiajai operacijai vadovavo J.Schumacheris. Klinikoje D.Moore praleido dvi savaites.

Filmavimo aikštelėje šalia aktorės kiaurą parą buvo šio centro specialistas.

Režisierius, D.Moore agentas ir asistentė, prodiuseriai – būtent šie žmonės anuomet išgelbėjo jaunosios aktorės karjerą ir gyvenimą.

Po to ji 20 metų buvo „švari“.

Kaip reagavo B.Willisas perskaitęs D.Moore knygą?

Paskambino ir pasakė, kad ja didžiuojasi. Jo buvusiai sutuoktinei tikrai yra kuo didžiuotis. Be „Šventojo Elmo ugnių“, buvo „Vaiduoklis“, „Geri vyrukai“, „Raudonoji raidė“, „Nepadorus pasiūlymas“, „Mes ne šventieji“, „Eilinė Džein“, „Striptizas“.

Filmai, tapę svarbiomis praėjusio amžiaus devintojo ir dešimtojo dešimtmečių kinematografo gairėmis.

Pirmą kartą apie aktorystę Demi pagalvojo, kai po skyrybų motina atvežė ją į Los Andželą. Vienas šviesiausių paauglystės prisiminimų – pažintis su Nastassja Kinski.

Aktorė gyveno kaimynystėje. Tad pro savo langą D.Moore stebėjo gražią merginą prie baseino, kuri sklaidė krūvelę prirašytų lapų. N.Kinski atskrido į Holivudą pasiruošti režisieriaus Romano Polanskio „Tesės“ filmavimui.

Jos susidraugavo. N.Kinski gerai kalbėjo angliškai, bet įveikti spausdintinį tekstą jai sunkiai sekėsi. D.Moore jai garsiai skaitė scenarijų.

N.Kinski neilgai užsibuvo Holivude – režisieriui teko išvykti iš šalies ir „Tesę“ filmuoti Europoje.

Būdama 17-os D.Moore įsimylėjo grupės „The Nu-Kats“ atlikėją Freddy Moore’ą.

Tuo metu 29-erių muzikantas buvo laimingai vedęs. Bet jaunąją F.Moore’o gerbėją mažai jaudino jo žmona. Ir muzikantas pasirodė ne iš kilniųjų.

Po vestuvių Demi ištiko eilinis inkstų priepuolis. Anksčiau ligos paaštrėjimai keistu būdu sutapdavo su jos tėvo neištikimybe.

Dabar priežastimi tapo jos neištikimybė: vestuvių išvakarėse Demi pabėgo iš mergvakario, kad susitiktų su vienu iš savo kavalierių.

Tuo metu D.Moore dirbo modeliu. Būdama 19-os gavo vaidmenį populiariausiame to meto seriale „Bendroji ligoninė“, kuris televizijos ekrane išsilaikė apie 20 metų.

1984-aisiais D.Moore pakvietė į ilgo metražo filmą „Dėl visko kaltas Rio“. Pavadinimas pasirodė esąs pranašiškas.

Filmuojant Brazilijoje atsirado daugybė pažįstamų, kuriems pusryčiams, pietums ir vakarienei tiko kokainas.

Grįžusi į Kaliforniją D.Moore jau nebegalėjo gyventi be miltelių. Kai visas nuodėmes išpažino Freddy – neištikimybes ir kokainą, tai jį nelabai nuliūdino. Jis turėjo meilužę, kurią vedė 1985-aisiais išsiskyręs su Demi.

Tais pačiais metais „Šventojo Ulmo ugnių“ filmavimo aikštelėje ji susipažino ir iš pirmojo žvilgsnio įsimylėjo Emilio Estevezą. Po pusės metų susižadėjo. Bet jaunikis, akivaizdu, nebuvo pasirengęs santuokai: Demi ne kartą jį nutvėrė esant neištikimą.

Kitu D.Moore darbu tapo Edwardo Zwicko filmas „Kas atsitiko praėjusią naktį“. Režisierius liepė skubiai suliesėti.

Prasidėjo aktorės kova su kūnu, kurio ji ėmė neapkęsti. Demi kabindavo ant šaldytuvo spyną, o naktimis po namus ieškojo maisto. Prabusdavo lovoje, pribarstytoje trupinių, kankinama sąžinės priekaištų.

D.Moore kreipėsi į psichoterapeutą. Kartą su ja nuėjo ir sužadėtinis. Seanso metu aktorė išsiaiškino, kad E.Estevezo pirmumo sąraše yra itin žemai. Po to vestuves atšaukė.

Per filmo „Kas atsitiko praėjusią naktį“ premjerą D.Moore susipažino su B.Willisu. 1987-aisiais jie susituokė. B.Willisas pasipiršo privačiame lėktuve skrendant į Las Vegasą. Tapęs žvaigžde buvęs barmenas dievino stilingus poelgius.

Vestuvės įvyko daugybe dekoracijų papuoštame paviljone, dalyvavo ir garsioji fotografė Anne Leibowitz.

Į vestuves D.Moore pakvietė motiną. Naktį ir Demi, ir B.Willisui du kartus skambino iš policijos. Apsvaigusi nuo narkotikų motina įsivėlė į muštynes.

Po to su ja Demi nebendravo aštuonerius metus. Iki tos dienos, kai sužinojo, kad jos dienos suskaičiuotos.

1988-aisiais D.Moore ir B.Willisas susilaukė pirmagimės Rumer. Po trejų metų, kai aktorė laukėsi antrosios dukros, ji atsidūrė ant „Vanity Fair“ viršelio.

Apsinuoginusios D.Moore nuotrauką padarė žymioji A.Leibowitz.

Žurnalas pasirodė rugpjūtį po antrosios dukters gimimo. Šiame pasaulyje Scout atsirado beveik mėnesiu anksčiau. Ir niekaip negalėjo priaugti svorio.

Medikai spėjo, kad būdama nėščia Demi piktnaudžiavo fiziniu krūviu ruošdamasi „Gerų vyrukų“ filmavimui. Pasirodo, motinos piene nebuvo būtinų maistingųjų medžiagų.

Panaši istorija nutiko su Tallulah gimimu 1994 metais.

Nėštumas buvo sudėtingas, bet D.Moore vis tiek alino savo kūną treniruotėmis ir dietomis. Iki tol, kol gydytojai pradėjo skambinti pavojaus varpais, – mažylė įsčiose nustojo augti.

„Vanity Fair“ viršelis sukėlė didelį skandalą. Kioskininkai piktinosi: pornografija, atstumiantis lytinis iškrypimas – ir atsisakydavo pardavinėti žurnalą.

Negana to, D.Moore kalbinusi reporterė parodė aktorę kaip kaprizingą, išpaikintą kino žvaigždę, apsuptą pataikūnų ir ekstrasensų.

Interviu buvo imamas „Vaiduoklio“ filmavimo aikštelėje. Nuo to laiko prie D.Moore tvirtai prisiklijavo sunkaus charakterio aktorės etiketė.

B.Willisas gana pavydžiai žvelgė į žmonos pasiekimus, nors jau buvo pasiekęs savo karjeros viršūnę. Kai D.Moore pasiūlė vaidmenį filme „Mes ne šventieji“ su tokiomis žvaigždėmis kaip Robertas de Niro ir Seanas Pennas, B.Willisas nusprendė: „Nieko gero iš mūsų gyvenimo nebus, jei filmuosiesi svarbiuose projektuose.“

D.Moore suteikė vyrui laisvę. Ir visai be reikalo. Jis nusprendė, kad jai nelabai jau ir reikalingas. Bet nenorėjo prarasti šeimos. Faktiškai jie liko kartu dėl vaikų.

D.Moore pradėjo gauti įspūdingus honorarus. 1996-aisiais už „Striptizą“ – 12,5 mln. dolerių. Pirmą kartą Holivudo istorijoje moteris savo uždarbiu prilygo vyrams.

Bet, užuot sulaukus pagyrų, D.Moore užgriuvo kritikos banga. Maža to, kad suvaidino striptizo šokėją, už tai dar susižėrė krūvą pinigų. Niekam neužkliuvo, kad už „Kietąjį riešutėlį III“ B.Willisas gavo 15 mln. dolerių.

Ruošdamasi vaidmeniui juostoje „Eilinė Džein“ aktorė savanoriškai treniravosi su 40 elitinio „jūros ruonių“ padalinio vyriškių.

Ir kai šis filmas, kuriuo D.Moore taip didžiavosi, atkeliavo į kino teatrų sales, ją užliejo dar stipresnė kritikos banga.

1993-iaisiais D.Moore su Robertu Redfordu ir Woody Harrelsonu nusifilmavo juostoje „Nepadorus pasiūlymas“. Demi žavėjosi savo heroje Diana, kuri pati sprendžia, ką daryti su savimi ir savo kūnu.

Bet filmas, uždirbęs 260 mln. JAV dolerių, vėl sulaukė didžiulio nepasitenkinimo. Kaip galima romantizuoti ištekėjusią moterį, pasirengusią parsiduoti vyriškiui už didžiulius pinigus?

2000-aisiais D.Moore ir B.Willisas oficialiai išsiskyrė. Ji sugrįžo į Aidahą, Bruce’as įsikūrė netoliese, kad dukterys galėtų su tėvu bendrauti bet kokiu metu.

D.Moore didžiavosi, jog padarė viską, kad Rumer, Scout ir Tallulah nepatirtų traumos. Bet mergaitės vis tiek kentėjo.

2003-iaisiais D.Moore atvyko į Niujorką reklamuoti „Griausmingųjų Čarlio angelų“.

A.Kutcherio viešbučio numeryje vyko vakarėlis – į jį atvedė bičiulė. O į naujojo filmo premjerą D.Moore atėjo su B.Willisu, dukromis ir A.Kutcheriu.

Pirmąją Valentino dieną D.Moore su A.Kutcheriu praleido lovoje ir viešbučio restorane. Prie vakarienės stalo įvyko nepataisomas dalykas.

Ashtonas gėrė vyną, Demi, kaip paprastai, – vandenį.

„Nesu įsitikinęs, kad alkoholizmas egzistuoja realiai. Manau, kad tai susiję su saiku“, – samprotavo A.Kutcheris.

Per šį romantišką vakarą Demi pirmą kartą per 20 metų išgėrė butelį vyno.

Netrukus 42-ejų D.Moore sužinojo, kad laukiasi. Po pusantro mėnesio A.Kutcheris pasipiršo. Apie nėštumą dar žinojo B.Willisas ir dukterys.

Būdama šeštą mėnesį nėščia ji kūdikį prarado. D.Moore kaltino save, nes buvo pradėjusi gerti.

A.Kutcheris bandė palengvinti Demi kančias kaip galėjo. Bet jis buvo pernelyg užsiėmęs savo imperijos statybos planais.

Savo negimusį vaiką ji apraudojo vienumoje su buteliu. Dukterų problemos ir gyvenimas jos nejaudino.

Kabalos mokytojas – užsiėmimai kiekvieną savaitę vyko popmuzikos žvaigždės Madonnos namuose – buvo įtikinta, kas tai padės ištverti tragediją ir dar stipriau sujungs su Ashtonu.

2005-aisiais D.Moore ir A.Kutcheris susituokė. Kabalos užsiėmimus pradėjo lankyti ir jis. Bet nei santuoka, nei kabala jų nesuartino.

Per savo 45-ąjį gimtadienį stipriai įkaušusi D.Moore vos nenuskendo sūkurinėje vonioje.

Beje, svečiams matant. A.Kutcheris ištraukė ją iš vandens ir nuvilko į miegamąjį.

A.Kutcheris tolo nuo savo žmonos. Ji bandė vėl pastoti, o jis siūlė pakaitinę motinystę.

Demi buvo kategoriškai nesutiko. Ir kai ji sutiko pasinaudoti donoro kiaušialąstėmis, sužinojo, kad vyras eilinį kartą jai buvo neištikimas.

Viena D.Moore memuarų bombų – prisipažinimas, kad ji leido vyrui paįvairinti santuokinį gyvenimą trise.

Viskas, kas įmanoma, kad tik jis būtų šalia.

Netrukus visas pasaulis, kartu ir D.Moore, sužinojo, kad A.Kutcheris nusitempė į jų santuokinę lovą 21 metų merginą. Kita išdavystė – jų vestuvių metinių dieną. Ir tai vėl sužinojo iš skandalingosios žiniasklaidos.

Atrodė, kad A.Kutcheris tyčia jai buvo neištikimas.

Bet jeigu į lytinį gyvenimą abu įsileido trečiuosius asmenis, apie jokią išdavystę nėra kalbos. Taip A.Kutcheris atsakė į D.Moore kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.