Daugiavaikiam tėvui Andriui Šedžiui atžalos netrukdė vis iš naujo kurti savo laimės

Andrius Šedžius (44 m.) dukart vedė, dukart skyrėsi, tačiau iš gyvenimiškos patirties susikrovė didžiulį turtą – turi jau penkis vaikus. Verslininkas norėtų vaikų ir daugiau, nes neabejoja galįs jais pasirūpinti. Bijo vieno – kai vaikai užaugs, nesvarbu, kad jį gali palikti, nenorėtų ateityje atžaloms būti našta.

Kai į pasaulį beldėsi penktoji atžala, tėvas nedalyvavo gimdyme, nes buvo išvykęs į užsienį.<br>T.Bauro nuotr.
Kai į pasaulį beldėsi penktoji atžala, tėvas nedalyvavo gimdyme, nes buvo išvykęs į užsienį.<br>T.Bauro nuotr.
A.Šedžius su Erdvile tapo tėvais – lapkričio 18 dieną jiems gimė dukra.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
A.Šedžius su Erdvile tapo tėvais – lapkričio 18 dieną jiems gimė dukra.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Šįmet oficialiai išsiskyrę Andrius ir Monika augina keturmetį sūnų.<br>T.Bauro nuotr.
Šįmet oficialiai išsiskyrę Andrius ir Monika augina keturmetį sūnų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 2, 2020, 10:56 AM

Lapkričio 18-ąją A.Šedžiaus mylimoji Erdvilė Pilvinytė (22 m.) pagimdė dukrelę. „Sugalvojome kelis vardų variantus, bet niekaip negalime apsispręsti, kuris bus. Dar turime laiko, neskubame“, – tikino penkto vaiko susilaukęs šiaulietis verslininkas.

Kaip pavadinti dukrą, rimtas galvosūkis – tėvui atrodo, kad vardų pasirinkimas didelis, o pasaulis mažas. A.Šedžius su mylimąja norėtų išrinkti tokį vardą, kurį būtų lengva tarti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Pora tikisi, kad dukra bus pasaulio pilietė, daug keliaus.

Kai į pasaulį beldėsi penktoji atžala, tėvas nedalyvavo gimdyme, nes buvo išvykęs į užsienį.

Savaitės viduryje naktį važiuojantį už Varšuvos A.Šedžių pasiekė Erdvilės skambutis – ji pranešė, kad prasidėjo sąrėmiai ir ji vyksta į ligoninę.

„Gimdymo data turėjo būti šeštadienį, aš buvau susiplanavęs nuvykti į Vokietiją ir, maniau, spėsiu per kelias dienas grįžti iki gimdymo“, – pasakojo transporto ir sunkiasvorių negabaritinių krovinių verslu užsiimantis buvęs parlamentaras A.Šedžius, nespėjęs išvysti, kaip į pasaulį pasibeldė dukra.

Grįžęs po kelionės Andrius mylimąją su naujagime parsivežė iš ligoninės namo. Jas aplankė ir visi Andriaus vaikai – jie iš anksto žinojo, kad turės sesutę, todėl ją išvydę labai džiaugėsi.

Tėvui glosto širdį tai, kad jo vaikai draugiški, vieni su kitais sutaria ir jų mamos atžalų nenuteikinėjo prieš kokius nors gyvenimo įvykius, permainas.

A.Šedžius su buvusia žmona Sandra Šedžiuviene (41 m.) susilaukė dukterų Andrėjos (20 m.) ir Aleksandros (13 m.). Kartu jie pragyveno apie dešimt metų.

Verslininkas turi nesantuokinį sūnų Andrių (19 m.), kuriuo vienodai rūpinasi kaip ir kitais savo vaikais.

Su dainininke ir stiliste Monika Šedžiuviene (28 m.) verslininkas santuokoje praleido trejus metus, iki vedybų jie draugavo apie septynerius metus. Šių metų vasario pabaigoje įsiteisėjo teismo sprendimas dėl poros, turinčios sūnų Gabrielių (4 m.), skyrybų.

Ar vyras dar kartą ryžtųsi vestuvėms, jeigu užsimena, kad norėtų turėti ir daugiau vaikų? „Kol kas tai yra mūsų šeimos planai, mes jų nelabai norime atskleisti“, – sakė verslininkas.

Andrių džiugina santykiai su perpus jaunesne studente Erdvile, atrodytų, dėl jos amžiaus moterims nebūdingų savybių ar patirties: „Ji nuostabi, puiki moteris – labai rūpestinga, tvarkinga. Tai labai gerai!“

A.Šedžiui malonu, kad Erdvilė gerai sutaria su jo atžalomis. Vyriausioji dukra padeda Erdvilei prižiūrėti naujagimę. Dukra su tėvo mylimąja draugiškai sutaria, nuoširdžiai rūpinasi sesute, dėl jos jaudinasi.

O kaip pats verslininkas sutaria su atžalomis, kurių mamos skirtingos?

„Esu atsakingas tėtis, su visais savo vaikais sutariu, gražiai bendraujame. Tai galėtų patvirtinti ir vaikai“, – sakė A.Šedžius, su atžalomis, jei nėra kitų galimybių, telefonu pasikalbantis kasdien.

Su buvusiomis žmonomis, nors skyrybos vyko nervingai, vyras tikino dabar sutariantis.

„Neturiu problemų nei su buvusiomis moterimis, nei su esama“, – pripažino Andrius.

Nors penkių vaikų verslininkas susilaukė ne su viena moterimi, nesutarimų su jomis nebekyla. Dabar jau nieko nepakeisi, kad atžalų motinos – skirtingos.

„Padariau nemažai klaidų, tikrai labai norėjau ir, jei gyvenimas grįžtų, norėčiau, kad būtų buvusi vienintelė santuoka ir visi vaikai augtų kartu, turėtų šalia mamą ir tėtį. Bet viskas susiklostė taip, kaip susiklostė. Dabar laiko neatsuksiu, savo klaidų neištaisysiu. Ne tik aš, bet ir galbūt antrosios pusės darė klaidų. Svarbiausia, kad vaikai būtų patenkinti, sveiki. Aš padarysiu viską, kad mano vaikai būtų laimingi. O kaip susiklostė mano gyvenimas, tegul Dievas teis, o ne aplinkiniai“, – patikino pašnekovas.

Kai Andrius draugavo su Monika, jis jau turėjo tris vaikus, bet moters tai neatbaidė nuo santuokos. Kai Erdvilė susipažino su verslininku, jis jau buvo keturių vaikų tėvas, tačiau ir tai neišgąsdino jaunos moters.

Daugiavaikiam tėvui atžalos netrukdė kurti laimės, juolab ir moterys juos gražiai priėmė.

„Du vaikai jau pilnamečiai, savarankiški, viena dukra – paauglė, turinti savo interesų, veiklos, o mažyliai – didelis džiaugsmas, jiems reikia tėčio ir mamos. Erdvilė gerai sutaria su mažuoju sūnumi, jie draugai, kartu žaidžia žaidimus.

Džiaugiuosi, kad Erdvilės santykiai su vaikais geri, man viskas tinka. Aišku, norėjau, kad gyvenime būtų kitaip, bet susiklostė būtent taip. Svarbiausia, kad dėl mano klaidų nenukentėtų vaikai ir būtų laimingi“, – sakė vyras.

Nors A.Šedžius suka naują šeimos lizdą, kada nors jis gali ištuštėti, kai vaikai atsiskirs nuo tėvo, kurs savo šeimas.

„Vyresnieji vaikai turi savo rūpesčių, taip ir turi būti. Užaugs ir kiti vaikai, turės savo gyvenimą. Duok Dieve, kad aš jiems nebūčiau kokia nors našta ir nereikėtų jiems manimi rūpintis, kad savimi pats galėčiau pasirūpinti. To labiausiai norėčiau“, – tvirtino apie dar didesnę šeimą svajojantis A.Šedžius.

Nors ne kartą išgyveno skyrybas, jis niekada nebijojo užmegzti naujų santykių ir susilaukti atžalų. Verslininkas pamiršo buvusias nuoskaudas, nes kuo daugiau įvykių nutinka, tuo įdomesnis jo gyvenimas ir tikrai bus ką prisiminti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo