Ilgas kubietės kelias į Holivudo kalvas – aštriais peilio ašmenimis

Prieš keletą metų atvykusi į Los Andželą angliškai ji negalėjo suregzti nė dviejų žodžių. Iš Kubos kilusi Ana de Armas (32 m.) dabar – viena populiariausių Holivudo aktorių. 2020-ieji tapo trijų filmų premjerų ir 25-ojo filmo apie Džeimsą Bondą „Ne laikas mirti“, kuriuose ji vaidina, metais.

Labiausiai A.de Armas išgarsino vaidmuo bondiados filme „Ne laikas mirti“, į kurį pasikvietė kartu vaidinęs D.Craigas.<br> Kadras iš filmo.
Labiausiai A.de Armas išgarsino vaidmuo bondiados filme „Ne laikas mirti“, į kurį pasikvietė kartu vaidinęs D.Craigas.<br> Kadras iš filmo.
A.de Armas.<br>„Scanpix” nuotr.
A.de Armas.<br>„Scanpix” nuotr.
Vargu ar išvykdama iš Kubos A.de Armas įsivaizdavo, kad po keleto metų ji gyvens su vienu brangiausiai apmokamų Holivudo aktorių B.Afflecku.<br> „Scanpix” nuotr.
Vargu ar išvykdama iš Kubos A.de Armas įsivaizdavo, kad po keleto metų ji gyvens su vienu brangiausiai apmokamų Holivudo aktorių B.Afflecku.<br> „Scanpix” nuotr.
Naujoji buvusio vyro draugė patiko ir aktorei J.Garner.<br> „Scanpix” nuotr.
Naujoji buvusio vyro draugė patiko ir aktorei J.Garner.<br> „Scanpix” nuotr.
Kubietei teko garbė suvaidinti ir garsiąją blondinę Marilyn Monroe.
Kubietei teko garbė suvaidinti ir garsiąją blondinę Marilyn Monroe.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 15, 2020, 12:33 PM

Kitąmet – erotinio trilerio „Gilus vanduo“, kurio filmavimo aikštelėje prasidėjo romanas su kino žvaigžde Benu Afflecku (48 m.), ir biografinės dramos „Blondinė“, kur kubietė įkūnijo legendinę kino dievaitę Marilyn Monroe (1926–1962), premjeros.

„Niekada negalėjau įsivaizduoti, kad tapsiu Džeimso Bondo mergina ar suvaidinsiu Marilyn Monroe. Bet jaučiau, kad kada nors man pasiseks. Kitaip ko gi atvykau į Los Andželą?“ – šypsodamasi sakė A.de Armas.

Vargu ar ji įsivaizdavo, kad prie kino studijos vartų su kava ir apelsinų sulčių buteliuku jos lauks mylimas vyras. Tas, kuris brangiausių Holivudo aktorių sąraše užima ketvirtąją vietą.

Dabar A.de Armas – Los Andželo žvaigždžių kvartalo gyventoja. Čia B.Afflecko name ji įsikūrė jau nuo rugpjūčio. Tai atsitiko po to, kai prodiuseriai paprašė aktorės per lapkritį planuotą „Ne laikas mirti“ premjerą neatvykti su draugu. Nejau jie bijojo, kad B.Afflecko pasirodymas užgoš agento 007 triumfą?

A.de Armas po šio prodiuserių prašymo nusprendė pasiųsti atsakomąjį signalą: jos ir Beno santykiai rimti. Ir į jo namus pervežė savo daiktus.

Išskirtinį vaidmenį kubietės aktorės likime suvaidino būtent agentas 007. Britų aktorius Danielis Craigas (52 m.) tamsiaplaukę, išraiškingų akių A.de Armas įsiminė po „Bėgančio skustuvo ašmenimis 2049“.

Ir po poros metų su ja suvaidino šmaikščiame detektyve „Ištraukti peiliai“, kuris tapo vienu sėkmingiausių praėjusių metų filmų. Po šios juostos A.de Armas įsiminė ir žiūrovai. Bet jei jos nebūtų pasirinkęs D.Craigas, vargu ar ji būtų patekusi į bondiados filmą.

2006-aisiais britų aktorius pirmą kartą suvaidino superagentą. Bet paskesniuose projektuose D.Craigas sutiko dalyvauti tik su sąlyga, kad pats kontroliuos scenarijų ir partnerių atranką.

Ir jei A.de Armas kandidatūrai nebūtų pritaręs D.Craigas, ji tikrai nebūtų patekusi į eilinį bondiados filmą.

Bet kai paskambino „Ne laikas mirti“ režisierius, ji sutiko ne iš karto. Žinoma, Ana žinojo, jog tai prestižinis kino projektas, bet Džeimso Bondo merginos vaidmuo ne itin žavėjo.

Aktorė pareikalavo duoti jai perskaityti scenarijų. Negirdėtas įžūlumas, juk ji – ne D.Craigas!

Nepaisant to, Anai leista susipažinti su scenarijumi tik jį laikant paslaptyje ir pasirašius, jog apie tai nekalbės viešai. Istorija A.de Armas patiko.

Jos herojė Paloma – pradedanti Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) agentė. Sutrikusi, nuolat nervinga, kurios galvoje ir viduje tvyro sumaištis. „Visai kaip aš“, – sušuko A.de Armas ir sutiko.

Būsimoji žvaigždė gimė Kuboje, Santa Krus del Nortės miestelyje, kurį nuo sostinės Havanos skiria viena valanda kelio. Tėvas Ramonas – mokytojas, kitados Sovietų Sąjungoje studijavęs filosofiją.

Motina – taip pat Ana – dirbo Švietimo ministerijos Žmogiškųjų išteklių skyriuje, vyresnysis brolis Javieras – fotografas. Jis neseniai įsikūrė Niujorke.

Ana jau vaikystėje svajojo tapti aktore: dainavo, šoko, dalyvavo mėgėjiškuose spektakliuose. Keturiolikmetei pavyko įstoti į vienintelę Kuboje nacionalinio teatro mokyklą Havanoje.

Jei senas autobusas sugesdavo, o tai atsitikdavo dažnokai, ji pakeleivingomis mašinomis grįždavo namo, nes tėvai neturėjo automobilio.

Šeima buvo neturtinga, Ana nešiojo brolio drabužius. Na, ir kas čia tokio? Javiero mokyklinės kelnės pavirsdavo šortais. Ana įsitikinusi, kad būtent sunkumai padarė dabartinį jos gyvenimą lengvesnį.

Kubietės nelabai domina madingi prekės ženklai. Visai kas kita – pasirodymai ant raudonojo kilimo. Kas gi nemėgsta gražiai rengtis?

Bet dėl jos drabužių galvą tegul suka stilistai, o jai labiausiai patinka džinsai ir sportbačiai. Juk gyvenimas pernelyg trumpas ir todėl nereikia švaistyti laiko niekams.

A.de Armas kino debiutas įvyko 2006-aisiais. Dramos „Prancūzijos rožė“, kurią finansavo ispanai, veiksmas vyksta kaip tik Kuboje.

Paskui ji suvaidino dar keliuose filmuose ir suprato, kad tėvynėje mažai galimybių atsiskleisti jos aktoriniams gebėjimams. Laimė, Anos seneliai – motinos tėvai – gyveno Ispanijoje ir ji galėjo be vizos išvykti iš Kubos. O gauti leidimą palikti šalį buvo ne taip jau paprasta.

Būdama 18-os, kai iki teatro mokyklos baigimo buvo likę vos keli mėnesiai, Ana išvyko į Ispaniją. Jei būtų sulaukusi diplomo, būtų tekę atidirbti pagal paskyrimą.

Ji išskrido į Madridą su 300 eurų, surinktų bendromis šeimos pastangomis, ir tikėdama sėkme.

Ir sėkmė neapgavo. Jau po savaitės A.de Armas paskambino ispanų agentas, kurį buvo susiradusi dar Kuboje, ir pasiūlė vaidmenį mistiniame seriale „Juodoji lagūna“. Ji dalyvavo keturiuose sezonuose.

Atrodė, kad jos, aktorės, karjera klostosi sėkmingai, bet ambicingoji A.de Armas nejautė pasitenkinimo. Kuo toliau, tuo stipresnis buvo šis jausmas.

„Kiek galima vaidinti paauglę?“ – tokia mintis jai nedavė ramybės. Tokiems vaidmenims kubietė neturėjo nė mažiausio įkvėpimo, kitokių pasiūlymų nebuvo – jokių perspektyvų.

Buvo ir susituokusi

A.de Armas jau pažindavo gatvėse, ji vaidino filmuose ispanų kalba, net ištekėjo už ispanų aktoriaus ir modelio Marco Cloteto (40 m.).

Bet ramus geras gyvenimas jos vis labiau netenkino. Sutuoktinis, priešingai, buvo viskuo patenkintas ir negalėjo suprasti, ko žmonai trūksta.

Poros nesutarimai po dvejų santuokos metų baigėsi skyrybomis. Išsivadavusi iš žmonos pareigų A.de Armas susikrovė lagaminus ir išskrido į Holivudą.

25-erių aktorė, mokėjusi vos keletą angliškų žodžių, sunkiai susikalbėdavo su agentu, bet buvo kupina ryžto prasimušti. Ji reikalavo, kad ją siųstų į kokias tik įmanoma aktorių atrankas.

Kartą prodiuseris, iki kurio A.de Armas pavyko prasiveržti, patarė jai ateiti po poros metų. Bet ji atrėžė: „Po kelių mėnesių.“

Išvadinęs ją beprote jis dar pridūrė, kad jai nėra ko tikėtis.

Vėliau sutikęs Aną tas pats prodiuseris nustebo, kad ji laisvai ir švariai kalba angliškai. Juk net žvaigždėms – ispanei Penelope Cruz (46 m.) ir meksikiečių kilmės Salmai Hayek (54 m.) iki šiol nepavyko išsivaduoti iš akcento. Ir dažniausiai dėl to jos daugiausia filmuojasi Europoje.

„Įveikiau akcentą, nes nuo to priklausė mano gyvenimas“, – prisipažino A.de Armas.

Ji septynias valandas per dieną mokėsi anglų kalbos. Po to lakstė po aktorių atrankas nekreipdama dėmesio į peršalimą, temperatūrą, galvos skausmus, blogą nuotaiką.

Į atranką galėjo ateiti su savo šunimi, vilkėdama naminiais drabužiais ir įsispyrusi į šlepetes. Svarbiausia – prasibrauti ten, kur sėdi režisierius, – visa kita jai neturėjo jokios reikšmės.

2014-aisiais automobilių stovėjimo aikštelėje A.de Armas sutiko „Tuk tuk tuk“ aktorių atrankos direktorių. Jis pakvietė į susitikimą su filmo režisieriumi. „Tuk tuk tuk“ tapo kubietės debiutu Holivude ir pirmuoju dideliu vaidmeniu filme anglų kalba.

Biografinis sporto filmas „Akmeninės rankos“, kur A.de Armas partneriu tapo Robertas de Niro (77 m.), buvo parodytas Kanų kino festivalio metu. Jaunutę aktorę iškart įsidėmėjo Holivudo prodiuseriai ir režisieriai.

Netrukus ji buvo patvirtinta vaidmeniui A klasės filme „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“.

Šis darbas patraukė Džeimso Bondo – aktoriaus D.Craigo dėmesį ir atvedė ją į „Ištrauktų peilių“ filmavimo aikštelę. Šis detektyvas tapo kubietės A.de Armas didžiuoju šuoliu į sėkmę.

Ir ji jos vos nepaleido. Kažkada S.Hayek taikliai apibūdino Holivudo požiūrį į aktores, kilusias iš Lotynų Amerikos.

Tiksliau, taip jų ateitį išpranašavo vienas kino bosų: joms nėra ko svajoti apie pagrindinius vaidmenis padoriuose filmuose. Anot jo, nė vienas kino žiūrovas nenorės žiūrėti į heroję, kuri panaši į tarnaitę.

Nors laikai, atrodo, pasikeitė, tradicinis požiūris niekur nedingo. Bijodama, kad ir ji bus įtraukta į amžinos kambarinės vaidmenų sąrašą, A.de Armas pasakė „ne“. Juolab kad detektyvo „Ištraukti peiliai“ herojė – iš Ekvadoro kilusi slaugytoja, prižiūrinti seną namo šeimininką.

„Per visą filmą tūnosiu kampe ir tik kartais sakysiu „Valgis ant stalo“? Na, jau ne, to nebus!“ – piktinosi A.de Armas.

Agentas vargais negalais gavo scenarijų ir tik jį perskaičiusi aktorė atėjo į aktorių atranką.

Iš pradžių šalia Holivudo superžvaigždžių A.de Armas buvo sunku nuslopinti drovumą ir baimę. Bet tai suteikė tikroviškumo jos herojei Martai.

Juk būtent taip jos herojė jautėsi tarp išlepintų, savo ydas ir paslaptis nuo jos darbdavio slepiančių giminaičių. Už šį vaidmenį A.de Armas buvo nominuota Auksiniam gaubliui, o kino kritikai pranašavo didelę ateitį.

Ir ji atėjo greičiau, nei dingo svaigulys dėl „Ištrauktų peilių“ sėkmės.

Beveik vienu metu A.de Armas teko ruoštis 25-osios bondiados kino juostos filmavimui ir kino dievaitės Marilyn Monroe vaidmeniui.

„Blondinės“ režisierius, iš Naujosios Zelandijos kilęs Andrew Dominikas (53 m.), tik kartą jai surengęs atranką, iškart pasakė: „Tai – tu!“

Kadangi tai pernelyg žymus projektas, A.de Armas teko susitikti su daugybe Holivudo įtakingųjų ir įtikinėti, kad ji, kubietė, nė kiek nepanaši į Marilyn Monroe, bet tiesiog sukurta šiam vaidmeniui.

Jai teko smulkiai išstudijuoti Holivudo dievaitės biografiją.

„Blondinėje“ net A.de Armas šuniukas Elvis gavo vaidmenį – mylimo Marilyn Monroe keturkojo vardu Mafija, kurį jai padovanojo garsusis atlikėjas Frankas Sinatra (1915–1998).

„Blondinės“ režisierius A.Dominikas bandomąjį A.de Armas įrašą parodė aktorei, „Oskaro“ laureatei Jamie Lee Curtis (62 m.).

„Aš vos nuo kėdės nenukritau. Negalėjau patikėti savo akimis – Anos nebeliko. Tai buvo Marilyn Monroe“, – taip reagavo velionio aktoriaus Tony Curtiso, kuris su Marilyn Monroe vadino „Džiaze tik merginos“, duktė.

Pagal grafiką A.de Armas po treniruočių, būtinų dėl Džeimso Bondo merginos vaidmens, turėjo skristi į Kubą, ten pailsėti ir grįžusi pasinerti į Marilyn Monroe vaidmens kūrimą. Bet projektas „Ne laikas mirti“ netikėtai nutrūko atsisakius režisieriui – teko ieškoti kito.

Darnaus, iki smulkmenų sustyguoto grafiko terminai pasistūmėjo. Dar niekada aktorei neteko taip įtemptai ir daug dirbti.

Staigus perėjimas nuo CŽV agentės vaidmens prie kino ikonos A.de Armas vos nesibaigė nerviniu sukrėtimu. Ji prisiekė, kad niekada daugiau neatsidurs tokioje padėtyje.

„Džeimso Bondo mergina, turinti Marilyn Monroe figūrą“, – šmaikštavo aktorė.

„Ne laikas mirti“ filmavimo darbai vyko Didžiojoje Britanijoje. Naujasis režisierius surengė Anai ekskursiją po garsiąją šalia Londono esančią kino studiją „Pinewood“.

Jai patiko viename paviljonų įrengta tiksli senųjų Havanos rajonų kopija. Dalis pastarosios bondiados istorijos vyksta Kuboje.

Aktorė net neįsivaizdavo, koks sunkus bus darbas Londono filmavimo aikštelėje. A.de Armas nuolat šalo, ją vargino pasirengimas ir treniruotės prieš kiekvieną sceną, ilgas laukimas, kada bus pakviesta į kadrą.

Kai „Ne laikas mirti“ filmavimo darbai baigėsi, Ana trumpam išvyko į Kubą. Tėvynėje švęsdama su draugais Naujuosius metus šmaikštavo: „Palūkėkite, visiems jums nusibosiu – visus metus šmėžuosiu ekrane.“

Žmogus planuoja – Dievas juokiasi

Po žiemos atostogų A.de Armas grįžo į Naująjį Orleaną dėl baigiamųjų „Gilaus vandens“ filmavimo darbų. Aktorė kūrė planus daugiau laiko praleisti Havanoje, o gyventi pabandysianti Niujorke – kaip daugelis aktorių. Juolab kad ten įsikūrė brolis.

Tuo laiku viename interviu A.de Armas prisipažino: „Los Andžele turiu daug draugų ir čia man nutiko daug įstabaus. Ispanijoje gyvenimas slinko tarsi vėžlio žingsniu ir tai mane erzino. Amerikoje būtų nuodėmė skųstis likimu. Bet Holivudas – ne mano gyvenimas, o tik mano realybė.

Nuolatinė būtinybė būti matomai man nepriimtina. Man patinka kalbėti apie gyvenimą, meną, vaikus ir namų augintinius. Labiausiai – apie aktoriaus profesiją, bet ir apie tai negaliu kalbėti be paliovos, kaip čia įprasta. Po juostos „Gilus vanduo“ filmavimo susikrausiu daiktus ir išvyksiu iš Los Andželo.“

Ne veltui sakoma: nori prajuokinti Dievą, papasakok jam savo ateities planus.

Ana netikėtai įsimylėjo partnerį trileryje „Gilus vanduo“, išsiskyrusį trijų vaikų tėvą, niūrų darboholiką, neseniai jau kurį kartą atsisakiusį alkoholio. Iš pradžių ji nejautė jam jokių simpatijų.

B.Affleckas partnerei pajuto simpatiją jau per pirmąjį susitikimą. Visa kūrybinė grupė pastebėjo, kaip liūdnas, niūrus aktoriaus veidas nušvinta šypsena pasirodžius gražiajai kubietei, kaip stengiasi jai įtikti.

A.de Armas prieš Naujuosius metus išsiskyrė su draugu kubiečių dailininku Alejandro Pineiro Bello (30 m.).

Sutiko svajonių vyrą

B.Affleckas jau kuris laikas buvo vienišas, nors tai retai atsitikdavo po išsiskyrimo su Jennifer Garner (48 m.). Skyrybos – jo didžiausia klaida, taip viename interviu sakė aktorius.

Net to nenorėdama A.de Armas sušildė B.Afflecko širdį. Šalia jos aktorius atrodė laimingas paauglys. Prieš jo žavesį neatsilaikė ir gražioji kubietė.

Iš Naujojo Orleano grįžo kartu, paskui išvyko į Kubą: Ana svajojo mylimajam parodyti savo tėvynę, jos pamėgtas vietas.

Paskui pora išskrido į Kosta Riką – nesinorėjo iš nuostabaus gyvenimo grįžti į realybę. Abu turėjo grįžti prie darbų – B.Affleckas į naujos kino juostos filmavimą, Ana – į reklaminę „Ne laikas mirti“ kelionę.

Susidraugavo su fotografais

Bet koronaviruso epidemija sujaukė abiejų planus – mylimieji nusprendė karantino laiką būti kartu.

Buvo dienų, kai B.Affleckas leido laiką su savo atžalomis. Aną nuo pirmos pažinties dienos žavėjo mylimojo rūpinimasis vaikais. Jo vyresnioji duktė, 15-metė Violet, kalba ispaniškai. Dabar jau mokosi ir B.Affleckas.

Kovą A.de Armas ir B.Affleckas tapo vos ne vieninteliais vietos paparacų taikiniais.

Gyvenimas Los Andžele staiga apmirė, viskas užsidarė, nėra paskui ką sekioti ir ko stebėti, nes žvaigždės elgiasi ramiai, sėdi namuose.

B.Affleckas ir A.de Armas net susidraugavo su darbo neturinčiais vargšais fotografais: pozavo, apsikeisdavo replikomis.

Visi spėliojo, ar buvusi B.Afflecko žmona J.Garner leis sutuoktiniui supažindinti naująją mylimąją su savo vaikais. Pasirodo, kad kubietė – vos ne pirmoji moteris, daranti jam visomis prasmėmis gerą įtaką. Ir J.Garner neprieštaravo.

Rugpjūčio pradžioje įvyko dar vienas svarbus įvykis: B.Affleckas supažindino savo išrinktąją su savo draugu garsiu aktoriumi Mattu Damonu (50 m.).

Jo nuomonė Benui labai svarbi – naujoji bičiulio draugė jam patiko. Apie tai bylojo ir M.Damono kūno kalba, jis net pagyrė B.Afflecko marškinėlius su užrašu „Havana“.

Lieka tik laukti A.de Armas ir B.Afflecko sužadėtuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.