Šimtai savanorių siūlo savo pagalbą šventiniu laikotarpiu

#SolidariosKalėdos iniciatyva siūlo pagalbą vyresnio amžiaus bei rizikos grupėse esantiems žmonėms, kuriems šis šventinis laikotarpis bus ypatingai vienišas ir izoliuotas. „Yoopies“ – pagalbos namuose platformos paslaugų teikėjai išreiškia norą padėti pažeidžiamiausiems gyventojams ir savanoriauti Kalėdiniu bei Naujųjų metų laikotarpiu.

 Kalėdos gali būti labai vienišas metų laikas.<br> 123rf nuotr.
 Kalėdos gali būti labai vienišas metų laikas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2020, 10:44 AM

Tai yra alternatyva daugiau nei 550 000 (19,9 proc. Lietuvos gyventojų) pagyvenusių žmonių, kurie šiuo Covid-19 pandemijos metu izoliuojasi namuose. Taip pat auklės ir korepetitoriai jungiasi prie #SolidariosKalėdos iniciatyvos ir siūlo savo savanoriškas paslaugas priekinėse fronto linijose dirbančioms šeimoms.

Lietuvoje gyvena daugiausia vienišų pagyvenusių žmonių visoje Europoje

Daugeliui Kalėdos asocijuojasi su šeima, vienybe bei ramybe. Tačiau Kalėdos gali būti labai vienišas metų laikas, ypatingai 2020, kai visas pasaulis susiduria su Covid-19 pandemija, o socialinis atsiskyrimas yra svarbiausia rekomendacija užkirsti kelią koronaviruso plitimui.

Remiantis Eurostato duomenimis, 2014 m. Lietuvoje gyveno daugiausia vienišų pagyvenusių žmonių visoje Europoje – 44,8 proc. visų 65 metų ir vyresnių žmonių (Europos Sąjungos vidurkis – 31,4 proc.).

Beveik pusė Lietuvoje gyvenančių pagyvenusio amžiaus žmonių šiais metais izoliuojasi namuose vieni, tad mažiausias geranoriškumo gestas gali paversti jų Kalėdas nors kiek šviesesnėmis.

#SolidariosKalėdos: savanorių bendruomenė, padėsianti šventiniu periodu

Pirmaisiais pandemijos mėnesiais sėkmingai veikusi „Yoopies“ savanoriu programa startuoja vėl su tikslu padėti izoliuotiems Lietuvos gyventojams šventiniu periodu.

Visada laikydamiesi socialinio atstumo ir higienos taisyklių rekomendacijų, savanoriai pasirūpina mažais solidarumo gestais, pavyzdžiui, eina į prekybos centrą nupirkti maisto arba į vaistinę įsigyti vaistų, gauna ir pristato paštą ar tiesiog palaiko draugiją vyresnio amžiaus žmonėms nuotoliniu būdu.

Solidarumo iniciatyva „Covid-19“ priešakyje

Savanoriai teikia pagalbą taipogi šventiniu laikotarpiu priekinėse fronto linijose dirbantiems darbuotojams. Auklės teikia pagalbą su vaikų priežiūra, korepetitoriai su pamokų ruošimu, o gyvūnų prižiūrėtojai yra pasiruošę pasirūpinti keturkojais, pasilikusiais namuose, išvesti pasivaikščioti. Yoopies paslaugų teikėjai aktyviai renkasi savanorystę ir jungiasi prie #SolidariosKalėdos iniciatyvos visoje Lietuvoje. Tuo tarpu tiems, kuriems reikalinga pagalba, užsiregistravus Yoopies platformoje tereikia pasirinkti paieškos filtrą: „Solidarios Kalėdos: savanoriai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.